Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2006.05.04. - Kwish

Hellgate: London - Pre-E3 szösszenetek


Kicsit viccnek érzem már ezt az egészet, ahogy a különféle kiadók/fejlesztők nyomatják a pre-E3 bemutatókat, leiratokat, ésatöbbi, ésatöbbi. Eszeveszett beszámolók, video-interjuhék, pamparam. Ez történt a Hellgate: London esetében is, ahol a kabalista bemutatója a fő esemény, de néhány egyéb dolog is kiderül (nem sok). IGN, Gamepsy, GameSpot szemezgetés következik.


KABALISTA INFÓK
  • Hatáskörük a metafizika birodalma. Ők azok, akik igyekeznek megszerezni a démonok erejét. Lehetőséget látnak abban, hogy a magas szintű technológiát összeolvasztják a démonok arkane mágiájával.
  • Egy olyan ősi, misztikus rendből származnak, akik tovább szeretnék vinni az emberi evolúciót, s minden olyan utat hajlandóak megismerni, ami céljukat szolgálja... a démonok inváziója pedig kétségkívül egy ilyen lehetőség. Megpróbálják megtalálni annak a módját, hogy a démonokat miként lehetne uralni, s készek még arra is, hogy a démonokhoz hasonlóvá váljanak, annak érdekében, hogy visszaverhessék őket.
  • Tudásuk, lehetőségeik három különböző csoportba sorolhatóak (ezeket akár skill-ágaknak is lehet tekinteni):
    • Summoning: Lényegében ez a démonok figyelmének elterelését, uralását, irányítását, valamint megidézését jelenti, hasonló ahhoz, mint az MMOk pet-idéző kasztjai.
    • Evocation: Ez a képesség nem annyira a démonokra, mint inkább a nyers energiájuk felidézésén alapszik. Olyan varázslatok tartoznak ide, mint a tűzlabda, villámlás stb. Az erre specializálódó karaktereknek szüksége lesz bizonyos fókuszokra (tárgyakra), hogy használhassák képességeiket. Ezek olyan technológiai kütyük, melyek valamilyen démoni anyaggal össze vannak kapcsolva (pl. ilyesmi lehet egy VR-kesztyű, amire egy démon szemét helyezték).
    • Transformation: Lehetővé teszi, hogy a kabalista felvegyen valamilyen démoni formát, pontosabban a démon valamilyen jellemzőjét, s ezzel sokkal erősebbé válnak (pl. szarvak, démon karom).
  • A kabalista osztály tagjai jóval sérülékenyebbek lesznek, mint a templarok, így távolabbról harcolnak, illetve sokkal mozgékonyabbnak kell lenniük, hogy igazán hatékonyak legyenek. Nem viselnek nehézpáncélzatot, csak bőrpáncélt és köpenyeket (de gyakran van rajtuk olyan páncél, melyet a démonok bőréből készítettek el), a testüket pedig igen gyakran tetoválások borítják.

1024 x 819

1024 x 819

1024 x 819

1024 x 819

1024 x 819

EGYÉB INFÓK
  • Minijáték. Ez akkor jön elő, mikor az ember épp valami küldetést teljesít, s megpróbál egy kis színt vinni az unalmas szörnyhentelésbe. Hasonló a kombók felépítéséhez. Amikor a játékos megtámad egy szörnyet, akkor a kezelőfelületen feltűnik egy kis ikon, ami valamilyen szörnytípust jelöl. A játékos feladata az, hogy egy olyan démont öljön meg, ami az épp megjelent szörnycsaládhoz tartozik, s ha ezt elég sokszor megteszi, akkor a lánc utolsó szörnye ad valamiféle bonuszt: pl. átmeneti képesség fokozást, egy ritka tárgyat, vagy magasabb XPt.
  • Minden karakter átesik egy bevezetésen, ami lényegében amolyan tutorialként működik, itt lehet megtanulni a harc alapjait, hogyan működik a közelharc és a távolsági harc, miként lehet beállítani a páncélzatot és a fegyvereket, és hogyan lehet navigálni.
  • A bemelegítést követően a játékosok ún. hub-okba kerülnek, melyek a Londoni Metró részei. Itt gyülekeznek a túlélők, s innen indulnak a démonok ellen (a harc instance zónákban zajlik majd). A legtöbb küldetést itt lehet majd felvenni.
  • A küldetések lényegében véletlenszerűen legenerált akciók lesznek, melyeket az NPCk adnak, de arra s jók, hogy a játékosok bekerüljenek valamilyen frakcióba, ami aztán nagyobb szabású hadműveleteket tesz hozzáférhetővé (több tapasztalat, nagyobb tűzerő). Ha a játékos egy adott frakció részére több feladatot is elvégez, még akár az is lehet, hogy más karakterosztály fegyvereit és skilljeit is használhatja. A fontosabb küldetéseket az adott NPC feje felett fogják jelölni.
  • Az instanceok véletlenszerűen generálódó térképek, melyeket a játékosok számától és szintjétől függően hoznak létre. Mivel ezek véletlenszerűen kialakuló területek, a FlagShip nagyon könnyen értelmezhető terület térképet hoz létre, ami információt ad arról, hogy épp milyen területre is lép be a játékos. Egy sima négyzet olyan területet jelöl, ami valamilyen karakterisztikával bír (pl. London ismertebb negyede); míg a szaggatott vonallal körbehúzott körterület teljesen véletlenszerűen alakul ki.
  • A város körül ún. riftek, hasadékok jelennek meg, melyek nem kis problémát okoznak majd a járőröző csapatoknak. Ezek olyanok, mint egy másik dimenzióra nyíló ablakok, s a játékosoknak ezeket kell bezárniuk, hogy biztosítsák az útvonalakat. Az egyik oldalról láthatóak, míg a másik oldalról teljesen láthatatlanok. Ezek a hasadékok lehetőséget adnak a FlagShipnek, hogy más helyszíneket is biztosítson, nem csak a londoni pusztulatot. E kis mini-dimenziók légköre erősen toxikus, így egy karakter sem tartózkodhat ott túl sokáig.
  • Az elpusztított szörnyek vörösen és kéken izzó gömböket "ejtenek el", ami segít visszanyerni a karakterek mágikus és fizikai energiáit.
  • Lesz majd ún. "recall" varázslat, mellyel a játékos visszakerülhet a legközelebbi barátságos telepre, ahol eladhatja a cuccait és vásárolhat fejlettebb holmikat.
Források: GameSpot; IGN PC; Gamespy



Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.05.09. - Hellgate: London - Újrázott a Hivatalos Oldal
2006.05.10. - Hellgate: London - Ingame video + cinematic trailer
2006.06.08. - Hellgate: London - Csevej Bill Roper-rel (CVG)
2006.07.01. - Hellgate: London - Mini interjuhé...
2006.07.04. - Hellgate: London - Interjuhé, első rész

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.04.30. - Hellgate: London - E3 cinematic trailer beetetés
2006.04.25. - Hellgate: London - Készül a képregény is...
2006.04.11. - Hellgate: London - Hivatalos infó a kabalistáról
2006.04.08. - Hellgate: London - Infócskák...
2006.03.17. - Hellgate: London - Rajongói Q&A


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása