Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
FAQ
Követelmények
Problémák
Csalások
Patchek

Játékvilág
Világok
Járművek
Tárgyak
Fegyverek
Páncélok

Karakter
Kasztok
Tulajdonságok
Skillek
Képességek
Erőtrükkök

Játékmenet
Végigjátszás
Társak

Háttér info

KotOR - Fegyverek

A játékban négy fegyver alaptípus van, melyekkel a játék során itt is, ott is találkozhatunk, aztán magunkévá tehetünk. Mindegyik alaptípusnak számos változata, verziója lehet, attól függően, hogy milyen harci stílushoz, jelleghez passzolnak leginkább..


Blaster Pistols (Blaster pisztolyok)

A "blaster" név használatos minden, kisebb energia fegyverre, melyet személyes használatra terveztek. Mindegyik intenzív, koherens fénysugárt lő ki, és cserélhető energia tárral rendelkezik. Az alap pisztoly a legkedveltebb fegyver a rendőrség, és a könnyű fegyverzetű milícia körében, s meglehetősen hétköznapi az is, ha az átlagemberek tulajdonában vannak, bár bizonyos szektorokban korlátozzák a használatukat.


Disrupter pistol (Diszruptor pisztoly)
Ez a fegyver a legtöbb bolygórendszerben illegális holminak minősül, mert túlságosan erős ahhoz, hogy egyszerű civilek kezébe kerüljön. A diszruptorok a szilárd anyagot molekuláris alkotóelemeivé bontják le. A tipikus blasterektől eltérően, a diszruptorok áthatolnak a legtöbb személyi energia pajzson.


Ion blaster (Ion blaster)
Ahogy egyre jobban fejlődtek a hordozható páncélrendszerek, és elterjedt a tömeggyártásuk, a droidok egyre hasznosabbá és hatékonyabbá váltak a csatamezőn, vagy éppen, mint személyes testőrök. A társaságok szépen ráébredtek, hogy meglehetősen szép hasznot hozó feladat ellenük kifejleszteni valamit, s ennek köszönhetően a már létező ion ágyú technológiának egyre fejlettebb és fejlettebb alkalmazásai jelentek meg. A tipikus blasterektől eltérően, ez a fegyver olyan energia sugarat bocsát ki, ami nagyon károsítja az elektronikus rendszereket, s lepusztítja a droidok belső alkotó elemeit. Az ion fegyverek használata nem olyan mértékben korlátozott, mint a tipikus, hagyományos blasteré, mert a szerves élőlényekre nincs hatással.


Hold-out blaster (Bénító)
Néhanapján "Altatónak" is nevezik.. e fegyver az egyik legkedveltebb eszköz az ellenfél cselekvőképtelenné tételéhez.
Vissza a tetejéreBlaster Rifles (Blaster puskák)

A blaster puskák a hétköznapi pisztolyokéhoz hasonló technológián alapulnak, de jóval nagyobb impulzusadókat használnak, hogy nagyobb sebzést okozó koherens fénysugarat lőhessenek ki. Néha nehézkes a használatuk, mert a tüzelési pontosság növelés érdekében hosszabb tussal rendelkeznek. A blaster puskák galaxis-szerte a katonaság általános fegyverei közé tartoznak, s nem támogatják (hacsak nem egyenesen tiltják) a civil használatukat.


Ion Rifle (Ion puska)
Minden jól felszerelt harci alakulatnál vannak tartalékban a raktáron ilyen fegyverek. Nem sokat ártanak az élőlényeknek, de ha az ellenség harci droidokkal támad, ezek a fegyverek létfontosságúak lehetnek.
Vissza a tetejére
Bladed Weapons (Penge fegyverek)

A hagyományos, nem energia cellával üzemelő közelharci fegyverek még nagyon sok világon használatban vannak, még a fénykardok és vibro pengék megjelenésének dacára is. Hogy ez a könnyű elérhetőségüknek, vagy a hagyományoknak köszönhető teljesen lényegtelen, mert egy egyszerű penge is igen hatékony lehet a harcban, ha a megfelelően képzett ember használja. Általában két pengét rögzítenek egy központi markolatban, s ezt kovácsolják egybe, az erő egyetlen egységévé.. a duplapengéjű kard viselése hihetetlen önfegyelmet, és képzettséget igényel..


Vibro Blade (Vibro penge)
E kardot az ultraszónikus vibrálás teszi halálos fegyverré.. néhány vibro pengét az igen ritka cortosis hullámok szerint készítenek el, melynek köszönhetően ellenállóak a fénykardok sebzésével szemben.. ezáltal pedig hatékony fegyverként forgathatóak a Jedi, vagy Sith lovagok ellen..
Vissza a tetejére
Lightsabers (Fénykardok)

A Jedik hagyományos fegyvere, egy pusztító eszköz, melynek mesteri szintű használatát hihetetlenül nehéz elsajátítani. A pengét egy energia cella generálja, melynek energiáját egy, a fegyver markolatában található kristály fókuszálja. A nagy erejű fegyver a legtöbb ismert anyagot mindenfajta nehézség nélkül vágja át. Bár csak a markolatnak van valamilyen súlya, nehéz megfelelően pozícionálni a pengét, s a kezdő használói inkább csak önmagukra jelentenek veszélyt, mintsem ellenfeleikre. A különböző fókusz-kristályok - melyek közül némelyik igazán ritka és drága - eltérő tulajdonságú pengéket hoznak létre. A Jedik rendszerint különböző típusú kristályokat keresnek, hogy végül megtalálják azt, ami a harci stílusukhoz leginkább igazodó pengét állítja elő..
Vissza a tetejére
Grenades (Gránátok)

A repeszgránátok (Fragmentation Grenades) egy rendkívül egyszerű tervezés alapvető fegyverének tekinthetőek. Amikor eldobják, mindenféle rendkívül érzékeny vegyi anyag keveréke hatalmas robbanást okoz, s mindenkit apró repeszek árasztanak el, aki csak a hatótávon belül tartózkodik. Nem túl elegáns, de igazán hatékony módszer. A legtöbb szektorban szigorú rendelkezésekkel szabályozzák a használatát, vagy egyáltalán nem kerülhet a civilek kezébe.


Plasma Grenades (Plazma gránátok)
Ezek a gránátok gyors égésű robbanóanyagot használnak, ami azonnal belobban, minden ellenfelet megsebezve a hatókörén belül..


Adhesive Grenades (Ragasztó gránátok)
A gránátok a célterületet ragasztó bioanyaggal fedik be, ami bárkit lelassít, vagy épp csapdába ejt a hatótávolságon belül. Elég gyorsan elmúlik a hatása, lehetővé téve a szövetségesek számára, hogy akadálytalanul távozzanak..
Vissza a tetejére


Itt az eredeti LucasArts..


Fordította / írta: Kwish
2003.11.16.