Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Arcane Trickster (Misztikus szemfényvesztő)

Az arcane szemfényvesztők varázstudásukat egy csipetnyi csalással, lopással fűszerezik, vagy egyszerűen csak rosszban sántikálnak. A legalkalmazkodóbb kalandozók közé tartoznak...

Az arcane varázshasználat és az orvtámadás képessége szükséges ehhez a kaszthoz, így természetes választás egy multiklassz varazsló/kalandor vagy sorcerer/kalandor számára. Esetenként a bérgyilkosok is kiválasztják ezt az osztályt, de rendszerint csak akkor, ha már rendelkeznek varázsló vagy sorcerer szintekkel.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Szakértelem Lore 7 szint, Szerkezet hatástalanítása 7 szint, Elkerülés 7 szint, Mágiaismeret 4 szint
Varázshasználat Képes legalább egy harmadik (vagy magasabb) szintű arcane varázslat megidézésére.
Speciális Orvtámadás +2d6

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d4
BAB Alacsony
Magas mentők Reflex, Akarat
Fegyver jártasság Nincs
Páncél használat Nincs
Skill pontok 4 + INT módosító
Osztály skillek Értékbecslés (Appraise), Blöff (Bluff), Öszpontosítás (Concentracion), Alkímia (Craft Trap), Csapdakészítés (Craft Trap), Fegyverkészítés (Craft Weapon), Diplomácia (Diplomacy), Szerkezet hatástalanítása (Disable Device), Rejtőzés (Hide), Hallgatózás (Listen), Lore, Lopakodás (Move Silently), Zárnyitás (Open Lock), Hárítás (Parry), Keresés (Search), Csapdaállítás (Set Trap), Bűvészkedés (Sleight of Hand), Mágiaismeret (Spellcraft), Észlelés (Spot), Provokálás (Taunt), Elkerülés (Tumble)


Napi varázsok
Ismert varázsok
Amikor új szintet lépünk meg az Arcane Szemfényvesztő osztályban, akkor a karakter napi varázslat repertoárja egy újabb lehetőséggel bővül (és ha időszerű, akkor az ismert varázslatai köre is bővül). Ez épp olyan mintha egy olyan arcane varázshasználó osztályban nyerne el egy szintet, mely már hozzáférést biztosít számára a harmadik szintű arcane (misztikus) varázslatokhoz. Ha a karakter több megfelelő arcane varázshasználó osztállyal rendelkezik, akkor egyiket ki kell választania, s a továbbiakban azt fogja fejleszteni.
Mágialopás
Pilfer Magic
Az első szinttől kezdődően az arcane szemfényvesztő naponta egyszer megszüntethet a célponton egy mágikus hatást és megkapja az ebből eredő tulajdonság javító bonuszokat. A képesség egy érintő támadással végrehajtott kisebb mágiatörés, amely az aktuális célponton lévő leghatalmasabb varázslatra hat. Ha a támadás sikeres, a varázs eltűnik a célpontról és az arcane szemfényvesztő +2 bonusz módosítót nyer támadó dobásához, valamint minden mentő dobásához, az ezt követő 10 körön keresztül. Az ötödik szinttől kezdődően ezt a képességet már naponta kétszer, míg a kilencedik szinttől kezdődően már naponta háromszor használhatja.
Orvtámadás
Sneak Attack (SA)
Az arcane szemfényvesztő minden páros számú szinten (2.,4.,6.,8., és 10.) nyer +1d6 orvtámadás sebzés bonuszt. Ez a képesség hozzáadódik az esetleges más osztályokból származó orvtámadás dobások értékeihez.
Rögtönzött orvtámadás
Impromptu SA
A harmadik szinttől kezdődően az arcane szemfényvesztő képes naponta egyszer használni azt a képességét, melynek eredményképp támadása során egy teljes körön keresztül nem veszi figyelembe ellenfele DEX bonuszból eredő páncélzat módosítóját, s ezzel lehetővé válik, hogy a célpontot orvtámadással lepje meg. A hetedik szinttől kezdődően ezt a képességet már naponta kétszer, míg a kilencedik szinttől kezdődően már naponta háromszor használhatja.

Fordította: Gabo, Steve_Sum (MegaTHX!)

Fordította / írta: Kwish
2006.11.11.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.11.12. - Assassin (Orgyilkos)
2006.11.12. - Blackguard (Sötét lovag)
2006.11.12. - Shadowdancer (Árnytáncos)
2006.11.14. - Harper Agent (Hárfás ügynök)
2006.11.14. - Divine Champion (Isteni bajnok)

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.08.30. - Arcane Archer (Misztikus íjász)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása