Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Játék
FAQ
Jellemzők
Követelmények

Karakterek
Fajok
Skills
Perks
Traits
Attributes

Mágia
Tiltott művészet
Thought magic
Tribal magic
Divine magic

Világ
Történelem
Helyszínek
da Vinci naplója

Játékleírás
Harc
Frakciók
NPCk
Tárgyak

Háttérinfók
Chatlog
Q&A
Interjuhuk

A világ..

A Lionheart egy alternatív történelemben játszódik, a XVI. századi Európában.. A mi jelenlegi világunk és a Lionheart világa valameddig (úgy a Harmadik Kereszteshadjáratig) ugyanaz volt. Akkor azonban (s innen az alternatív valóság) egy fura ármány következtében felhasadt a valóság szövete, s a szellemvilág, a mágia áttört e valóságba.. amitől aztán az gyökeresen meg is változott..

Az átsiklott szellemek, spirituális energiák "gazdatesteket" kerestek maguknak, ami gyakorlatilag bármi lehetett, élő és élettelen dolog egyaránt.. s ez maga után vonta a világ környezeti változását, és a világunkat benépesítő élőnyek megváltozását is.. néhány helyen a Szakadás olyan nagy hatással járt, hogy még a Föld geológiai formáit is megváltoztatta.. ezekről a változásokról olvashattok itt kissé részletesebben

Történelem
Nos, ez ami miatt én nagyon vártam a gammát.. nagyszerű ötletek, érdekesen kidolgozott történelmi szál, nagyszerű példája a "mi lett volna, ha" típusú ötleteknek.. mégha a játék nem is tetszik, tetszett, érdemes elolvasni.. aztán hátradűlve elménckedni néhány percet..

Helyszínek
A játékos a középkori Európa számos vidékén megfordulhat a játék során, s barangolásai elvezetik a Közel-Keletre is.. a sok helyszín közül itt két fontosabb hely rövid bemutatását találjátok..

da Vinci naplója
Vannak személyek, akik itt is, és ott is fontos szerepet kapnak.. az egyik ilyen Signor Leo, aki bizonyos szempontból mentorunknak, támogatónknak is tekinthető.. sajátos feljegyzéseit olvasva közelebbi képet kaphatunk néhány dologról..