Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Arcane Archer (Misztikus íjász)

Az elf haderők mesterei. Az arcane íjászok olyan harcosok, akik mágiát használnak a harci képességeik kiegészítésére. Az erdőkben, a fák között az arcane íjászok szerte a királyságokban hírnevet szereztek maguknak a természetfeletti pontosságukkal, s azzal a képességükkel, hogy nyílvesszőiket mágiával tudják elbűvölni. Egy teljes hadseregben is képes félelmet ébreszteni egyetlen arcane íjász csapat...

A harcosok, kószák, paladinok és barbárok azért válnak arcane íjásszá, hogy egy kis mágiával egészítsék támogassák meg harci képességeiket. A varázslók, sorcererek pedig ezt a presztízs osztály használják arra, hogy harci képességekkel egészítsék ki repertoárjukat. A szerzetesek, papok, druidák, kalandorok és bárdok meglehetősen ritkán válnak arcane íjásszá.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Faj Elf, vagy félelf
BAB +6
Képességek Lövés Közvetlen Közelről (Point Black Shot), Fegyver fókusz (hosszú, vagy rövid íj)
Varázshasználat Képes az első szintű arcane varázslatok használatára.

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d8
BAB Magas
Magas mentők Kitartás, Reflex
Fegyver jártasság Egyszerű és harci fegyverek
Páncél használat Könnyű, közepes páncélzat és pajzsok (kivéve a torony-pajzsot
Skill pontok 4 + INT módosító
Osztály skillek Alkímia (Craft Alchemy), Fegyverkészítés (Craft Weapon), Gyógyítás (Heal), Rejtőzködés (Hide), Hallgatózás (Listen), Lopakodás (Move Silently), Észlelés (Spot) és Túlélés (Survival)

Nyílvessző erősítése
Enhance Arrow
Az első szinttől kezdődően az arcane íjász megerősítő bűbájjal ruházza fel nyílvesszőit. Ez a bonusz az alábbiak szerint változik (bonusz / szint): +1 / 1; +2 / 3; +3 / 5; +4 / 7; +5 / 9.
Tüzes nyílvessző
Imbue Arrow
A második szinttől kezdődően az arcane íjász naponta háromszor dönthet úgy, hogy egy különleges nyílvesszőt lő ki, melyet tűzlabda varázzsal erősít fel. Amikor a nyílvessző eltalálja a célpontját, a fireball varázslat felrobban, s olyan sebzést okoz, mintha a tűzlabdát az arcane íjász szintjével megegyező szintű varázsló lőtte volna el.
Célkövető nyílvessző
Seeker Arrow
A harmadik szinttől kezdődően az arcane archer naponta egyszer ellőhet egy olyan nyílvesszőt, amely tévedhetetlenül eltalálja célpontját, függetlenül az esetleges fedezéktől, rejtekhelytől, vagy más egyébtől. Amikor ezt a képességet használja a karakter, akkor nincs támadás dobás: a célpontot automatikusan eltalálja a nyílvessző, s olyan sebzést okoz, mint normál esetben. A hatodik szinttől kezdődően ezt a képességet már naponta kétszer lehet használni.
Nyílzápor
Hail of Arrows
Az arcane archer a nyolcadik szinttől használhatja ezt a képességet, melynek eredményeképp automatikusan egyetlen nyílvesszőt lő a hatótávolságon belül tartózkodó összes célpont felé (ez a tevékenység egy teljes kört emészt fel). A képességet naponta egyszer lehet használni.
Halálvessző
Arrow of Death
Az arcane íjász képességeinek csúcsa, hogy a 10. szintten egy olyan speciális nyílvesszőt lőhet el, melyet igen nagy erejű nekromanta varázslattal ruházot fel. Ha eltalálja a célpontot, akkor annak automatikus állóképesség mentőt kell dobnia (CD=20). Sikertelen mentő esetén azonnal elpusztul, ha pedig sikeres a mentő, akkor is elszenvedi a nyílvessző okozta sebzést (mint normál sebzést). Ezt a képességet naponta egyszer lehet használni.Fordította / írta: Kwish
2006.08.30.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.11.11. - Arcane Trickster (Misztikus szemfényvesztő)
2006.11.12. - Assassin (Orgyilkos)
2006.11.12. - Blackguard (Sötét lovag)
2006.11.12. - Shadowdancer (Árnytáncos)
2006.11.14. - Harper Agent (Hárfás ügynök)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása