Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Történet
FAQ
Board FAQ

Karakterek
NPCk
Tulajdonságok
Szakértelmek

Játékmenet
Harcrendszer
LWA
Küldetések
Tárgykombók

Háttérinfók
Értékelések
Előzetes
Interjuk
Development Diary
Letöltések
Galéria

The Fall - FAQ

Általános tudnivalók a játékról, kicsit szűkszavú, dehát ennyire futotta..


  1. Történet
  2. Történetvezetés
  3. Csapat
  4. Nézőpont, látószög
  5. Tulajdonságok, készségek
  6. Harc
  7. Multi
  8. Rendszerkövetelmények
  9. Megjelenés


Mi a játék története?
A történet egy globális katasztrófa körül forog, amelyet egy szélsőséges szekta idézett elő. A kormány a tervei szerint hatalmas terraformáló gépekkel a jövőben kolonizálni szerette volna a Marsot, oly módon, hogy a szerkezetek óriási mennyiségű széndioxidot pumpáltak volna a bolygó légkörébe, így téve azt lakhatóvá. A terraformálók irányítását azonban egy támadás során megszerezte ez a bizonyos szekta, s globális felmelegedést okoztak. A gleccserek olvadása miatt a kontinensek majdnem fele víz alá került. Sosem látott erejű hatalmas viharok söpörtek át a földön, megsemmisítve a modern élet lehetőségét. E hatalmas káoszban az ”Új rend kormánya” nevű szervezet került hatalomra, s a játékos hozzájuk csatlakozhat kavargó csaták és kalandok során.
(Vissza)

A történetvezetés lineáris, vagy nem-lineáris?
A történet nem-lineáris. A játékos döntésétől függően a történet különböző irányokba halad, s a játékosoknak ettől függően eltérő feladatokkal kell szembesülniük. Teljes mértékben a játékostól függ, hogy a feladatokat milyen sorrendben oldja meg.
(Vissza)

Hány tagja lehet a csapatnak?
A csapat legfeljebb hat tagból állhat.
(Vissza)

Milyen a játék perspektívája?
A kamera zoomolható az ISO-tól a harmadik személyes látószögig.
(Vissza)

Milyen tulajdonságok (attribute), és készségek, képességek (skill) lesznek?
Összesen hat képesség és 14 készség lesz a játékban. A képességek: erő (strength, ST), fürgeség (agility, AG), ügyesség (dexterity, DE), állóképesség (constitution, CO), intelligencia (intelligence, IN), karizma (charisma, CH). A készségek: közelharc (close combat), könnyű fegyverek (light weapons), nehéz fegyverek (heavy weapons), mesterlövész (sniper weapons), különleges fegyverek (special weapons), dobó fegyverek (throwing weapons), robbanószerek (explosives), túlélés (survival), rejtőzködés (stealth), zsebmetszés (pick pocketing), zárnyitás (lock picking), műszaki ismeretek (engineering), vezetés (driving) és orvoslás (medic). A fórumról szerzett információ szerint mégiscsak lesz beszéd (speech) skill is..
(Vissza)

Hogyan működik a harc?
A harc valósidejű, de van egy ”auto pause” funkció és a karakterek az automatikus magatartás beállítások szerint viselkednek. Az ”auto pause” funkció lehetőséget ad az embernek, hogy bizonyos eseményeket követően megállítsa az akciót, és így sokkal könnyebben adja meg parancsait. A játékos határozza meg, hogy miért, és mikor álljon le a harc (pl. ellenség megpillantása (enemy sighted); vagy ha megütik a karaktert, vagy ha a karakternek kevesebb, mint 10% életpontja maradt). A magatartás beállítás segítségével a játékos egyedivé teheti a karakterek mesterséges intelligenciáját (olyan beállításokkal pl. hogy ”maradj a háttérben” / “stay in the background”, vagy főként dobó fegyvereket használj” / “use mainly throwing weapons”, vagy ”keress fedezéket, ha megpillantasz egy ellenfelet” / “seek cover if enemy sighted” ésatöbbi). Ezzel a funkcióval minden lehetséges harci helyzetben optimálisan valósítható meg a karakterek irányítása.
(Vissza)

Lesz benne multiplayer opció?
Nem, ezt egy későbbi kiegészítőbe tervezik.
(Vissza)

Melyek a rendszerkövetelmények?
Minimum   Javasolt
Win 2000, XP   Win 2000, XP
512 MB RAM   1 GB RAM
P4 2,0 GHz (vagy hasonló)   P4 2,4 GHz (vagy hasonló)
2,2 GB szabad tárterület   2,2 GB szabad tárterület
64 MB DirectX kompatibilis video kártya   128 MB DirectX kompatibilis video kártya
DVD-ROM meghajtó   DVD-ROM meghajtó
(Vissza)

Mikorra várható a megjelenés?
Most nincs erre vonatkozólag pontos információ. Korábban a 2004 első negyedéves megjelenést célozták meg, de ezt nem tudják tartani. Ahogy mondták, annyi új ötletet gyűjtöttek össze, amit mindeképp szeretnének beépíteni a játékba, hogy inkább még egy kicsit szépítgetik a dolgot.. és sajnos új megjelenési időt nem ígértek be.. A fórumon megjelent információk szerint talán Q3 lesz valószínű..
(Vissza)



Az eredeti Silver Style ángélusul..


Fordította / írta: Kwish
2004.02.25.