Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2005.09.19. - Kwish

Fable: TLC - Ellenfelek


Az IGN RPGVault lehozott egy kis cikkecskét, melyben a játékban fellelhető ellenfeleket mutatják be pár szóban. Nem valami nagy durranás, inkább amolyan kis kedvcsináló.


BANDITA
Albion bandita frakciói igen változatos képet mutatnak. A söpredék legalját az ún. szabadúszók képviselik, barnába öltözött útonállók, akik rendszerint nem túl gyakorlottak és nem is túl ügyesek, éppen ezért puszta létszámfölénnyel próbálják legyőzni áldozatukat.
Néhány éve, egy Twinblade nevű kiöregedett hős személyes küldetésének tekintette, hogy összegyűjtse a képzettebb és gyakorlottabb banditákat, melyekből aztán megalakította saját, vörös ruhás seregét. Néhányan, a legerkölcstelenebb és legarrogánsabb banditák közül ezt támadásnak vették, és megalapították saját, feketébe öltözött Orvgyilkos klánjukat. Ennek eredményeképp a haramiákat óvatosan kell megközelíteni - legalábbis addig, míg ki nem találod, hogy milyen bandába tartoznak!

DARÁZS (Wasp)
A darazsakat mindenhol a piknikezők veszedelmének tekintik. Épp hogy csak találtál valami kellemes helyet (és már persze átestél az "Épp most ültem bele egy termesz várba!" ügyön is), előhúztad az eper befőttet és kibontottad a pezsgőt, mikor meghallasz valami hangos "Zzzzzzzzzz!" zümmögő hangot! Nos hát igen, ez a közelben fekvő hős horkolása, aki épp most függesztette tekintetét Albion legpatetikusabb szörnyére.
Ha nagyobb számban jelentkeznek mégiscsak okozhatnak egy kis zavart, de egy erősebb kardsuhintás, vagy egy pontosabb nyíllövés eredményeképp rendszerint szedik a sátorfájukat. Mivel rovarok, rendkívül sérülékenyek a tűzre, így egy nagyobbacska láng, vagy egy tűzlabda különösen hatásos ellenük.

HOBBE
A hobbe-ok veszélyes, brutális kis termetű lények, apró gombszemekkel és a hulláktól zsákmányolt ruhatárral. A nyílt terepnél jobban kedvelik a föld árnyas mélyét, de húsos kis végzetként onnan gyakran kirontanak a gyanútlan utazókra, ha már megfelelő számban összegyűltek.
Néhány hobbe természetadta mágikus képességgel rendelkezik, s képesek irányítani ezt az energiát durva, megmunkálatlan galagonya ágak segítségével. A hobbe-okkal ritkán találkozik az ember, ha egyedül vannak, így ha rád törnek nagyon hatásosak ellenük a területre ható, vagy több célpont ellen használatos varázslatok (mint például az Enflame, vagy a Lightning).

BALVERINE
A balverinek a világ sötét helyein, az árnyak között gyülekeznek, sárga szemeikkel pislognak, pofájukat a levegőbe emelik, s úgy szimatolnak a friss hús szaga után. Csak nagyon kevesen ismerik ezen lények eredetét, bár a számuk úgy tűnik, emelkedik, ahogy az erdészek száma viszont csökken. Azok, akik vethettek egy futó pillantást hosszú, fekete gubancos szőrükre, és sárga agyarakkal teli pofájukra, túlságosan el voltak foglalva a meneküléssel (vagy épp a hulla szereppel), hogy részletesen beszámolhassanak a találkozásról.
Kétségtelen, hogy vannak a balverine-eknél rosszabb dolgok is... a fehér szőrű lények, melyeket nem lehet normál fegyverrel megölni, és a rokonaik, a szürke szőrű lények, melyek a jeges Északi Pusztulat környékén találhatóak. A balverinek gyorsak, fürgék, és nagyon kitartóak. Öld meg őket gyorsan, és maradj készültségben!


ÉLŐHALOTTAK (Undead)
Albion ún. élőhalott problémájáról nem sokat beszélnek az úri társaságban. Sok évvel ezelőtt a nagy Régi Királyság polgárháborúja az elesett katonák testével szórta be az egész országot. A Régi Királyság épületeit átjáró magas szintű mágikus energiának köszönhetően a nagy tábornokok, hadnagyaik és talpasaik holtteste életre keltek, mikor az átutazó vándorok figyelmetlenül megzavarták nyugalmukat.
Halottként izmaik már nem olyanok, mint régen voltak, s egy kicsit lassúbbá is váltak. Ugyanakkor igen nagy számban gyűlnek össze, s ez a sajátosság felbecsülhetetlen értékűvé teszi mormoló, piszkos tömegükkel szemben az Enflame és Force Push varázslatokat.

SIKOLTÓK (Screamer)
Úgy tűnik nemcsak azok képtelenek békében nyugodni, kik csatában estek el. Azok sem pihenhetnek soká, akik utolsó leheletükkel durva szavakat ejtettek ki szájukon, mivel Albion mágiával átjárt földje nem engedi őket megpihenni. Ruhájuk most már tépett és mocskos, a hajuk csomósan összeragadt, s ezek a szegény szerencsétlenek rendszerint még egyszer életre kelnek Sikoltóként.
Hatalmas, fekete szájukat sikolyara nyitják, hogy kikiáltsák gyötrelmüket, s hogy kiszívják az életerőt minden óvatlan hallgatójukból. Tartsd őket olyan távol, ahogy csak lehet, különben te is osztozol nyomorúságos sorsukban. Tinédzserek, eh?


NIMFA
Aranyos arckifejezésüktől és csábító kuncogásuktól eltekintve a nimfák igazán olyanok, mint a fájdalom az ember... nos, bárhol is, amire rá tudsz mutatni. Azzal, hogy a természetes világ mágikus kiterjesztései, képesek meglehetősen jelentős mértékben irányítani a környezetüket, földiszedret, és már szúrós növényzetet idézve elő, hogy lelassítsák a gyanútlan utazókat.
Azért idéznek lényeket erre a világra, hogy tovább idegesítsék Albion lakóit, és a legtöbb harcot elkerülik azzal, hogy tiszta energia-gömbökké alakulnak át. Ugyanakkor mivel minden támadásukhoz arra van szükség, hogy testet öltsenek, egy jó kis kardozási lehetőség miatt mindig készek megmutatkozni.

TROLL
Ahogy a természetben az elemek fura összjátéka folytán néha villámcsapás születik, úgy hajlamos Albion természetes mágiája fura, rendhagyó dolgokat létrehozni, mint például a trollok. A vidék, a talaj olyan részét képezik, ami hirtelen önálló tudatra ébredt. Egy nap még szikla vagy, aztán másnap vicces kis széttiporni való lényeket látsz szétrohanni magad előtt, és sürgető késztetést érzel, hogy egy nagy szikladarabot utánuk hajíts.
Szükségtelen mondani, hogy meglehetőse nehéz feladat lenyomni egy 40 tonnás élő szikla vagy jég hegyet, de ha az ember elkerüli a sokk-hullámaikat és kitér a rakétáik elől, annyira lefáraszthatja őket, hogy az összetartó mágia túlságosan instabillá válik, és egyszerűem összeomlanak. De inkább te foglalkozz ezzel, mintsem én.

KEGYENC (Minion)
a Régi Királyság elfeledett, távoli múltjában a legnagyobb lovagokat gyűjtötték össze, hogy létrehozzanak belőlük egy elit csapatot. Vastag páncélzattal beborítva, állati arcot mutató sisakok mögé elrejtve arcukat, ezek a férfiak és nők voltak az igazi, végső harcosok, akik egyaránt képesek voltak a pusztító közelharcra, és a Királyság mágikus energiáinak irányítására, hogy ezzel a tiszta energia lövedékeit idézzék elő.
Szerencsés módon a Minion-ok csoportja már sok-sok idővel ezelőtt eltűnt a Régi Királysággal együtt, és csak néhány poros feljegyzés emlékezik meg róluk. Ha valaki szembetalálkozna egy ilyen ellenféllel, durva páncélzatuk és harci tapasztalatuk miatt minden bizonnyal legyőzhetetlennek találná őket.

IDÉZŐ (Summoner)
A Régi Királyság nagyon sok fura és sötét mesének, számos szektának, különös kísérletnek, kínzásnak és halálnak a szülőhelye volt. Néhányan azt mondják, hogy a Régi Királyság vezetői fogták leginkább szeretett szolgáikat, s halálra kínozták őket. Mikor az élet elhagyta sikoltó ajkukat, a lelküket visszatáplálták beléjük.
A mesék szerint a fenti folyamat eredményeképp született szörnyeteg különös, koponya fejű gépies teremtmény lett - csaknem elpusztíthatatlan, amely képes a nyers mágikus energiát lövedékként kilőni ellenfeleire. Ha engem kérdezel, ennek a fele sem igaz. Néhány ember képes bármit mondani, ha egy kis pénz hull a kalapjába...

Szerző: Lionhead Studios
Források:
- IGN RPGVault - Fabled Foes of Albion I
- IGN RPGVault - Fabled Foes of Albion II
- IGN RPGVault - Fabled Foes of Albion III
- IGN RPGVault - Fabled Foes of Albion IV
- IGN RPGVault - Fabled Foes of Albion V





Frissebb kapcsolódó cikkek:

2005.09.20. - Fable: TLC - Ellenfelek frissítése
2005.09.22. - Fable: TLC - Ellenfelek frissítése 2.
2005.09.23. - Fable: TLC - Ellenfelek frissítése 3.
2005.09.23. - Fable: TLC - RGPDot értékelés
2005.09.26. - Fable: TLC - Ellenfelek frissítése 4.

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.09.18. - Fable: TLC - Actiontrip értékelés
2005.09.15. - Fable: TLC - Mán megint egy Fejlesztői napló...
2005.08.27. - Fable: TLC - Fejlesztői napló 6
2005.08.24. - Fable: TLC - Interjuhé a Gamespoton
2005.08.23. - Fable: TLC - 2005 GC / Gamespy előzetes


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása