Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
FAQ
Követelmények
Problémák
Csalások
Patchek

Játékvilág
Világok
Járművek
Tárgyak
Fegyverek
Páncélok

Karakter
Kasztok
Tulajdonságok
Skillek
Képességek
Erőtrükkök

Játékmenet
Végigjátszás
Társak

Háttér info

KotOR - Tulajdonságok


A játék alapképességei a jó öreg WotC szabályoknak megfelelően a szokásosak.. senki se tévessze össze a SPECIAL rendszerrel :-)

Strength (STR) - Erő
A karakter fizikai erejét jellemzi. A magas erő érték módosítja a közelharci sebzést, és az ütés valószínűségét, ami igen fontos azoknak a karaktereknek, akik közelharci fegyvereket használnak (vibropenge, fénykard).


Dexterity (DEX) - Fürgeség
A gyorsaságot és a reflexeket határozza meg. A magas DEX érték módosítja a távolsági fegyverek (blasterek) támadó dobását, és növeli a karakter védelmi besorolását (defense rating), s emiatt nehezebb eltalálni.


Constitution (CON) - Állóképesség
Az ellenálló-képességet és az egészséget befolyásolja. A magas állóképesség módosítja a karakter által felvehető életerő pontokat, amelyeket szintlépéskor kap a karakter. Ez persze mindenkinek fontos, de a legfontosabb a katonáknak és a Jedi Őrzőknek.


Wisdom (WIS) - Bölcsesség
Az akaraterőt és az előrelátást jellemzi. A magas WIS érték módosítja a karakter által kapható erőpontok számát, és befolyásolja az erőtrükkökkel szembeni mentődobásokat. Egy magas WIS értékkel rendelkező Jedi erőtrükkjeit ugyanakkor nehezebb kivédeni is.


Intelligence (INT) - Intelligencia
A tudást, és az érvelés képességét határozza meg. A magas intelligencia módosítja a karakter által elkölthető készség növelő pontok számát.


Charisma (CHA) - Karizma
A személyiséget és a vezetői képességeket adja meg. A magas karizma érték befolyásolja (módosítót ad) az Erő-függő képességeknek és trükköknek, ami nagyon fontos minden Jedi osztály számára. Központi szerepet tölt be minden olyan karakter esetében is, aki partnereit meg szeretné győzni valamiről.


Vissza

Fordította / írta: Kwish
2003.11.29.