Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Pale Master (Boszorkánymester / Nekromágus)

A fekete mágia általában szegényes választás egy misztikus varázshasználónak – azoknak, akik igazán mesterei akarnak lenni a halhatatlan művészeteknek, szinte mindig az isteni utat kell követni. Azonban létezik másik megoldás azoknak, akik szeretnének hatalmat az élőholtak felett, de nem akarják teljesen feladni misztikus tanulmányaikat...

Belépnek a boszorkánymesterek közé, akik olyan különleges tudást halmoznak fel, mely már önmagában is hátborzongató hatalmat biztosít számukra. Számos boszorkánymester végül eléri azt, hogy kiegészítse misztikus hatalmát isteni mágia szintekkel. Ez a hatalom, mely a "holtsápadt tudás" és a papi képességek keveréke, s melynek segítségével képesek irányítani, megalkotni, parancsolni és elpusztítani az élőholtakat, igen komoly erőt képviselhet.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Jellem Bármilyen nem jó
Varázshasználat Képes legalább egy harmadik vagy magasabb szintű arcane varázslat megidézésére.

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d6
BAB Alacsony
Magas mentők Állóképesség és Akaraterő
Fegyver jártasság Nincs
Páncél használat Nincs
Skill pontok 2 + INT módosító
Osztály skillek Öszpontosítás (Concentration), Alkímia (Craft Alchemy), Csapdakészítés (Craft Trap), Fegyverkészítés (Craft Weapon), Diplomácia (Diplomacy), Gyógyítás (Healing), Rejtőzködés (Hide), Hallgatózás (Listen), Lore, Lopakodás (Move Silently), Mágiaismeret (Spellcraft)
Napi varázsok
Ismert varázsok
Amikor egy újabb páratlan szintet lépünk meg a Pale Master osztályban, akkor a karakter egy újabb napi egyszer használható varázslatot kap (mintha egy bármilyen más varázshasználó olyan szintet érne el, mely hozzáférést biztosítana számára a harmadik szintű misztikus varázslatokhoz). Ha a karakternek egynél több misztikus varázshasználó szintje van, ki kell választani egyet, amelyiket tovább akar fejleszteni.
Csontbőr
Bone Skin
Az első szinten a boszorkánymester kemény, hullaszerű húsa +2 természetes páncélzat módosítót ad az AC-hez. Ez a módosító +4-re növekszik a negyedik, és +6-ra a nyolcadik szinten.

Holtak Megelevenítése
Animate Dead
A második szinttől kezdődően a boszorkánymester naponta egyszer használhatja a holtak megelevenítése (animate dead) elnevezésű varázslatszerű képességet.
Éjjellátás
Darkvision
A harmadik szinttől kezdődően a boszorkánymester lát a sötétben.
Élőholt idézés
Summon Undead
A negyedik szinttől kezdődően a boszorkánymester napi egy alkalommal használhatja az élőholt idézés (summon undead) elnevezésű varázslatszerű képességet.
Élőholt szívósság
Deathless Vigor
Az ötödik szinttől kezdődően a boszorkánymester természetellenesen keménnyé és ellenállóvá válik. +3 életerő pontot kap szintenként. Ezek az extra életerő pontok visszamenőlegesek, épp úgy, mint a megnövekedett Állóképességből származó életerőpontok.
Élőholt oltvány
Undead Graft
A hatodik szinttől kezdődően a boszorkánymester lát a sötétben. 6. szinten a boszorkánymester végrehajt egy horrorisztikus műveletet, amely során egyik kezét lecseréli egy természetellenes-megelevenített élőholt nyúlványra. A boszorkánymester naponta kétszer végrehajthat egy érintő támadást ezzel a nyúlvánnyal, ami megbénítja a célpontot. A nyolcadik szinttől kezdődően már naponta háromszor használhatja ezt a támadást. A tizedik szint elérését követően e támadás megöli (s nem megbénítja) a célpontot, ha annak mentődobása sikertelen.
Csont-szívósság
Tough as Bone
A hetedik szinttől kezdve a boszorkánymester egyre inkább olyan lesz, mint egy kérlelhetetlen, megállíthatatlan élőhalott. Immunitást szerez a megfékezés (hold), bénítás (paralysis) és kábítás (stun) hatásokkal szemben.
Nagyobb Élőholt Id.
Sum. Greater Undead
A kilencedik szinttől kezdődően a boszorkánymester napi egy alkalommal használhatja a nagyobb élőholt idézése (summon greater undead) elnevezésű varázslatszerű képességet.
Élőholt hatalom
Deathless Mastery
A tizedik szint elérésével a boszorkánymester gyakorlatilag élőholttá válik, immunitást nyer a kritikus ütésekkel szemben.


Fordította: Steve_Sum (MegaTHX!)

Fordította / írta: Kwish
2006.11.14.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.11.17. - Shadow Thief of Amn (Amn Árnytolvaja)
2006.11.17. - Dwarfen Defender (Törpe védelmező)
2006.11.17. - Eldritch Knight (Rejtelmes lovag)
2006.11.17. - Duelist (Párbajozó)
2006.11.17. - Frenzied Berserker (Őrjöngő Berserker)

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.11.12. - Assassin (Orgyilkos)
2006.11.12. - Blackguard (Sötét lovag)
2006.11.12. - Shadowdancer (Árnytáncos)
2006.11.11. - Arcane Trickster (Misztikus szemfényvesztő)
2006.08.30. - Arcane Archer (Misztikus íjász)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása