Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Engine
FAQ
Rendszerspeci

Játékvilág
Világ
Történet
Witcher
Felszerelés
Fajok
Karakterek
Szörnyek
Pillák

Háttérinfók
Interjuhék
Előzetesek
CommunityQ&A
IGN Blog
Fejlesztői izé
DevDiary

Galéria
Screens
Concepts
Posters
Models
Üdvözlet

A Witcher Rend története


Hogyan alakult ki a boszorkányvadászok céhe? Mit lehet tudni a rend történetéről nagyon nagy vonalakban?

Hét éves korunkban lépünk be abba a világba, melyben majd együtt kell élnünk a többi emberrel. Aztán szépen tanulunk, felnövünk, belépünk a serdülőkorba, és az élet így megy tovább és tovább... Egy boszorkányvadász nem éli meg ezeket a dolgokat, mivel már gyermekként a halállal kell szembenéznie. Ez az ami elveszi a gyermekkorát.

De először a Próbán kell átesnie...

Remélem barátom hogy nem untatlak e széles nagyvilág meséivel. Pontosan tudom, hogy miről szeretnél hallani... a boszorkányvadászokról, a witcherek-ről.

Senki sem tudja pontosan, hogy ezek a szörnyvadászok mikor tűntek fel először az utakon. Úgy hisszük, Roderick de Novembre volt az első - jegyezd meg ezt a nevet, barátom, ha egy könyv olyan jó és bölcs lenne, mint ez az ember, akkor mindenképp megérné elolvasni - aki olyan három évszázaddal ezelőtt tevékenykedett, mikoron az emberek még mindig a kontinens megszerzéséért harcoltak és körbevették őket a veszélyes bestiák.

Azt beszélik, hogy az egész céhet egy renegát varázsló hozta létre, kinek neve elveszett a történelem lapjain. Feltehetőleg ő és aztán követői voltak azok, akik megtartották a mágikus bájitalokra vonatkozó tudást és irányították a Változás folyamatát. Hogy mi ez a misztikus Változás, azt kérded? Légy türelemmel, mindenre lesz idő.

Klikk!!!

Az biztos, hogy valaha több boszorkányvadász volt. Manapság előfordulhat, hogy az ember egész élete során nem találkozik eggyel sem. És az is biztos, hogy ez maguknak az embereknek a hibája, mert semmi sem olyan csábító, mint a misztikum, és a boszorkányvadászok nagyon sok ilyen tulajdonsággal bírnak. Feltehetőleg ezért döntöttek úgy az emberek, hogy erővel elveszik tőlük ezeket a rejtélyeket.

Ez több mint 50 évvel ezelőtt történt. Egy sem élte túl a bolondok közül, akik megtámadták Kaer Morhen erődjét. Ahogy én tudom, vizesárka a mai napig meg van töltve azoknak a koponyájával és csontjaival, kik ott vesztek el. Olyan emlékeztetőül, melyet nem lehet elfelejteni.

Ki tudja, ha nem lesz több boszorkányvadász, nem-e a saját kiválasztási módszerük az oka?

Vérengző és kegyetlen.

Forrás: IGN RPGVault - Peek #4


(Vissza)


Fordította / írta: Kwish
2004.10.25.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2004.10.26. - A Változások és a Fűpróba
2004.11.25. - A tekintet
2004.12.17. - A mágia eredete
2005.01.15. - A harc...
2005.01.30. - A Végítélet próféciái

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2004.10.23. - A fajok és a fajgyűlölet
2004.10.22. - A Witcher világa


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása