Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Divine Champion (Isteni bajnok)

Istenének erős jobb keze az isteni bajnok. A szent helyek védelmezőjeként, zarándokok oltalmazójaként és a keresztes hadjáratok vezéreként szolgál. Habár a lovagok számos jó jellemű templomban betöltik ezt a szerepet, egy isteni bajnok bármely isten zászlaját hordozhatja jellemtől vagy világnézettől függetlenül. Ezeket a szent harcosokat patrónusuk imádói kedvelik, de ugyanilyen mértékben gyűlölik a templom ellenségei...

A bajnokok legtöbbje harci vagy katonai háttérrel érkezik. Barbárok, harcosok, lovagok és vándorok a legjellemzőbb jelöltek, bár a szerzetesek, papok és a harciasabb druidák is gyakran követik ezt az utat.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
BAB +7
Képességek Fegyver Fókusz (Weapon Focus), bármilyen

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d10
BAB Magas
Magas mentők Állóképeség, Reflex
Fegyver jártasság Egyszerű és harci fegyverek
Páncél használat Nincs
Skill pontok 2 + INT módosító
Osztály skillek Alkímia (Craft Alchemy), Vértkészítés (Craft Armor), Fegyverkészítés (Craft Weapon), Lore, Hárítás (Parry)
Kézrátétel
Lay on Hands
Naponta egyszer, egy első szintű isteni bajnok lehetőséget kap arra, hogy kézrátétellel a Karizma módosítója x isteni bajnok szintje mértékű sebet gyógyítson. Ha a karakternek már van egy kézrátétel képessége (például egy lovag szintből köszönhetően), az isteni bajnok szintjéből és bármely más kasztból származó kézrátétel képességei halmozódnak.
Szent Védelem
Sacred Defense
A második szintű isteni bajnok +1 szent módosítót nyer minden mentő dobásához. Ez a módosító +2-re növekszik a 4. szinten, +3-ra a 6. szinten, +4-re a 8. szinten és +5-re a 10. szinten.

Bonusz Képesség
Bonus Feat
A második szint elérésekor az isteni bajnok választhat egy bonusz képességet a következő listából: Vakharc (Blind-Fight), Harci Tapasztalat (Combat Expertise), Kitérés (Dodge), Egzotikus Fegyver Jártasság (Exotic Weapon Proficiency), Extra Elűzés (Extra Turning), Javított Harci Tapasztalat (Imp. Combat Expertise), (bármely) Javított Kritikus Ütés (Imp. Critical Strike), Javított Kezdeményezés (Imp Initiative), Javított Hárítás (Imp. Parry), (valamilyen) Fegyver Fókusz (Weapon Focus). A 4., 6., 8. és 10. szinten az isteni bajnok újabb bonusz képességet választhat ebből a listából.
Pogányok Lesújtása
Smite Infidel
Az isteni bajnok a harmadik szinten megkapja a pogányok lesújtása képességet. Ez a képesség épp úgy működik, mint más kasztok jók lesújtása vagy a gonoszok lesújtása képessége, de bármely olyan lény ellen használható, akinek jelleme eltér az isteni bajnokétól. Ha az isteni bajnok véletlenül egy olyan lényre próbál meg sújtani, kinek jelleme megegyezik az övével, a hatás elmarad és a sújtás kísérletét aznapra elvesztegette. Ez a képesség naponta egyszer használható.
Isteni Harag
Divine Wrath
Az isteni bajnok az ötödik szinttől kezdődően naponta egyszer képes ráhangolódni patrónus istenének dühére, ami jelentős előnyöket biztosít számára a harcban. 5/- sebzéscsökkentést kap és +3 szent módosítót a támadó dobásaihoz, fegyver sebzéséhez és mentő dobásaihoz. Az isteni düh az isteni bajnok minden Karizma módosítója után egy körig tart.


Fordította: Steve_Sum (MegaTHX!)

Fordította / írta: Kwish
2006.11.14.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.11.17. - Shadow Thief of Amn (Amn Árnytolvaja)
2006.11.17. - Dwarfen Defender (Törpe védelmező)
2006.11.17. - Eldritch Knight (Rejtelmes lovag)
2006.11.17. - Duelist (Párbajozó)
2006.11.17. - Frenzied Berserker (Őrjöngő Berserker)

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.11.12. - Assassin (Orgyilkos)
2006.11.12. - Blackguard (Sötét lovag)
2006.11.12. - Shadowdancer (Árnytáncos)
2006.11.11. - Arcane Trickster (Misztikus szemfényvesztő)
2006.08.30. - Arcane Archer (Misztikus íjász)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása