Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Játék
FAQ
Jellemzők
Követelmények

Karakterek
Fajok
Skills
Perks
Traits
Attributes

Mágia
Tiltott művészet
Thought magic
Tribal magic
Divine magic

Világ
Történelem
Helyszínek
da Vinci naplója

Játékleírás
Harc
Frakciók
NPCk
Tárgyak

Háttérinfók
Chatlog
Q&A
Interjuhuk

RACES - Fajok


"A Szakadás nemcsak a nyers mágiát eresztette ráh a Földre, de megnyitotta világunkat a szellemek birodalmának is. Ez a dolog nem egyszerűen csak valamiféle hasadék megnyílása valah, hanem inkább azon kötéseknek elvesztése, melyek elkülönítették világunkat sok, sok más világtól. S bár maga a Szakadás nem tartott túl sokáig, épp elég hosszúnak bizonyult ahhoz, hogy mindenféle ártány, szellemi lény átjusson világunkba. E szellemlények hamar ráébredtek, hogy önmagukban véve nincs erejük, nem létezhetnek, ezért arra kényszerültek, hogy vagy parazita, vagy szimbióta módon kapcsolatba lépjenek a környezetükben található dolgokkal. Különféle szellemek egyesültek világunk különféle dolgaival, mint például a sziklákkal, folyókkal, fákkal, madarakkal, vadállatokkal.. és az emberekkel. A szellemek közül sokan híján voltak minden értelemnek, míg mások hihetetlenül intelligensnek bizonyultak. S míg némelyek jóindulatúak és segítőkészek voltak, mások daganatként nőttek a testben, melyet birtokba vettek.

Ez minden egyes dologra hatással volt ezen a bolygón. Túl sok változás történt, hogy most mindre kitérhessünk ebben a rövid összefoglalóban, de érdemes megjegyezni, hogy néhány terület gonosszá, és torzzá vált, s mindeddig elképzelhetetlen terror kezdte meg útját a földön… s új emberi fajok is kialakultak. Mintegy 400 évvel e szöveg megírását követően, négy dokumentált, legalábbis részben civilizáltnak tekinthető emberi faja létezett az emberiségnek."

Idézet a "Civilizált történelem" című tiltott szövegből, melynek szerzője ismeretlen.

Míg a szellemek és mágia találkozása az emberekkel néhány esetben olyan lényeket hozott létre, mint például a trollok, vagy a goblinok, néhány szellem szimbióta kapcsolatot alakított ki humán befogadójával. Néhány esetben a szellem generációról generációra öröklődött, míg más esetekben csak a szellem jellemző vonása került átadásra. Három évszázaddal a Szakadást követően az emberi nem négy nagyobb fajra osztható..

A fejlesztés kezdetén még jóval markánsabban (az alaptulajdonságokon keresztül is) meg akarták különböztetni e fajokat, de végül ezt az ötletet elvetették, jelenleg ennek egyetlen nyoma, hogy a karakter megalkotásánál másként osztja el az alaptulajdonság pontokat a program az egyes fajok esetében (de ezt aztán később "felül" lehet osztani)..

Tisztavérű humánok


A tisztavérűek érintetlen emberek, kiknek a vérvonalára nem volt hatással a Szakadásból eredő, átható mágikus energia. Bár meglehetősen nehéz olyan embert találni, akit teljesen érintetlen maradt, a Tisztavérűek semmilyen jelét nem mutatják a mágikus ősöknek. Őmaguk, illetve őseik érintetlenek maradtak a Szakadás, vagy a Földre szabadult szellemektől. Átlagos képességekkel rendelkeznek, és ők teszik ki Európa népességének nagy részét. A tisztavérűek a kontinens nagyobbik részét, és annak politikai irányítását is kézben tartják.

Fő képzettségek (tag skills): 3
Faji jellemzők: Nincs
Érintett faj: Nem

FajokDemokin


A Demokinek olyan emberek leszármazottai, akik valamilyen pokoli vagy ördögi szellemmel kapcsolódtak össze. Örökségüknek néha vannak külső jelei is, de néha sikerül elrejteniük az apró szarvacskáikat, vagy hegyes füleiket az átlagos megfigyelők elől. Általában véve nagyobb a mágia affinitásuk, mint a tisztavérűeknek, de nem rendelkeznek olyan kiemelkedő mágikus képességekkel, mint a sylvantok.

Fő képzettségek (tag skills): 3
Faji jellemzők: 1
Érintett faj: Lehetséges

FajokFeralkin


A széles körben üldözött Feralkinok olyan emberek leszármazottai, akik valamilyen fenevad, vagy fenevad szellem mágikus kötésével léptek kapcsolatba. A feralkinok rendszerint valamilyen nyilvánvaló jelét mutatják örökségüknek, de hihetetlenül erősek, nagyon bátrak. Rendelkeznek egy kis természetes mágiaimmunitással.

Fő képzettségek (tag skills): 3
Faji jellemzők: 1
Érintett faj: Igen

FajokSylvant


A Sylvantokat igen nagymértékben megérintette a Szakadás mágikus energiája. A Sylvantok őseik között leggyakrabban olyan emberek találhatóak, akik valamilyen elementál szellemmel léptek kapcsolatba, vagy ilyen szellemet hordoznak. Mivel rendszerint kimagasló mágikus képességeikre támaszkodnak, fizikailag gyengébbek, mint a többi faj. Alacsonyabbak, mint a hétköznapi emberek, s igen gyakran hegyes füleik vannak, s fémes színű hajuk (arany, vagy ezüst), s bőrük színe a napbarnított és a fekete között bármilyen lehet. Erősen mágikus természetük miatt szinte lehetetlen észrevétlenül elvegyülniük a tisztavérűek között.

Fő képzettségek (tag skills): 3
Faji jellemzők: 1
Érintett faj: Igen

Fajok

Vissza a tetejére


Fordította / írta: Kwish
2003.09.13.