Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Játék
FAQ
Jellemzők
Követelmények

Karakterek
Fajok
Skills
Perks
Traits
Attributes

Mágia
Tiltott művészet
Thought magic
Tribal magic
Divine magic

Világ
Történelem
Helyszínek
da Vinci naplója

Játékleírás
Harc
Frakciók
NPCk
Tárgyak

Háttérinfók
Chatlog
Q&A
Interjuhuk

NPCk - Karakterek

Ahogy haladunk előre a játékban, számos érdekes karakterrel lehet találkozni, néhány történelmi és néhány teljesen fiktív alakkal. Egyesek küldetésekkel bíznak meg, míg mások hajlandóak melletted küzdeni, s vannak köztük olyanok is, akik ellen harcolni kényszerülsz. Néhány figura ezek közül..
(Gamespy forrás a karakterekről..)

William Shakespeare


Angliából száműzve, néhány bukás után helyrerázódva, Barcelona Bárdja meglehetősen nehézkesnek találja, hogy írásait a spanyol ízlésnek megfelelően írja át. Mostanság Barcelona sötét kocsmáit és borozóit látogatja, számos hitelezője elől rejtőzködve, s rossz lőrébe fojtva bánatát.

Egyiptomi homok szellem


Nagy ritkán láthatja őket emberi szem, a holtak imádói a homok kietlen vidékének pokoli forróságában éldegélnek. Elhagyták a civilizált társadalmat, s csak azért utaznak a falvak határaihoz, hogy állatokat vagy nagy néha emberi áldozatokat szerezzenek misztikus vér rituáléikhoz.

Sylvant


Az emberi hús, és az elementálok energiájának közös ivadéka, saját eszméi szerint kell élnie, s a környező világ bizalmatlanságával megacélozza jellemét. Mindig óvatos az Inkvizíció, vagy a városi őrök durva keze miatt, kikapart magának egy kis kétes egzisztenciát a kikötő negyed egy csapszékében, s megkeres néhány petákot azzal, hogy apró munkákat végez el Juanita Suareznek, Barcelona Tolvaj Céhe vezetőjének.

Farshid


Ez a lovag hosszú utat tett meg Perzsiából, hogy találkozzék a Templomosokkal. Megdöbbenve azon, hogy egy tolvaj sikeresen ellopta rendje szent ereklyéjét, Szaladin lovagja fogadalmat tett, hogy megóvja a szent relikviát, ezért ő és társai azért jöttek, hogy segítség megvédeni a nyugati szövetségeseik kezében levő megmaradt relikviát.

Miguel Cervantes


Miután 1580-ban megszökött az algíri kalózoktól, Cervantes Barcelona legtermékenyebb és legünnepeltebb szerzőjévé vált. Műve, a La Mancha Lovagja, egy klasszikus regény, melyben a felejthetetlen Don Quixote szerepel. Sajnálatos módon, Cervantes az utóbbi időben furcsán viselkedik, kitartva amellett, hogy élete, és Barcelona lakosainak élete is veszélyben van egy rémisztő szörnyeteg miatt, mely a várost járja.

Gorond


Elhagyatva születésekor (mivel ördögnek tartották) Gorondot koldusok és kutyák nevelték fel Barcelon Kikötő negyedének mocskos, félhomályos mólói alatt. Már gyerkkorában mestertolvajjá vált, és sokat tanult a külső világról a belváros lakosait kihallgatva, miközben teljesen megkopasztotta őket. Éber volt, és óvatos, így vezető pozíciót ért el Barcelone alvilágában.

Isabel Forfienda


Nemesek elkényeztetett gyermekeként született, s már korán felfedezte, hogy olyan egyedi képességgel bír, mely eltávolította azoktól, akiket szeretett. Félve attól, hogy eretnekké nyilvánítják, Barcelona egy titkos varázsló szektájánál keresett magának mestert, s ott igen sokat tanult az élet sötétebb oldaláról. Felnőve nagy hatalommal bíró, karizmatikus nővé vált, s nem válogatva az eszközökban megváltoztatta a törvényeket, és az Inkvizíció gondolkodásmódját.

Vérpatkány


A vérpatkányok alakváltók, amelyek emberalakban, vagy kétlábra állt óriási parkány formájában mutatkoznak meg. Ismertek arról, hogy csoportosan vándorolnak, s együtt dolgozva lopják meg azokat, akik elég óvatlanok jelenlétükben. Aljas tevékenységüket ott fejtik ki, ahol a törvény kíváncsi tekintete elől rejtve maradnak, gyakran azok talpa alatt húzzák meg magukat, akikért imádkoznak.

Shylock


Kereskedő, pontosabban pénzkufár, Barcelona megbecsült polgára, ki mások vérét szívva uzsorakamatból tengeti életét.. olyannyira, hogy a Ttemplom Negyedben álló, kisebb kastálynak is beillő lakát bérelt fogdmedekkel őrzi. Sanyarú helyzetben levő adósait segíthetjük ki, ha úgy akarjuk..

Cortez


A nagy felfedező és hódító háromszor is megjárta a széles óceánt, s legutolsó útjáról csak a szerencséjének köszönhetően tért vissza.. nyomorékan, és elszegényedve. Szorult helyzetét még tetézi, hogy Barcelona egy igen megbecsült polgára megpróbálja rajta behajtani azt a hitelt, mellyel legutolsó útját finanszírozta..

Vissza a tetejére

Fordította / írta: Kwish
2003.09.15.