Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2005.02.18. - Kwish

Troika - Gamespot áttekintés


Úgy látszik, a Troika vergődéséről szóló hírek olyan komolyak, hogy már a nagyobb halak is rámozdulnak. A Gamespot leközölt egy áttekintést, kvázi az utolsó két-három bekezdés új azokhoz képest, amiről már mi is hírt adtunk.


(2005.02.17) Az év elejétől fogva már pletykák keringenek arról, hogy a független fejlesztő ház, a Troika, a Temple of Elemental Evil és a Vampire: Bloodlines fejlesztője bajban van.

A spekuláció mértéke aztán el is érte a kritikus tömeget január végére, mikor az iparághoz értő Quarter to Three fórum megemlítette, hogy a stúdió lehúzza a rolót. A Troika társ-alapítója és társ-vezérigazgatója, Leonard Boyarsky akkor még tagadta ezt az infót... vagy valami olyasmi. Mint mondta: "Lényegében most vizsgálunk meg néhány lehetőséget, és februárban megtesszük a bejelentésünket."

Ugyanakkor, most, hogy már egyre közelebb van február vége, még mindig nincs bejelentés a Troika részéről. A csend miatt egyre nagyobb lett a találgatás a független cég helyzetéről, amit tovább erősítettek a No Mutants Allowed oldalon e héten megjelent információk (ez volt az egyik olyan site, ami tavaly az Interplay problémáiról is az elsőként számolt be).

Kedden az NMA közzétett egy, a Troikatól kiszivárgott e-mailt, amiben gyakorlatilag a fejlesztő cég iroda felszerelését árusítják ki. "7 év működés és három kiadott játék után a Troika Games örökre bezárja kapuit! MINDENNEK MENNIE KELL!" olvashattuk, s a felhívást irodaszerek listája követte. Míg az NMAt működtető elvakult Fallout rajongók bizonyos kárörömmel szemlélték az Interplay vergődését, addig jóval nagyobb szimpátiát mutattak a Troika helyzete iránt, melynek alapításában a Black Isle Studio-ból ismert Tim Cain is részt vett. "Ouch, igazán remélem, hogy ez nem igaz" - mondta az Odin néven ismert site adminisztrátor.

Ugyanakkor - míg ezt a likvidációs kiárusításról szóló levelet széles körben hamisítványnak bélyegezték - egy másik infó, ami éppen ma került napvilágra, már kevésbé hagyható figyelmen kívül. A kiárusításról szóló topikban egy "Mandrew" név alatt futó felhasználó felvázolta a Troikán belüli problémákat. "Az igazság az, hogy az elmúlt néhány hónapban a Troika létszáma minimálisra csökkent. Az elbocsátások igazán két hullámban történtek meg, s még november elején kezdődtek, s nagyon sok ember már új helyet talált magának." Ezt követően Mandrew felsorolt egy csomó céget, ahol az ex-Troikás emberek már munkát találtak.

Míg az egyik fórumlátogató megkérdőjelezte az információ hitelét, egy másik Andrew Meggs-ként beazonosította őt (ő volt a Vampire:Bloodlines vezető programozója). Bár meglehetősen felbosszantották, Mandrew nem tagadta, hogy ő lenne Meggs: "Saját magamnak kellett volna erre a kérdésre válaszolni" - írta egy következő üzenetben - "Felfedni valakinek a valós személyiségét az engedélye nélkül, általában véve meglehetősen bunkó dolognak minősítendő."

A Troika helyzetére vonatkozóan Meggs annyit közölt: "Nagyon sok dolgot mondhatnék, jó és rossz dolgokat egyaránt, mind a Vampire fejlesztéséről, mind pedig a Troika üzletmenetéről". De azzal zárta a dolgot: "Ha a helyemben lennél, beszélnél erről egy ilyen fórumon?"

Mikor Boyarskynak megmutatták Mandrew üzenetét, nem tagadta a hitelességét: "Bárcsak ne ment volna ki ez az infó" mondta a Gamespotnak. "Még nem készültünk fel arra, hogy erről beszéljünk. Máskor fogok ezekre a kérdésekre válaszolni." És hogy pontosan mikor lesz ez az idő, Boyarsky csak annyit mondott: "Most dolgozunk azon a bejelentésen, amit február végén szeretnénk kiküldeni. Így addig, amíg a társaság képviselői mást nem mondanak, a Troika hivatalosan folytatja tevékenységét."

Szerző: Tor Thorsen
Forrás: Gamespot

(Vissza)





Frissebb kapcsolódó cikkek:

2005.02.19. - Troika - Poszt-apokaliptikus tech-demó

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.02.17. - Troika - Sajnálatos megerősítés...
2005.02.16. - Troika - Végkiárusítás... R.I.P.?
2005.01.30. - Troika - Itt a vége, fuss el véle?
2004.10.12. - Leonard Boyarsky interjuhé a Gamebanshee-től
2004.10.07. - Új kép a Troika készülő PA játékából


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása