Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
FAQ
Követelmények
Problémák
Csalások
Patchek

Játékvilág
Világok
Járművek
Tárgyak
Fegyverek
Páncélok

Karakter
Kasztok
Tulajdonságok
Skillek
Képességek
Erőtrükkök

Játékmenet
Végigjátszás
Társak

Háttér info

KotOR - Járművek


A játékban néhány jármű is szerepel. A világok közti végtelen űrt - mily meglepő - egy meglehetősen felspécizett űrhajóval tehetjük meg.. Igazán szép darab, csak kár, hogy nem mi vezetjük. Persze ha valaki ilyen "vezetői" élményekre vágyik sem lesz csalódott, nem kell mást tennie, mint felpattani egy swoop bike nyergébe, és elindulni valamelyik gyorsulási versenyen..


Ebon Hawk (Ében Sólyom)

Az Ebon Hawk legendás hírű a csempészek körében, mivel az elmúlt évtizedeket azzal töltötte, hogy Taris alvilága vezetőjének, Davik Kangnak szállította az árut. Az óvatos irányításnak, és a nevetségesen feltuningolt meghajtórendszernek köszönhetően ez a hajó képes egyaránt maga mögött hagyni a Köztársasági és Sith őrjáratokat, s már számtalan szállítást elintézett a galaxis peremen élő sötét alakoknak. Davik azzal szokott viccelődni, hogy ez a legjobb dolog, amit életében valaha is ellopott, s tekintettel arra, hogy ez a hajó milyen sokszor megmentette már az életét, minden alapja megvan ennek az állításnak..

Az persze nem igazán tisztázott, hogy Davik hol szerezte az Ebon Hawkot. Az elsődleges rendszert már olyan sokszor átépítették, hogy az eredeti besorolást, vagy akár az építtető társaság nevét meglehetősen nehéz meghatározni.

Elképzelhető, hogy a hajó egy fejlesztési prototípus valami bemutató teremből, különböző modellek összefoltozásával összerakva. A fő elemek kétségkívül áttervezett darabok, a lopott navigációs rendszertől kezdve a hétköznapinak egyáltalán nem tekinthető hiperhajtóművig bezárólag. Egy csomó csempészekre jellemző átalakítást is végrehajtottak, de igazán csak Davik tudja, hogy ezeket hol, és hogyan tudja működésbe hozni..

Eredeti fényében a LucasArtsnál..

Swoop Bikes (Ragadozó siklók)

A ragadozó siklók versenye igen népszerű sport lett a galaxisban. Azok a versenyzők, akik tartósan nyerő szériában vannak, a lelkes rajongók folytonos figyelmét nyerik el, a meglehetősen jókora pénzösszeg mellett.. bár a szponzorok igen gyakran elég szép százalékot szakítanak a nyereményből. A versenyek központja a Taris maradt, annak ellenére, hogy számtalan banda és becstelen alak próbálja meg mindenféle erkölcstelen eszközök igénybevételével befolyásolni az eredményt.

Mivel a ragadozó sikló híján van minden olyan alrendszernek, ami jóval kényelmesebb, vagy használhatóbb járművé teszi, meglehetősen olcsó egy ilyet megépíteni. A legtöbbjük nem igazán több, mint egy egyszerű kakasülő az éppen megtalálható legnagyobb erőforrásra szerelve. A hivatalos versenyeken általában vannak a mérettel kapcsolatban korlátozások, hogy szabályos legyen a mezőny, de ezeket általában nem tartják be. Ugyanakkor létezik egy bizonyos technikai, pontosabban gyakorlati korlát arra vonatkozólag, hogy milyen erős lehet repulsorlift motor, mielőtt az energia kimenet kellemetlen dolgot tenne azzal a szerencsétlen organikus lénnyel, aki megpróbálja kordában tartani. Ebből következően a legtöbb ilyen sikló hasonló méretekkel rendelkezik, s leginkább a védőpajzsok rendszerében, illetve az energia áramlás szabályozására, nyomon követésére szolgáló rendszerekben van köztük különbség..

Eredeti fényében a LucasArtsnál..

Vissza a tetejére

Fordította / írta: Kwish
2003.11.15.