Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2006.02.26. - Kwish

Gothic III - Fejlesztői válaszok #14


Ismét négy rövidke válasz tűnt fel a Gothic 3 fórumban, sőt, újabb 25 kérdést is kivetettek a fejlesztők, már csak a választ kell megvárni. A mai téma, mágia, mágikus fegyverek, halhatatlan NPCk... Jah, kivételesen nem tudom, ki a válaszadó, csak annyit tettek hozzá a fórumon, hogy egy kérdésre PB|Stefan válaszolt...


Nordmarer; Dazzle-Flash és exequiel bonifacio: A Gothic 1-ban azt mondták, hogy Nordmar-ban ismerik annak a módját, hogy miként tartsák meg a az ércek mágikus hatásait, tulajdonságait a megmunkálás során. Ez azt jelenti, hogy megint lesznek olyan fegyverek, mint a Claw of Beliar, vagy az Uriziel? És ha igen, csak néhány ilyen fegyver lesz, vagy több is?
PB|Valaki: Igen, természetesen találhattok majd mágikus fegyvereket. Hogy mennyi és milyen effektekkel, az majd a végleges játékban derül ki. És igen - az érc is szerepet játszik majd a történetben.

Mr_Morden, voldemort13 és Josef Lapèík: Eddig még csak néhány dolog hangzott el az új mágia rendszerről. Csak az a biztos, hogy nem marad majd egyetlen rúna sem. Ez lesz valamilyen hatással a tekercsekre is? Hogyan működik a mágia rendszer majd a harmadik részben? Még mindig játszhatunk mage karaktert, s ez esetleg független lesz a guild választástól?
PB|Valaki: A rúna mágia volt az egyetlen (domináns) típusa a mágiának. Így a játékosnak körül kell majd néznie, hogy milyen más módjai vannak a mágiának, márha mágusként akarja bejárni a világot.
Most még nem akarunk a mágia rendszer részleteiről beszélni.

XY: Ismét lesznek halhatatlan NPCk, vagy a játékos most már bárkit megölhet?
PB|Valaki: A Gothic 3 fejlesztése során az egyik legelső döntésünk az volt, hogy mindenki halandó lesz. Ez az ötlet az egész fejlesztés során éreztette a hatását. Ha a Hős elég erős, akkor mindenkit megölhet. De ne lepődjetek meg, ha senki sem hajlandó majd veletek beszélni, ha olyanok lesztek, mint valami eszement mániákus. Hogy ez milyen mértékben növelheti a játékélményt, azt mindenki döntse el maga.

Grill Bernhard és Josef Schöndorfer: Az érdekelne, hogy lesznek-e vajon megint Tűz, Víz, vagy Fekete Mágusok? És ha igen, akkor csatlakozhatunk-e hozzájuk (különösen a Fekete Mágusokhoz)?
PB|Valaki: A Tűz, Víz és Fekete Mágusok mindig is részesei voltak a Gothic világának, és ez így lesz a jövőben is. Hogy miként birkóznak meg a rúna mágia elvesztésével az része a történetnek és most még nem meséljük el.
A játékos a saját céljait követi majd a Gothic 3-ban. Ha a mágusok célja is hasonlóak, akkor semmi sem szól az együttműködés ellen. De hogy ez milyen sokáig tart és milyen mértékben működik, az a játékoson múlik.

Forrás: JoWooD forum - Ask the developers !




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.03.01. - 1UP előzetes
2006.03.05. - Gothic III - Konzol port pletyók...
2006.03.07. - Gothic III - Megjelenés...
2006.03.08. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #15
2006.03.11. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #16

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.02.22. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #13
2006.02.18. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #12
2006.02.17. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #11
2006.02.16. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #10
2006.02.15. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #9


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása