Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Játék
FAQ
Jellemzők
Követelmények

Karakterek
Fajok
Skills
Perks
Traits
Attributes

Mágia
Tiltott művészet
Thought magic
Tribal magic
Divine magic

Világ
Történelem
Helyszínek
da Vinci naplója

Játékleírás
Harc
Frakciók
NPCk
Tárgyak

Háttérinfók
Chatlog
Q&A
Interjuhuk

Thought Magic - Gondolati mágia


A Gondolati mágia diszciplína erejét onnan nyeri, hogy gyakorlói megtanulják irányítani a Szakadás következtében átszivárgott arcane varázslatokat és képességeket. Ez a mágia típus tekinthető a legagresszívebbnek.

A Gondolati mágia varázslat ágai a következők:


Ice Spell Branch - Jégvarázslat ág (ISB)
A varázshasználó fókuszálni tudja a legkeményebb tél szörnyű erejét fizikai megtestesülésekbe, amelyekkel aztán megdermesztheti és széthasíthatja ellenfeleit.

Spike - Tüske
Egy pengeéles jégcsapot hajít áldozatára, amely fagysebzést okoz. Ha valaki további skill pontokat helyez e készség fokozására, a varázslat hatékonysága nő.

Ice Javelin - Jég gerely
A varázshasználó egy kis jéglövedéket idéz meg egy meghatározott irányban, amely fagysebzést okoz az ellenfélnek. Arra is van esély, hogy a varázslat dermesztő hidege lelassítja a célpontot. Az ISB fejlesztésével a varázslat hatékonysága is nő.

Ice Ring - Jéggyűrű
A Jéggyűrű megidézésekor több jégszilánk nő ki a varázshasználóból, minden irányba kilőve, fagysebzést okozva a közelben álló ellenfeleknek. Arra is van esély, hogy a Jéggyűrű sebezte ellenfelek egy kicsit lelassulnak. Az ISB fejlesztése a varázslat hatékonyságát is növeli.

Ice missile - Jéglövedék
A varázslat egy nagy erejű jég lándzsát hoz létre, amely érintésre robban, s hatókörzetén belül barátot és ellenséget egyaránt megsebez. A varázslat fejlesztésével a spell ereje is nő.

Ice Storm - Jégvihar
Ha elszabadul a jégvihar, a dühöngő jég és jégeső apróra tör mindent a célterületen fagyos sebzésével. További skill pontok elköltésével még hatásosabb lesz a varázslat.

(Vissza)
Fire Spell Branch - Tűzvarázslat ág (FSB)
E tűz diszciplína szénné égeti a karakter ellenfeleit, füstöt és hamut hagyva maga után.

Fire Orb - Tűzgolyó
A tűzgolyó tűzsebzéssel égeti meg az ellenfelet, ha azzal érintkezésbe kerül. Miután becsapódott a célpontba, még egy rövid ideig tovább égeti azt. A varázslat hatékonysága az varázslat ág fejlesztésével nő.

Dragon?s Breath - Sárkány lehelet
A varázslat forró, égető hővel tölti fel a varázshasználót, melyet a vele szemben egyenes vonalban álló ellenfelek csoportjára irányíthat. A tűzsugárnak csak korlátozott hatóköre van, és képes megsebezni a barátot is, épp úgy, mint az ellenséget. A FSB költött skillpontok eredményeképp a varázslat hatékonysága nő.

Fire Circle - Lángkör
A varázslattal egy tüzes gyűrűt lehet megidézni, mégpedig oda, ahová a varázshasználó csak akarja. A körön áthaladó ellenfelek tűzsebzést szenvednek el. A FSB fejlesztésével a varázslat eredményessége is javul.

Fireball - Tűzlabda
A tűzlabda a legpusztítóbb elemi erő, amit csak varázsló elszabadíthat. A tűzlabda felrobbanásakor pusztító tűzsebzést okoz, minden ellenfélnek, aki a hatókörén belül található. A FSB további fejlesztésével a varázslat is fejlődik.

(Vissza)
Elektrical Spell Branch - Elektromos varázslat ág (ESB)
Az elektromos viharok vad energiáit alakítják át ezek a varázslatok a mágikus energia kirobbanó áradatává.

Static Charge - Sztatikus töltés
Egy kis elektromos energiával töltött gömböt lőhetünk ki egy meghatározott irányba ezzel a varázslattal. Ha ellenséges célpontot ér, a gömb elektromos sebzést okoz. Magasabb szinten arra is megvan az esély, hogy a gömb megbénítja az áldozatát. Ha valaki tovább fejleszti az ESB-ot, a varázslat hatékonysága tovább nő.

Electrical Burst - Elektromos kitörés
A varázslat megidézésével tested a sztatikus elektromosság élő vezetőjévé válik, melynek eredményeképp mágikus energia kitörést sugárzol magad körül. A spell hatókörén belül található ellenfelek elektromos sebzést szenvednek el. Az ESB fejlesztésével a varázslat is fejlődik.

Lightning Bolt - Villámcsapás
A varázslat egy erős elektromos áramlást generál, az ellenséges célpontot intenzív mágikus energiával öklelve fel. A varázslat ág fejlesztésével a varázslat időtartama, és hatékonysága is nő.

Lightning Storm - Villámáradat
Ez a nagy erejű spell villámok záporát idézi elő, melyek lecsapva az égből a célterületen minden ellenfélre lesújtanak. Az ESB fejlesztésével a varázslat időtartama és hatékonysága is javul.

Thunderclap - Mennydörgés
A viharok erejét felhasználva, a varázshasználó a menydörgés erejét hívja segítségül, pusztító eredménnyel. A mennydörgés megidézésekor a hatókörben álló összes ellenfél elektromos sebzést szenved el, s arra is van esély, hogy egy kis időre a földre kerülnek. A varázslat ág fejlesztése a varázslat hatékonyságának erejét is növeli.

(Vissza)
Protective Spell Branch - Védő varázslat ág (TPSB)
A gondolati mágiát gyakorló bölcsebb varázslók megvédik fizikai testüket, míg egyéb varázslataikkal szénné égetik, vagy megfagyasztják ellenfeleiket.

Magical Shield - Mágikus pajzs
A varázslat megidéz egy pajzsot a varázshasználó körül, ami fejleszti a páncélzatosztályát. Magasabb szinten a pajzs elnyeli a fizikai támadások egy bizonyos részét is, bár a támadó varázslatok (tűz varázslatok, villámcsapás) ellen nem véd. A TPSB fejlesztésével a varázslat időtartama, és hatékonysága nő.

Poison Ring - Mérgező gyűrű
A mérgező gyűrű megidézésekor több mágikus tüske is kilökődik a varázshasználó testéből, különböző irányokba szóródva. A tüskék mérgeznek, és hatásuk további, elhúzódó sebzést okoz. A méreg mint tudjuk nem hat az élőholtakra, így velük szemben a varázs hatástalan. A képzettség fejlesztésével a varázslat időtartama és hatékonysága is javul.

Fire Ground - Tüzes talaj
A varázslat egy tüzes, mozgó gyűrűt idéz meg a talajon, a varázshasználó körül, amely a hatókörébe tartozó ellenfeleknek tűzsebzést okoz. Magasabb szinten arra is van esély, hogy a varázslat további (égő, lángoló) sebzést okoz azoknak az ellenfeleknek, akiket elkap (kvázi nemcsak átsöpör rajtuk, hanem meg is gyújtja őket). A tüzes talaj és fagyos talaj varázslatokat nem lehet egy időben alkalmazni. A TPSB fejlesztésével a varázslat hatóideje és eredményessége is javul.

Cold Ground - Fagyos talaj
A varázslat egy fagyos energiából álló, mozgó gyűrűt idéz meg a talajon, a varázshasználó körül, amely a hatókörébe tartozó ellenfeleknek fagysebzést okoz. Magasabb szinten arra is van esély, hogy a varázslat lelassítja azokat az ellenfeleket, akiket a hatókörében ér. A tüzes talaj és fagyos talaj varázslatokat nem lehet egy időben alkalmazni. A TPSB fejlesztésével a varázslat hatóideje és eredményessége is javul.

Mana shield - Mana pajzs
A mana pajzs lehetővé teszi, hogy belső mágikus energia tartalékaidat használd fel, mint egy védelmi eszközt, hogy megőrizd teljes életerődet. Ez a pajzs megosztja a karakternek bármilyen forrásból okozott sebzést a mana pool-ja (a rendelkezésére álló mana mennyiség), valamint az életerő pontjai között. Alacsonyabb szinten több életerő pont veszik el, mint mana pont. A képzettség fejlesztésével fokozatosan növelni lehet ezt az arányt, míg minden sebzést egyenlő módon lehet megosztani az életerő, és a mana mennyisége között.

(Vissza)Fordította / írta: Kwish
2003.09.03.