Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
FAQ
Rendszerspeci

Játékvilág
Bolygók
Társak
Krónikák

Karakterek
Kasztok
Prestige-class
Tulajdonságok
Szakértelmek
Képességek
Erőtrükkök
Formák
Táblázatok

Játékmenet
Végigjátszás
Modok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Development Diary
Infómorzsák

Karakterek

A karakterekre, de leginkább a főkarakterre vonatkozó információkat szeretném itt a T. olvasók elé tálalni.
Az információ halmaz gyűjtögetése még az Xbox-os játék idején kezdődött meg, persze ahogy sikerül, próbálom majd a PCs verzióhoz igazítani a dolgokat...

Kasztok
Ha már játszottál a KotOR1-el, minden bizonnyal örömmel tapasztalod, hogy a játékot Jediként kezdheted el, nem kell az általános karakterosztályokban szintet lépned ahhoz, hogy hozzáférj az erőtrükkökhöz. (A csapattagok közül vannak még mindig ezekbe a hagyományos osztályokba tartozó szereplők is, mindaddig, amíg nem lesz belőlük Jedi.) A játék elején tehát három osztályból választhatsz.

Prestige-class
A KotOR2 új csavart adott a karakterosztály-választáshoz. Miután a karakter eléri a15 szintet, beszélhet Kreiaval, és választhat egy új presztízs osztályt. Ezzel olyan új lehetőségek nyílnak meg előtte, melyek nem hozzáférhetőek a normál Jedi osztályok számára, és továbbfolytathatod azt a játékstílust, amelyet választottál, vagy akár Sithként is játszhatsz a továbbiakban. Az a karakter, aki eddig Jedi Tanácsost játszott, hirtelen lehet akár Fegyvermester is, ez teljesen a játékos döntésétől függ. Mindegyik presztízs osztály egyedi képességekkel rendelkezik.

Tulajdonságok
A tulajdonságok adják meg karaktered fizikai és mentális erőforrásait. A tulajdonságok magasabb vagy alacsonyabb értékéhez kapcsolódó bonuszok, illetve büntetések befolyásolják a karaktered harci képességeit, készség használatát és az erőtrükkök hatékonyságát.

Szakértelmek
Az, hogy a karaktered milyen készségeket, szakértelmeket részesít előnyben a KotOR2 választékából meglehetősen nagy mértékben meghatározza majd, hogyan is haladsz végig a játékon. Mivel arra semmilyen garancia sincs, hogy épp a megfelelő szaktudással felvértezett NPC lesz a társad, mikor valamire szükséged lesz, így a főkarakter készségeivel kapcsolatos döntés meglehetősen nagy hatással lesz a KotOR világában átélt játékélményre.

Képességek
A képességek különböző különleges tulajdonságokat összefogva még inkább lehetővé teszik a karakterek specializációját, leginkább azzal, hogy be lehet velük állítani, miként is viselkedik a karakter a harc közben.

Erőtrükkök
Míg a fénykardok könnyebbé teszik a dolgunkat a harc közben, addig az igazán kemény ellenfelek legyőzésénél már az erőtrükköket is használja az ember.

Formák
Az egyik újítás, amit a KotOR2 hoz el a KotOR világába a különböző fénykard-, és erőformák. Minden karakter automatikusan megtanul kalandozásai során három eltérő fénykard-stílust és egy erőformát. Miután megszerezted Kreia-tól a presztízs karakterosztályodat, néhány további formát is megtanulhatsz.

Táblázatok
Karakter fejlődéssel kapcsolatos táblázatok, csak elvetemült matematikusoknak!