Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Játék
FAQ
Jellemzők
Követelmények

Karakterek
Fajok
Skills
Perks
Traits
Attributes

Mágia
Tiltott művészet
Thought magic
Tribal magic
Divine magic

Világ
Történelem
Helyszínek
da Vinci naplója

Játékleírás
Harc
Frakciók
NPCk
Tárgyak

Háttérinfók
Chatlog
Q&A
Interjuhuk

Helyszínek


A Lionheart játék közben a játékos a középkori Nyugat-Európa különböző misztikus és veszélyes helyszínét is felkeresheti utazásai során. Ezek közül kettőt röviden be is mutatunk..

Spanyolország - Nueva Barcelona
A játékos Nueva Barcelona mellett kezdi meg a játékot, amely a civilizált világ kulturális és katonai fővárosának tekinthető, s az Inkvizíció központja is. Bár Nueva Barcelona nagy és virágzó város, számos változáson átesett a Szakadást követően. A város legnagyobb része megsemmisült a mágikus energiák kitörésekor, s az azt követő mészárlásban, melyet az elszabadult szörnyek intéztek a város maradéka ellen. Ráadásul, a város mögötti területek megváltoztak, sötétté váltak, a növényzet teljesen elburjánzott rajtuk, s telis-teli vannak ellenséges és természetellenes borzalmakkal.

Persze a Szakadás bátor túlélőit mindez nem tántoríthatta el, nem adták meg magukat, s szívós munkával visszakövetelték földjeiket, s újjáépítették városukat. Az emberek összefogtak, a visszavágtak, majd beszorították a szörnyeket az erdők legsötétebb mélységeibe. Barcelonában az eredeti épületek közül csak néhány maradt meg, eltekintve néhány robusztus épülettől, és az ősi katedrálistól. Az Inkvizítorok is felhívták a figyelmet a katedrális csodával határos módon történő megmenekülésére, s Nueva Barcelonát saját erődítményükké nyilvánították, ahonnan aztán a Keresztes Hadjáratok sorozatát intézték, hogy eltöröljék a világ színéről a gonosz erőit.

Most, sok évvel később, Nueva Barcelona Európa egyik legnagyobb városa. A Spanyol Armada a város hatalmas kikötőjében állomásozik, a városfalak védelmet adnak a környező erdőben megbúvó lények ellen, s gazdag kereskedők üzletelnek ritka árukkal a világ minden részéről érkező utazókkal.Montaillou
A Szakadás során Európa felszínének legnagyobb része megváltozott. Anglia szigete egy elterpeszkedő szigetvilágra töredezett szét, több száz kisebb sziget összefűzött sorára, melyet a királynő hatalmas hajóhada kötött egybe, míg Franciaország északi területeinek legnagyobb része az óceánba veszett.

Az angol haderők saját területeik megsemmisülése elől Európába menekültek, és gyorsan meghódították Franciaország északi partvidékének maradékát, elindítva ezzel egy mai napig tartó, elhúzódó háborúskodást a két hatalom között.

Itáliával, Spanyolországgal és az Inkvizícióval szövetkezve Franciaország már képes volt megakadályozni, hogy az angolok újabb területeket szerezzenek. Az Inkvizíció és a Templomos Lovagok több városban is jelentős számban képviseltették magukat, hogy segítség a franciákat a határvidék biztosításában. Kalandozásaid során majd elhagyod Spanyolországot, átkelsz a Pireneusokon, hogy felfedezd Dél-Franciaországot. Egy település, amelyet felkeres majd a sok közül, Montaillou, egy kis falucska Franciaország juhtenyésztésről híres vidékén. Míg a város első pillantásra nyugodtnak tűnik, felfedezed, hogy néhány egyszerű lakója sötét titkokat rejt az Inkvizíció elől.

Vissza a tetejére

Fordította / írta: Kwish
2003.09.03.