Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Stormlord (Viharlord) MotB

A viharlordok úgy használják a mennydörgést és a villámlást, ahogy egy harcos forgatja a kardját. Mivel az uralmuk alatt lévő erők a természet legpusztítóbb jellegzetességei közé tartoznak, az alacsonyabb rangú emberek félelemmel és tisztelettel tekintenek a viharlordokra, függetlenül azok szándékaitól.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Alap mentőbonusz Állóképesség +4
Képességek Szívósság (Toughness); Hatalmas kitartás (Great Fortitude); Fegyver fókusz: lándzsa, hajító fejsze, dobónyíl, suriken (Weapon Focus: spear, throwing axe, dart, shuriken)
Varázshasználat Képes 3-szintű isteni varázslatok használatára

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d8
BAB Közepes
Magas mentők Állóképesség és Akarat
Fegyver jártasság Nincs
Páncél használat Nincs
Skill pontok 2 + INT módosító
Osztály skillek Blöff (Bluff); Koncentráció (Concentration), Alkímia (Craft Alchemy); Megfélemlítés (Intimidate); Műveltség (Lore), Mágiaismeret (Spellcraft).
Varázslat / nap vs. ismert varázslatok Amikor a karakter újabb szintet ér el a viharlord karakterosztályban, akkor eggyel bővül a naponta használható varázslatai száma (és az ismert varázslatok száma is) - éppen úgy, mintha bármilyen más isteni varázshasználó osztályban lépett volna szintet, mely már hozzáférést ad a 3-szintű isteni varázslatokhoz. Ha a karakter egynél több isteni varázshasználó osztállyal is rendelkezik, akkor ki kell választania egyet, melyet fejleszteni fog.
Elektromos ellenállás
Electricity Resistance
Az első szintű viharlord nyer +5 elektromos ellenállást. Ez az érték +10-re nő a negyedik, majd +15-re a hetedik szinten.
A VL fejlesztett fegyverei
Enhanced SL Weapons
Az első szintű viharlord dobófegyverei és lándzsája +1 fegyvernek minősül. Ez a bonusz +2-re emelkedik a hatodik, és +3-ra a kilencedik szinten.
Sokkoló fegyver
Shock Weapon
A második szintű viharlord bármely éppen használt dobófegyverének, vagy lándzsájának sebzését +1d8 elektromos sebzéssel fokozhatja. Ez a hatás húsz körön (rounds) keresztül tart.
Sokkoló égető fegyver
Shocking Burst Weapon
Az ötödik szintű viharlord bármely éppen használt dobófegyverének, vagy lándzsájának sebzését kritikus ütés esetén további +1d8 elektromos, valamint +2d8 extra fegyver sebzéssel fokozhatja (ez utóbbi bonusz 4d8, ha a kritikus szorzó x3; illetve 6d8, ha a kritikus szorzó x4). Ez a hatás húsz körön (rounds) keresztül tart.
Sokkoló égető és hang fegyver
Shocking Burst and Sonic Weapon
A nyolcadik szintű viharlord bármely éppen használt dobófegyverének, vagy lándzsájának sebzését kritikus ütés esetén további +1d8 elektromos, +1d8 extra hang, valamint +2d8 extra fegyver sebzéssel fokozhatja (ez utóbbi bonusz 4d8, ha a kritikus szorzó x3; illetve 6d8, ha a kritikus szorzó x4). Ez a hatás húsz körön (rounds) keresztül tart.
Elektromos imm.
Electricity imm.
A kilencedik szintre lépő viharlord immunitást szerez az elektromossággal szemben.
Hosszan tartó vihar-avatár
Extended storm avatar
A tizedik szintű viharlord használhatja a vihar-avatár varázslatot, épp úgy, mintha olyan szintű druida lenne, mint amilyen magas a karakter szintje. Ez a képesség naponta egyszer használható, és úgy működik, mint a hasonló elnevezésű druida varázslat, csak épp kétszer olyan sokáig tart, mint a normál verzió.

Thanx to Ravine!


Fordította / írta: Kwish
2007.09.27.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.09.28. - Red Wizard (Vörös varázsló) MotB

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2007.09.16. - Sacred Fist (Szent Ököl) MotB
2007.09.09. - Arcane Scholar of Candlekeep (Candlekeepi Arkane Tudós) MotB
2007.09.04. - Invisible Blade (Láthatatlan Penge) MotB
2006.11.18. - Red Dragon Disciple (Vörös Sárkány Tanonc)
2006.11.18. - War Priest (Harci Pap)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása