Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Engine
FAQ
Rendszerspeci

Játékvilág
Világ
Történet
Witcher
Felszerelés
Fajok
Karakterek
Szörnyek
Pillák

Háttérinfók
Interjuhék
Előzetesek
CommunityQ&A
IGN Blog
Fejlesztői izé
DevDiary

Galéria
Screens
Concepts
Posters
Models
Üdvözlet

A Változások és a Fűpróba


Hogyan lesz a gyermekekből boszorkányvadász, mi történik velük, hogy képesek lesznek levadászni és legyilkolni a szörnyeket...

Gyakran előfordul, hogy valaki más akarunk lenni. Hogy megváltozzunk, hogy magasabbra ugorjunk, gyorsabban szaladjunk, többet bírjunk cipelni... hogy egy pillanatra olyan tulajdonságok birtokosai lehessünk, melyekről egy átlagos halandó csak álmodhat. A witcher mindezeket elnyeri, mikor azzá válik, ami. S bár gyakran az életét mentik meg e képességek, mégsem kezeli úgy őket, mint az ajándékot - sokkal inkább, mint egy átkot.

Remélem most jól figyelsz szavaimra, mert csak egyszer mondom el. És tudatában vagy, barátom, hogy megbízom benned, mivel ilyesféle mesék nem juthatnak el túl sok fülbe, hacsak a tulajdonosuk nem akarja az élete hátralevő részét fületlenül eltölteni.

A Változások. Tíz közül talán három, esetleg négy éli túl. Azokat akik nem halnak bele, gyakran a Fűpróba öli meg. Egy, vagy talán kettő marad végül.

De a Változások sokkal rosszabbak, mert végülis ezek azok, melyek igazán eldöntik, hogy mutánssá válsz. Senki sem tudja pontosan, hogy mi okozza őket. Talán valamiféle bájital... az is lehet, hogy a jelöltet megfertőzik valami rejtélyes vírussal, amit valami földalatti laboratóriumban tartanak. Lehetővé teszi, hogy a szörnyvadászok pupillája úgy mozogjon, nyisson és zárjon, mint a macskáé, ami lehetővé teszi számukra, hogy tisztán lássanak éjszaka is, és hogy ne vakítsa el őket a nap. Nem a legkellemesebb látvány egy ilyen szempárba nézni. És ez még csak a kezdet.

Gyorsabb reflexek, négyszer lassabb szívverés, éles hallás - van még valami, amire vágysz? Annak, aki a tökéletes harcost akarja létrehozni nincsenek kétségei. A boszorkányvadászt nem lehet elbűvölni, vagy hipnotizálni. Egyszer egy varázsló azt mondta nekem, hogy ez az immunitás valamilyen módon teljes érzelemhiányukhoz kapcsolódik.

No persze mindennek megvan a napos és az árnyoldala is... mindennek megvan az ára. A witcher soha sem pirul el, mivel a mutáció megsemmisíti a pigmentációt. Ez gyakran a hajukra is hatással van, ami hófehérré válik, akárcsak egy öreg emberé. A Változások folyamatának köszönhetően soha sem láthatsz olyat, hogy egy kis witcher játszik a többi gyermekkel... Mindennek megvan az ára. Ítéld meg magad, hogy ez elég magas-e, avagy sem.

Mint már mondtam, a Fűpróba olyan a Változásokhoz képest, mint egy korsó ser. Apropó, vegyél is nekem egyet, mert a torkom már olya száraz, mint a Korath sivatag. Ez fejezi be az egész folyamatot, megerősíti az organizmust, megnöveli az izmokat, felgyorsítja az anyagcserét és a fiatal fiúk testének fejlődését minden más tekintetben, ami így már készen áll arra, hogy megkezdődjön a munka a fizikai állóképességen.

Soha nem hallottam arról, hogy azelőtt lett boszorkányvadász, mielőtt átesett volna a Változásokon és a Fűpróbán. Mint ahogy azt sem hallottam, hogy lányból lett boszorkányvadász. Bár van néhány pletyka...

Forrás: IGN RPGVault - Peek #5


(Vissza)


Fordította / írta: Kwish
2004.10.26.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2004.11.25. - A tekintet
2004.12.17. - A mágia eredete
2005.01.15. - A harc...
2005.01.30. - A Végítélet próféciái
2005.02.22. - Mágia

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2004.10.25. - A Witcher Rend története
2004.10.23. - A fajok és a fajgyűlölet
2004.10.22. - A Witcher világa


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása