Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2005.07.10. - Kwish

Fable: TLC - Happy Puppy előzetes, khmm


Megjelent egy negédes beharangozó a Happy Puppy oldalon. Ecetes uborka legyen kéznél, ha valaki nekiül.


(2005.07.06) Örvendjetek PC játékosok! Az eredeti játék erős alapjai, kombinálva egy elég jelentős kiegészítéssel biztosítja, hogy a Fable: The Lost Chapters megszerettesse magát az RPG rajongókkal ezen az őszön.

A Fable Xbox verziója a tisztán h&s akció RPG-nél többnek bizonyult, s helyette inkább egy nyitott-végű stílust testesített meg, melyben a játékos morális döntéseket hozhatott. Ezek a választások szinte mindent befolyásoltak a más karakterek főkarakterhez való viszonyától kezdve, az elérhető küldetéseket keresztül a főkarakter fizikai megjelenéséig bezárólag. Kombinálva ezt a meglehetősen mélyen kidolgozott karakter beállítási lehetőséggel, nem volt két olyan ember, aki ugyanazokat a dolgokat tapasztalta volna meg, mikor a Fable-vel játszott.

Bár a Peter Molyneaux víziójában beígért élő és lélegző környezet úgy tűnik elveszett valahol a végső verzió elkészítéséhez vezető úton, a Fable ennek ellenére még mindig egyedi és magával ragadó akció-RPG játékélményt kínált, ami megalapozta a helyét a legnagyobb eladási adatokkal bíró Xbox játékok között.

A Fable: The Lost Chapters nem is annyira egy konzol játék PCs átirata, mint inkább a Fable által nyújtott hatalmas játékélményen alapuló kiegészítő. A grafika és a kezelőfelület PC platform miatti fejlődése mellett, a PC verzió nagy mennyiségű új tartalmat is ad, ami arra csábítja még a korábbi játékosokat is, hogy visszatérjenek Albion világába.

A teljes Xbox játék érintetlenül megmaradt, de a fizikai világot új régiókkal egészítették ki, mellyel együtt járt a vonatkozó történet bővülése, mint ahogy az új mellékküldetések, és missziók is - ez lenne az elvezett fejezet, ha épp úgy tetszik. Még azok a területek is, melyek ismerősek lehetnek Albion veteránjainak, szolgálhatnak valami újdonsággal az események, és a karakterekkel való kapcsolatok révén. Jó néhány változatos dologgal találkoztunk a játékunk során, melyek arra szolgáltak, hogy gazdagítsák a történetet.

A The Lost Chapters kivételes termékértékkel, látványvilággal és hanggal büszkélkedik (különösen Danny Elfman zenéje ilyen), s egy igazán ékes játékmenetet nyújt. A Fable pompás játék volt a konzolon is, de igazán bénítóan hat a PC fordítás eredményeképp előállt nagyobb felbontással és textúrákkal. Búcsút inthetünk az Xbox verziót fertőző extra hosszú töltési időknek is...

A gamepad irányítás átültetése a billentyűzetre és az egérre egy olyan dolgot eredményezett, ami nem nevezhető ugyan bonyolultnak, de azért kell egy kis idő, mire megszokja az ember. A mozgást a szokásos WASD billentyűk adják, a környező billentyűkkel lehet az akciókat, cselekvéseket kezelni (támadások, varázslatok) és az egér irányítja a kamerát. A gesztusok és tárgyak különféle gombokhoz vannak kapcsolva, s ennek köszönhetően kihagyható a menük megnyitogatása.

A Fable egyik legnagyobb ereje a karakterek állíthatóságának mértéke volt. Az új páncélok és fegyverek mellett a The Lost Chapters további mélységeket ad a már látott dolgokhoz képest, azzal hogy lehetővé teszi a saját, egyedi tetoválások beimportálását és használatát. Új tárgyak és kiegészítők szintén megjelennek a PC verzióban, és van jó néhány olyan gesztus, magatartási forma, melyek csak a játék bizonyos részén kerülnek elő (mint pl. a remek orosz népitánc).

Az előzetes megírásához kapott játszható verzió elég jól nézett ki, és az őszi megjelenésig a Lionhead Studios-nak még elég ideje van arra, hogy a még létező néhány hibát kiirtsa a játékból. Elég kevés RPG jön ki az idén, de úgy tűnik, hogy a Fable: The Lost Chapters segít betölteni ezt a hiányosságot.

Szerző: Pheroze
Forrás: Happy Puppy


(Vissza)



Frissebb kapcsolódó cikkek:

2005.07.13. - Fable: TLC - Fejlesztői napló 3
2005.07.18. - Fable: TLC - 3DAvenue előzetes
2005.07.19. - Fable: TLC - Gamespot interjuhé
2005.07.26. - Fable: TLC - Fejlesztői napló 4
2005.07.29. - Fable: TLC - Gamecloud interjuhé Dene Carter-rel

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.06.15. - Fable: TLC - Fejlesztői napló 2
2005.06.02. - Fable: TLC - Képek a Hivatalos oldalról
2005.05.24. - Fable: TLC - 2005 E3: Gamespy szösszenet...
2005.05.21. - Fable: TLC - Videó a Gamespy-on
2005.05.18. - Fable: TLC - E3 előzetes az IGN PC-től


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása