Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Red Wizard (Vörös varázsló) MotB

A Vörös Varázslók Thay urai. Az összes többi specialista varázslónál jobban koncentrálnak a mágia iskolájára, s így egy rendkívül szűk területen hihetetlen szinten képesek elsajátítani a mágia kezelését.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Faj Ember
Jellem Bármely nem jó
Készségek 8 szint Mágiaismeret (Spellcraft)
Képességek Egy metamágikus képesség, vagy egy tárgykészítő képesség a Tekercsíráson (Scribe Scroll) kívül; Áthatoló mágia (Spell Penetration); Hatalmas Áthatoló Mágia (Greater Spell Penetration)
Varázshasználat Specialista varázslónak kell lennie, aki képes 3-szintű arcane varázslatok használatára

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d4
BAB Alacsony
Magas mentők Akarat
Fegyver jártasság Nincs
Páncél használat Nincs
Skill pontok 2 + INT módosító
Osztály skillek Blöff (Bluff); Koncentráció (Concentration), Alkímia (Craft Alchemy); Megfélemlítés (Intimidate); Műveltség (Lore), Mágiaismeret (Spellcraft).
Varázslat / nap vs. ismert varázslatok Amikor a karakter újabb szintet ér el a vörös varázsló karakterosztályban, akkor eggyel bővül a naponta használható varázslatai száma (és az ismert varázslatok száma is) - éppen úgy, mintha varázslóként nyert volna egy szintet. A vörös varázslók arcane varázslat fejlődése nem alkalmazható más osztályokra (mint például a sorcerek és a bárdok).
Fokozott specializáció
Enhanced Spec.
Ahogy a vörös varázsló osztályba lép a karakter, úgy még inkább gyakorlottá válik a specializált iskolájához tartozó varázslatok használatában. A specializált iskolához tartozó varázslatokkal szemben alkalmazott mentődobások DC-je megnő +1-el, és a vörös varázsló nyer +1 módosítót a varázshasználó szintje vonatkozásában, ha a specializált iskolájához tartozó varázslattal próbál áttörni célpontja varázslat ellenállásán.
Specialista védelem
Specialist Defense
A vörös varázsló a saját mágia iskolájába tartozó varázslatokkal szemben alkalmazott mentődobásához +1 bonusz módosítót nyer az első szinten. Ez a bonusz +2-re emelkedik a negyedik, +3-ra a hatodik, +4-re a nyolcadik, és +5-re a tizedik szinten.
Varázslat erősítés
Spell Power
A második szintű vörös varázsló esetében, ha a varázsló-szinttel kapcsolatos változó próbáját kell végrehajtani, akkor a vörös varázsló tényleges varázshasználó szinte +1 módosítóval emelkedik. Ez a bonusz minden páros számú vörös varázsló szint esetében +1 értékkel emelkedik (+2 / 4 LVL; +3 / 6LVL; +4 / 8 LVL; +5 / 10 LVL).
Varázsló bonusz képesség
Wizard Bonus Feat
Az ötödik szintű vörös varázsló nyer egy bonusz metamágikus, vagy tárgykészítő képességet. A tizedik szintű vörös varázsló újabb bonusz metamágikus, vagy tárgykészítő képességet nyer el.

Thanx to Ravine!


Fordította / írta: Kwish
2007.09.28.


Korábbi kapcsolódó cikkek:

2007.09.27. - Stormlord (Viharlord) MotB
2007.09.16. - Sacred Fist (Szent Ököl) MotB
2007.09.09. - Arcane Scholar of Candlekeep (Candlekeepi Arkane Tudós) MotB
2007.09.04. - Invisible Blade (Láthatatlan Penge) MotB
2006.11.18. - Red Dragon Disciple (Vörös Sárkány Tanonc)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása