Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2007.07.14. - Kwish

The Broken Hourglass - Galen, a kavarógép


A Hivatalos Oldalon egy Galen nevű karakter került bemutatásra, aki a legsikeresebb kalandor adeptus, igazi háttérben mozgó figura, a nagy szürke eminenciások egyike.


Argoniss adeptusai között az a hivatalos álláspont, hogy egyedül a szigetlakók azok, akik jelentős mágikus hatalommal bírnak. Ott vannak a termény-dalnokok (cropsingers); a herbalisták, akiknek természetes érzéke van a gyógyításhoz; és az Okos Fickók (Clever Folks), akiknek soha nem életlen a kése... velük született tehetségüket senki sem tagadja, de - így mondják az adeptusok - az igazi erő a tanulásból és a dolgok tanulmányozásából ered, s csak azok képesek igazi hatalomhoz jutni, s meg is tartani ezt a hatalmas, akik Argoniss szigetéről valók.

S bár a fenti vélekedés igazán komoly versenyhelyzetet teremt az adeptusok közé kerülő gyermekek körében, sok más hivatalos állásponthoz hasonlóan ez az állítás is pontatlan. Néhányan azok közül, akik mágikus képességekkel születtek, egyedül is továbbfejlesztették tehetségüket, s olyan dolgokra is képesek, melyeket még a szigetlakók is megirigyelnének. Az Argoniss kiképezte varázslók közül nem tér mindenki vissza a szigetre, s néhány közülük (szép csendben) saját iskolát alapított a kontinensen. És persze ott van Galen is.

Valószínűleg Galen a legismertebb adeptus Argonisson kívül, aki azzal szerzett magának hírnevet, hogy ő a mágikus ereklyék (általában valamilyen hadászati célra készülő holmi) kifejlesztője és legfőbb szállítója. A háttere, származása nem ismert, de sokan úgy hiszik, hogy a szigetről menekült el. Először 10 évvel ezelőtt tűnt fel Westgate-ben (ez egy kikötőváros az észak-nyugati Nazashad tartományban), s azzal szerzett magának elismerést, hogy bárki (aki elég pénzzel rendelkezett) megbízhatta azzal, hogy leszállítson valami egyedi terméket - legyen a vevő kalandozó, zsoldos, politikus vagy bűnöző. Ahogy a hatalma, befolyása és vagyona egyre jobban nőtt, úgy szélesítette ki tevékenységi körét is. Szervezete ma már hatalmas, jól-szervezett, és maga a Birodalom is a kliensei közé tartozik. Galen számos új varázslót tanított ki arra, hogy átvegyék tőle a mágikus fegyverek időigényes készítésének feladatát, s ezek a mágusok aztán újabb varázslókat képeztek ki, hogy beindulhasson a tömeggyártás, és hogy ellenőrizzék a kisebb mágikus tárgyak eladását.

Galen tevékenysége rendkívül nyereséges, de még annál is jobban vigyáznak rá. Senki sem mondhatja meg biztosan, hogy hány adeptus kapja tőle a fizetését, de a legtöbb becslés száznál is többre teszi az alkalmazottai számát. A legtöbbjük persze össze sem mérhető a legbénább argoniai végzőssel sem, de az együttes erejük, s az, hogy nyilvánvaló módon képesek ezt az együttes hatalmat meghatározott erőként érvényesíteni, néhányak szemében azt eredményezte, hogy úgy tekintenek Galenre, mint aki fenyegetést jelent mind az argoniaikra, mind a birodalmi biztonsági szolgálatra nézve. Sok más hatalommal és vagyonnal bíró magánszemélyhez hasonlóan róla is azt hiszik, hogy ambíciói meghaladják a szimpla vagyongyűjtögetést. Egyesek magánhadseregről beszélnek, mely soha nem látott erejű fegyverekkel rendelkezik, s valahol a Birodalom határán kívül gyülekezik.

Argoniss vezetői sem boldogak, ha eszükbe jut Galen, mivel úgy látják, személye fenyegetést jelent a mágikus tudás és hatalom felett fennálló monopóliumukra. Ezek mellett ott vannak még az ellenségei, kiket felemelkedése közben szerzett, meg a saját szervezetén belül dolgozó törtető egyének - e körülmények eredményeképp eddig tucatnyi orvgyilkos kísérletet és két mágikus halálcsapdát is túlélt. Minden egyes alkalommal felülkerekedett a veszélyen, szinte sérülés nélkül megúszta a támadásokat, s még nem tudni, meddig tart ki a szerencséje.

Galen jelenlétének meglehetősen nehéz nyomát találni Mal Nassrimban, mivel központja nem vonzza a kalandra vágyó tömegeket, s nem is fontos állomás a katonaság és a zsoldosok számára. De úgy mondják, hogy ahol pénz és hatalom található, ott Galen ügynökei közül legalább egy készen áll, hogy üzletet kössön.

Forrás: Galen: Power Broker With Powerful Artifacts




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.07.19. - The Broken Hourglass - Fajok
2007.08.07. - The Broken Hourglass - Kis vallástörténet II.
2007.08.25. - The Broken Hourglass - Pont-vásárlásos stratégiák
2007.09.04. - The Broken Hourglass - Politika, politika, politika...
2007.10.13. - The Broken Hourglass - Mashiz, Narimir problémás szomszédja

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2007.06.19. - The Broken Hourglass - Varázslat-kotyvasztás
2007.06.05. - The Broken Hourglass - Halima
2007.05.21. - The Broken Hourglass - Tárgyak és jellemzőik
2007.05.09. - The Broken Hourglass - A halál és ami utána van Tolmirában
2007.04.20. - The Broken Hourglass - Fejlesztői napló #1


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása