Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
FAQ
Rendszerspeci

Játékvilág
Bolygók
Társak
Krónikák

Karakterek
Kasztok
Prestige-class
Tulajdonságok
Szakértelmek
Képességek
Erőtrükkök
Formák
Táblázatok

Játékmenet
Végigjátszás
Modok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Development Diary
Infómorzsák

Presztízs osztályok

A KotOR2 új csavart adott a karakterosztály-választáshoz. Miután a karakter eléri a15 szintet, beszélhet Kreiaval, és választhat egy új presztízs osztályt. Ezzel olyan új lehetőségek nyílnak meg előtte, melyek nem hozzáférhetőek a normál Jedi osztályok számára, és továbbfolytathatod azt a játékstílust, amelyet választottál, vagy akár Sithként is játszhatsz a továbbiakban. Az a karakter, aki eddig Jedi Tanácsost játszott, hirtelen lehet akár Fegyvermester is, ez teljesen a játékos döntésétől függ. Mindegyik presztízs osztály egyedi képességekkel rendelkezik.
A presztízsosztályok képességeit külön részbe rendeztem.

VILÁGOS OLDAL / JEDI SÖTÉT OLDAL / SITH
Jedi Weapon Master - Jedi Fegyvermester

Azok a Jedik, akik a fegyverhasználat mestereivé szeretnének válni, Jedi Fegyvermesterek lesznek. A Fegyvermesterek elnyerik az Inner Strength (Belső Erő) és az Increase Melee Damage (Növelt Közelharci Sebzés) képességeket, melyek segítenek az őt ért sebzést csökkenteni, illetve növelni támadásai sebzését.
Sith Marauder - Sith Martalóc

Néhány Sith egyszerűen nem akar semmi mást, csak előrántani a fénykardját, és lekaszabolni egy csomó embert... a Martalóc osztály ideális azoknak, akik ezt a fajta játékmenetet kedvelik. Elnyeri a Fury (Tombolás) képességet, melynek segítségével a karakter életereje és harci képességei javulnak, miközben védelmi értékei visszaesnek, illetve az Increase Combat Damage (Növelt Harci Sebzés) képességet, mellyel még jobban megsebezheted ellenfeleidet.


Jedi Watchman - Jedi Vigyázó

Ha a játékot kiegyensúlyozott módon szeretnéd megközelíteni, és egyaránt részt kívánsz venni a fénykard és Erő-alapú harcokban, akkor ez a Vigyázó osztály a legmegfelelőbb. Sajnálatos módon e presztízs osztály speciális képességei gyakorlatilag használhatatlan. A Force Camouflage (Erő-álcázás) lehetővé teszi számodra, hogy a rejtőmező-generátor nélkül is elrejtőzhess, míg a Sneak Attack (Orvtámadás) lényegében épp olyan mint a Scoundrel karakterosztály hasonló nevű képessége. Ez az utóbbi képesség jól használható, ha olyan erőtrükkel kombinálod, mint például a Stasis Field (Sztázis-mező).


Sith Assassin - Sith Orvgyilkos

A Jedi Vigyázókhoz hasonlóan a Sith Orvgyilkos is képes a rejtőzködésre a megfelelő mező-generátor nélkül is. Szintén megszerzik a Sneak Attack képességet, mellyel extra sebzést okozhatnak azoknak az ellenfeleknek, akik nem számítanak a támadásra, vagy képtelenek a védekezésre.
Jedi Master – Jedi-mester

A jól bánsz az Erővel, akkor a Jedi Tanácsos karaktered feltehetőleg Jedi-mesterré szeretne válni. A Mesterek elnyerik az Enlightenment (Megvilágosodás) képességet, mely segít meggyőzni a csapattagokat, hogy a Világos oldal felé mozduljanak, valamint megkapja az Inspire Followers (Kísérők Ösztönzése) képességet, mely átmenetileg lehetővé teszi számára, hogy feltápolja csapattársai támadás és sebzés dobásait.
Sith Lord - Sith Nagyúr

A legpusztítóbb Sith erőhasználókat Sith Nagyúr néven ismertek. Képességeik közé tartozik a Crush Opposition (Ellenfél Megtörése), mellyel bármely ellenfelük szívében képesek elültetni a félelmet, valamint a Corruption (Romlottság), mellyel sokkal könnyebben befolyásolhatod társaid jellemét a neked tetsző irányba.


Szerző: Matthew Rorie
Forrás: Gamespot Guide (Nem tudom, műxik-e a link mert regisztrálós cucc)


(Vissza)

Fordította / írta: Kwish
2004.12.23.