Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2005.10.06. - Kwish

Mass Effect - Hivatalos bejelentés, infómorzsák


Megjelent a játékkal kapcsolatos hivatalos bejelentés is. Érdemes elolvasni, mert gyakorlatilag egy feature-listáról van szó. No persze PR szöveg, de ha a sallangokat (hülye jelzők) nem vesszük figyelembe, akkor kapunk némi infót...
Nem tudom, egyébként érdemes-e ezzel foglalkoznom, mert konzol játék lesz belőle... feltehetőleg hanyagolni fogom...

Megjelent egy videó interjuhé is a Gamespot-on, sajnos regisztrációval érhető csak el, viszont a Gamebanshee oldalon a lényeges új infók ki vannak emelve. A fórum gyűjtéshez képest csak annyi újat találtam, hogy a csapat három főből áll majd, akik egymással és az NPCkkel is interakcióba lépnek...

A "Mass Effect" science-fiction akció-RPGt a BioWare készíti el - amely olyan nagysikerű és elismert RPGk fejlesztője, mint a "Jade Empire," "Star Wars: Knights of the Old Republic," "Neverwinter Nights," és a "Baldur's Gate" sorozat. A "Mass Effect" a játékmenet során felfedezhető, magával ragadó történettel rendelkezik, amit a meglepően valósághű vizuális világ jelenít meg. A "Mass Effect" kizárólagosan Xbox 360 videojáték rendszerre jelenik meg, a Microsoft Game Studios kiadásában.

Az első emberi Specter-ként - ők a galaxis elkötelezett védelmezői - feladatod egy hajdan legendás, de a rossz oldalra átállt ügynök seregeinek megállítása. Miközben azonban elit csapataidat az ellenséges idegen világokra vezeted, felfedezed, hogy az igazi fenyegetés jóval nagyobb, mint azt bárki is gondolta volna.

FŐ JELLEMZŐK
  • Jól kidolgozott RPG: Határozd meg az emberiség jövőjét, miközben elit taktikai rohamcsapatod vezeted a kibontakozó galaktikus méretű epikus konfliktusban. A "Mass Effect" döntéseken alapuló játékmenetével az akció-RPGk új mélységeit tárja fel a játékosok előtt.
  • Gazdag és magával ragadó történet: Miközben a játékosok a galaktikus békét védelmezik, és tiszteletre méltó pozíciót vívnak ki az emberiség számára a közösségben, felfedezik, hogy egy jóval nagyobb konfliktus áll fenn a szerves létformák, és a mesterséges létformák között. A játékosok döntései és tettei alakítják a galaxis minden lakójának végzetét, ahogy egyre jobban belebonyolódnak a "Mass Effect" történetébe (mely lényegében a BioWare epikus trilógiájának első darabja). Az egyre jobban kiteljesedő történet középpontjába kerülnek a játékosok, miközben az idegen létformák ellen harcolnak, hogy megmentsék a galaxist a fenyegető hadaktól.
  • A galaxis végső sorsát a játékos irányítja: A játékos döntéseivel és tetteivel meghatározza a galaxis minden lakójának végzetét, miközben az emberiséget nemes, vagy épp zsarnoki módon a galaktikus civilizáció csúcsára emeli.
  • Valós idejű, csapat-alapú harc: A "Mass Effect" harcrendszere valós-idejű, csapat-alapú taktikai harcrendszer. A játékosoknak intenzív, kihívást jelentő és izgalmas harcban lesz részük.
  • Fedezz fel ismeretlen világokat: A játék fő történetszála mellett, a játékosok igen nagyszámú, ismeretlen, feltérképezetlen világot is meglátogathatnak, melyek közvetlenül nem kapcsolódnak a cselekményhez. A játékos kampány ideje alatt bármikor dönthet úgy, hogy felfedezi az egyik ilyen világot, bejárva egész területét, hogy új életformákat, nyersanyagokat, elpusztult civilizációkat és rendkívüli technológiákat fedezzen fel.
  • Digitális színészek: A "Mass Effect" jellemzője, hogy hatalmas in-engine létrehozott digitális szereplőgárdával bír, melyek az NPCket, ellenségeket és csapattagokat formálják meg. Ezek mindegyik valósághű arc és testmozgással rendelkezik, és a fejlett párbeszéd rendszer magával ragadó személyiséget ad nekik.
  • Karakterek testreszabása: A játékosok a játék elején a rendkívül valósághűen megjelenített karakterek közül választhatnak, s kalandjaik során különféle statisztikákat, jellemzőket növelhetnek, mely aztán befolyásolja is a játék során nyújtott teljesítményüket. A történet felfedezése során megszerzett felszerelési tárgyak, fegyverek, és páncélzat megváltoztatja a karakter megjelenését.
  • Új-generációs játék: A "Mass Effect" kihasználja az Xbox 360 hardvere nyújtotta előnyöket, rendkívüli kalandokat nyújtva a játékosoknak, ideértve a fotorealisztikus, nagy felbontású grafikát. Amint a játékok jövője online is elérhető lesz, az Xbox live feature biztosítja majd a prémium letölthető tartalmakat, valamint az elért eredmények elismerésének lehetőségét is.




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2005.10.07. - Mass Effect - Részletesebb IGN előzetes
2005.10.08. - Mass Effect - Gamespot áttekintés
2005.10.10. - Mass Effect - Még egy löket (TeamXbox)
2005.11.12. - Mass Effect - Gamebanshee interjuhé
2005.11.14. - Mass Effect - Xbox Evolve interjuhé

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.10.05. - Mass Effect - Fórum szemezgetés
2005.10.04. - Mass Effect - Honlap indulás


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása