Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Assassin (Orgyilkos)

Az orgyilkos a gyorsan kivitelezett, halálos csapások mestere. Gyakran felbukkannak ügynökként, informátorokként, felbérelhető gyilkosokként vagy a bosszú eszközeiként. Az anatómiában, lopakodásban, méregkezelésben s a sötét művészetben szerzett jártasságuk lehetővé teszi számukra, hogy sokkoló, szörnyű pontossággal teljesítsék halálos küldetéseiket...

Legtöbb olyan kalandor, szerzetes és bárd, aki ezt a "foglalkozást" választja, a klasszikus orgyilkos példája lesz, aki meglapul az árnyak között, biztos halált hordozó pengéjét szorítva. A harcosok, bukott paladinok, vándorok, druidák és barbárok inkább harcos-bérgyilkosként tevékenykednek, s inkább harcközben, mintsem az árnyak közül ölnek. De talán a sorcererek, varázslók és a papok lehetnek a legrémisztőbb orgyilkosok mind közül, mivel varázslataik segítségével álcázzák maguk, beépülnek áldozatuk környezetében, s gyakran minden következmény nélkül sújthatnak le.


KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Jellem Bármilyen gonosz
Szakértelmek Rejtőzködés 8 szint, Lopakodás 8 szint

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d6
BAB Közepes
Magas mentők Reflex
Fegyver jártasság Egyszerű fegyverek
Páncél használat Könnyű páncélzat
Skill pontok 4 + INT módosító
Osztály skillek Blöff (Bluff), Alkímia (Craft Trap), Csapdakészítés (Craft Trap), Fegyverkészítés (Craft Weapon), Diplomácia (Diplomacy), Szerkezet hatástalanítása (Disable Device), Rejtőzés (Hide), Megfélemlítés (Intimidate), Hallgatózás (Listen), Lopakodás (Move Silently), Zárnyitás (Open Lock), Hárítás (Parry), Keresés (Search), Csapdaállítás (Set Trap), Bűvészkedés (Sleight of Hand), Észlelés (Spot), Elkerülés (Tumble), Mágikus eszköz használata (Use Magic Device)
Halálos támadás
Death Attack
Az első szinttől kezdődően az orgyilkos képes egy speciális orvtámadás, a halálos támadás végrehajtására. Tulajdonképpen ez épp úgy működik, mint a kalandorok orvtámadás képessége, eltekintve attól, hogy ezen támadás során meg van az esélye annak, hogy a célpont megbénul. Az orgyilkosok orvtámadása 1d6 extra sebzést is okoz. A bonusz sebzés mértéke a PRC szint növekedésével változik: +2d6 / 3. szint; +3d6 / 5. szint; +4d6 / 7. szint; 5d6 / 9. szint.
Méregellenállás
Poison Resistance
Az orgyilkosok halálos mérgekkel való foglalatosságuk során szer tettek egy korántsem természetes ellenállásra a mérgek bármely típusával szemben. A második szinten az orgyilkosok +1 bónuszt kapnak Kitartás mentőjükre a mérgekkel szemben végrehajtott mentődobások esetén, s a bonusz a következőképp változik: +2 / 4. szint; +3 / 6. szint; +4 / 8.szint, +5 / 10.szint.
Ösztönös kitérés
Uncanny Dodge
A második szinttől kezdődően az orgyilkos DEX bonusza hozzáadódik az AC értékéhez, még akkor is, amikor meglepik.
Fejl. ösztönös kitérés
Imp. Uncanny Dodge
Az ötödik szinttől kezdődően az orgyilkost nem tudják orvtámadással meglepni, kivéve, ha a támadó egy legalább négy szinttel magasabb szintű kalandor.
Köddéválás
Hide in Plain Sight
A nyolcadik szinttől kezdődően a karakter akkor is képes észrevétlenné válni (a lopakodás módba lépni), ha valaki épp figyeli.
Varázslatok A második szinttől kezdődően az orgyilkos naponta egyszer használhatja Kísérteties Látomás (Ghostly Visage) képességet. Az ötödik szinttől kezdődően naponta egyszer képes Sötétséget (Darkness) idézni. A hatodik szinttől képes Láthatatlanság (Invisibility) varázslatot varázsolni, majd a kilencedik szinttől kezdve ennek fejlesztett verzióját is használhatja (Improved Invisibility).


Fordította: Gabo, Steve_Sum (MegaTHX!)

Fordította / írta: Kwish
2006.11.12.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.11.14. - Harper Agent (Hárfás ügynök)
2006.11.14. - Divine Champion (Isteni bajnok)
2006.11.14. - Weapon Master (Fegyvermester)
2006.11.14. - Pale Master (Boszorkánymester / Nekromágus)
2006.11.17. - Shadow Thief of Amn (Amn Árnytolvaja)

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.11.11. - Arcane Trickster (Misztikus szemfényvesztő)
2006.08.30. - Arcane Archer (Misztikus íjász)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása