Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci

Világ
Mitológia
Gothic I
Gothic II
Területek
Csoportok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Így készült

2006.09.18. - Kwish

Krawall előzetes infók

Egy Krawall nevű német oldalon megjelent egy előzetes és egy beszélgetés Michael Paeck producerrel. Kopfschuss küldött egy kis áttekintést (Köszi!) e szösszenet World of Gothic-on tálalt szemezgetéséből, illetve a további fejleményekről... mivelhogy a hardver követelmények tárgyalásától volt egy kis fejreállás...

Az interjúözön folytatódik, ezúttal szemezgessünk a Krawall.de lapon nemrég megjelent formás kis előzetesből nomeg az azt követő interjúból!

Kezdjük a rosszal: a Krawall bírálja az általuk kipróbált béta-verzión tapasztalt ilyen-olyan grafikai malőröket, pl. az enyhe szaggatást magasabb grafikai részletességen. Itt vannak még nekünk a derékszögben forgolódó kígyók, de kifogásolja a tengervizet is, ami tajtékzó fenevad helyett a piszkos fantáziájú cikkíró szerint inkább hasonlít valami zavaros sörhabra... Mindemellett az ellenfelek mesterséges intelligenciájával is akadnak még problémák.

Ami jó: kellemetes atmoszféra; meggyőző, életteli világ; rendezett - az elődökhöz mérten jóval használhatóbb - cuccos (inventory); ügyesen kiemelt depth of field (~térmélység / látótávolság) effekt és nem utolsósorban kizárólag szuperlatívuszokban szóbahozható zene és egyéb hangmunka. Emellé plusszba a honlapon találtok egy faszályos képet egy igazi, brutális feketetrollról!

Ama kérdés tisztázása végett, hogy akkor mégis mi lesz a még fennálló hibákkal, a Krawall meginterjúvolta a kiadó egy emberét, név szerint Michael Paecket. Utóbbi megígérte, hogy az alacsony képfrissítés okozta szaggatást nagyjából megoldották, viszont a dolgot nem lehet teljes mértékben elkülöníteni az ún. streamingtől (ez lenne a környezet folyamatos utánatöltődése / betöltögetése). A Gothic 3 mindamellett kizárólag a dual-magos processzorokkal fog teljesen folyamatosan (értsd a legkisebb szaggatás nélkül) futni, mivel ilyen szerkezeteken a streamingért a második processzor a felelős, míg az első megmarad például az MI-számításoknak. Paeck Misi azért is kezeskedik, hogy a srácok kemény munka árán sikeresen redukálták a hosszas töltési időt, ami még így is elég tetemes, egész pontosan 2 perc 15 szekundum. A szám amúgy állítólag a minimálkonfigra vonatkozik, ez azért kétségkívül reményekre ad okot. Az viszont kevésbé, hogy az ajánlott optimális konfiguráció a következőképpen fest: 1,5 GB Ram, egy 3 GHz-es (duál-magos) proci és egy Geforce 7800GT.

Mivel az előbbi kijelentés heves fogadtatást kapott, a WoG-os szerkesztők utánajártak a dolognak: mint kiderült, az említett erőművel maxra húzott grafikán lehet majd tolni a játékot (Shader Model 3, a már korábban megjegyzett térmélység-effektus, magas textúra- és árnyékbeállítások, ésatöbbi). A játéknak valamivel gyengébb konfigurációkon is nagyon jól kell futnia megfelelő (közepes) grafikai beállítások alatt. Ide jöhet még Johann Ertl megjegyzése, aki momentán a következő masinával játszik, és a jelek szerint igen jól működik a dolog még duál-magos proci nélkül is:
- Processor: Athlon 2800+
- RAM: 1GB DDR 333
- Grafikuskártya: Asus Geforce 6600GT 128MB RAM

"Jelenleg közepes beállításon zúzok 1024*768-as felbontásban, és a grafikát illetően kizárólag kiváló megjelenítésről tudok beszámolni. Több extrát is bekapcsolhatnék minden további nélkül, de speciel túl lusta és elfoglalt vagyok (Guild 2 kiadás és patch), mintsem hogy az optimális beállításokra vadászgassak.
Amúgy a Misi által leírt streaming-szagattás dolog olyan szinten ritkán és minimális szinten tapasztalható, hogy azt jószerivel az ember észre sem veszi - hacsak nem direkt ezt skubizza."

A cikket amúgy megnézegethetitek (például a trollképért), természetesen eredeti nyelvi környezetben.

Forrás I: Krawall.de - Gothic III
Forrás III: WoG - Preview bei Krawall.de
Forrás III: WoG - Offizielles Statement zu Gothic 3 Hardwareanforderungen
Fordító: Kopfschuss



Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.09.21. - Gamona.de előzetes (060915)
2006.09.26. - Yahoo előzetes (060919)

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.09.17. - GBase előzetes (060911)
2006.09.16. - PC Gamer előzetes
2006.08.28. - Infó szemezgetés az RPGDot fórumból
2006.08.20. - Új infómorzsák a PC Action-ből
2006.07.03. - Gamestar morzsalék és képecskék


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása