Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Játék
FAQ
Jellemzők
Követelmények

Karakterek
Fajok
Skills
Perks
Traits
Attributes

Mágia
Tiltott művészet
Thought magic
Tribal magic
Divine magic

Világ
Történelem
Helyszínek
da Vinci naplója

Játékleírás
Harc
Frakciók
NPCk
Tárgyak

Háttérinfók
Chatlog
Q&A
Interjuhuk

Mágia a Lionheartban..

Mágia, a nagy gyönyörűség.. a tiltott gyümölcs.. A Szakadás szörnyű traumája, és néhány elfajzott varázsló miatt nem túl népszerű az ember, ha ezzel próbálkozik..

A játékban a skill-rendszerbe építették be a varázstudományt, s őszintén szólva, ha valaki pure mágus karakterrel szeretné végigvinni a gammát, lehet, hogy nem lesz könnyű dolga.. inkább talán háttérnek, plusz erőnek való, de úgy csodákra képes..

Tiltott művészet
A Lionheart világában a történelem furcsa alakulásának, a Szakadás bekövetkeztének eredményeképp nem néznek túlságosan jó szemmel a varázslókra.. pontosabban üldözik, és irtják őket, ahol csak tehetik (nos, ez egy kissé talán túlzás, de most épp ilyen hangulatban vagyok..). Az Inkvizíció elsődleges célja nem az egyszerű vallási eretnekek üldözése, ahogyan azt mi ismerjük, hanem mindazon elfajzott egyedek levadászása, akik nem átallanak mágiát használni, ráadásul úgy, hogy nem hódolnak be közben az Inkvizíciónak.. szóval, varázslónak, önfejű varázslónak lenni nem egy biztos befektetés..

Thought magic
Hát, ez bizony a nagy népirtás, itt található mindaz a szépség, amivel fel lehet perzselni, le lehet fagyasztani a világot, vagy éppen villámokat idézhetünk az ellenfeleinkre.. támadó varázslatok a javából, bár a mágiaág rendelkezik néhány védővarázzsal is..

Tribal magic
Elsősorban az élőlények manipulálásával jellemezhető varázslat ág.. hogy ezek megidézett lények, vagy éppen újjáélesztett élőholtak-e teljesen mindegy.. Itt találhatóak meg az elmebefolyásoló varázslatok is..

Divine magic
Ezek azok a varázslatok melyek elsődlegesen védekező, és tápoló varázslatoknak tekinthetőek, elsősorban a karakterre hatnak, s a képességek módosításával jelentősen megnövelik a túlélés, illetve győzelem esélyét.. nem érdemes alábecsülni..