Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Fajok

Faerun földjét különféle népek lakják, melyek mindegyike egyedi jellemzőkkel és tehetségekkel bír. A karakter faja meghatározza a karakter megjelenését, s azt is, hogy mire képes leginkább. A fajválasztás általában véve nem korlátozza a lehetőségeidet, de az biztos, hogy eltérő játékélményt eredményez.
Némelyik faj erősebb a többinél, a képesség bonuszok, vagy speciális tulajdonságaik miatt. Ezek a fajok szintmódosítót (level adjustment) kapnak, ami azt jelenti, hogy sokkal lassabban fejlődneka játék során. Minél nagyobb ennek értéke, annál lassabb az adott faj tagjainak fejlődése. Az ilyesféle fajok nem javasoltak a kezdő játékosok számára.


  

Elf
Az elfek költészetükről, dalaikról, és mágikus művészetükről ismertek, de amikor veszély fenyegeti őket, igen nagy jártasságról tesznek tanúbizonyságot a fegyverek és stratégia terén is. Az elfek akár 700 évnél hosszabb ideig is elélhetnek az emberi mérték szerint, lassan szereznek ellenségeket és barátokat is, s még lassabban felejtik el őket. Karcsúak, s magasságuk négy és fél, öt és fél láb közé esik.

Ember
A hétköznapi fajok közül az emberek a legalkalmazkodóbbak. A rövid életű generációk és a keveredésre, valamint hódításra való hajlam azt eredményezte, hogy fizikálisan is igen változatosak.

Fél-Elf
Az emberek és az elfek néha összeházasodnak... az elfeket vonzza az emberek energikussága, míg az embereket az elfek kecsessége. Ezek a házasságok nem tartanak túl hosszú ideig, mivel az elfek sokáig számolják az éveket, míg az emberi élet oly rövid. Hátramarad viszont örökségük, a fél-elf gyermekek...

Fél-ork
A vad határvidéken az emberi törzsek és az ork barbárok kényes egyensúlyban élnek, harcolnak egymással a háború idején, és kereskednek a béke égisze alatt. A határvidéken született fél-orkok élhetnek akár az emberekkel, akár az ork szülőkkel, de sohasem teszik ki magukat mindkét kultúra hatásainak...

Félszerzet
A félszerzetek okos, igen használható és leleményes túlélők. Közismertek kíváncsiságukról, s olyan merészségről tesznek tanúbizonyságot, mellyel kevés náluk nagyobb ember kelhet versenyre. Elcsábíthatja őket a gazdagság, de inkább költeni szeretnek, mintsem takarékoskodni. Pirospozsgás a bőrük, hajuk fekete és egyenes, s barna vagy fekete a szemük. A félszerzet férfiak gyakran hosszú barkót növesztenek, de ritkán viselnek szakállat vagy bajuszt. A praktikus ruházatot részesítik előnyben, s inkább egy kényelmes inget viselnek, mintsem valami ékszert. A félszerzetek olyan három láb magasak és általában 150 évig élnek.

Genasi (MotB)
A genasik az elemekkel kapcsolatban álló lényektől származnak, olyanoktól, mint pl. az efretek, daok, dzsinnek. A legtöbbjüknek nincs közvetlen kapcsolata elemi ősével, de az örökségük jelei szemmel láthatóak. A genasik igen büszkék egyedi és megkülönböztető tulajdonságaikra és képességeikre.

Gnóm
A gnómok széles körben keresettek, mint alkimisták, feltalálók és technikusok, bár leginkább saját fajtársaik körében, egyszerű kényelemben szeretnek élni. Imádják az állatokat, a drágaköveket és a vicceket, különösen a csínytevéseket, kópéságokat. Szeretnek személyes élmények alapján tanulni, s mindig megpróbálnak újféle módon felépíteni dolgokat. Általában három, három és fél láb magasak, s olyan 350-500 évig élnek.

Plane-Touched
Az emberi vérvonal és a külső létsíkok lakói vérvonalának keveredéséből születnek ezek a lények. Gyakran kiközösítik őket furcsa megjelenésük és különös viselkedésük miatt.
Hogy ki válassza a "létsíklakókat"? Az aasimar kiváló, mennyei erényekkel büszkélkedő pap vagy paladin lehet, míg a pokoli örökséggel bíró tieflingek igen alkalmasak a kalandor, illetve a warlock szerepére.

Törpe
A törpék több dologról is híresek: a hadviselésben szerzett jártasságukról, a fizikai és mágikus fenyítéssel szembeni ellenálló képességükről, arról, hogy keményen dolgoznak, s hogy elképesztő mennyiségű sört képesek meginni. A törpék túl lassúak a tréfákhoz, és gyanakvóak az idegenekkel szemben, de igen nagylelkűek azokkal, akik már elnyerték bizalmukat.