Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
FAQ
Rendszerspeci

Játékvilág
Bolygók
Társak
Krónikák

Karakterek
Kasztok
Prestige-class
Tulajdonságok
Szakértelmek
Képességek
Erőtrükkök
Formák
Táblázatok

Játékmenet
Végigjátszás
Modok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Development Diary
Infómorzsák

2004.06.23. - Kwish

KotOR2 - TeamXBox interjuhé (04.06.18)

A TeamXBox oldal gárdája interjuhét készíthetett a KotOR2-ben érdekelt felek képviselőivel, Mike Gallo producerrel a LucasArts-tól, és Chris Avellone-nal az Obsidiantól. A smúzolást kihagytam, csak a játékra vonatkozó kérdéseket fordítottam le.

TXB: Az első kérdés, ami minden bizonnyal sok embert foglalkoztat, miért változtattátok meg a fejlesztőt?
Mike Gallo: Igazából az időzítés miatt. Már akkor elkezdtük a munkát a TSL-en, amikor a KotOR be sem volt fejezve. Az Obsidiant néhány olyan veterán hozta létre, akik egy csomó naccerű RPGt hoztak létre, és a BioWare is erősen javasolta őket.

TXB: Az Obsidian tartja kezében a gyeplőt, de mégis, mi lesz a BioWare, mint támogató szerepe?
Mike Gallo: Mivel az eszközöket és a technológiát a BioWare adja licenszbe, nekik kell megválaszolniuk az esetleges kérdéseinket, és ők látnak bele legjobban ezekbe a dolgokba. Az Obsidian naccerű munkát végzett a technológiával, de mindig jó azokkal is beszélni, akik eredetileg megírták a dolgot.

TXB: Mióta fejlesztitek már a játékot?
Mike Gallo: A TSL fejlesztése már egy éve tart.

TXB: Mit csináltok a történettel, hogy tényleg előre lépést jelentsen a KotOR-hoz képest?
Mike Gallo: Nos, erről nem mondhatunk el túl sokat, de azt azért igen, hogy teljesen új lesz a történet, új karakterekkel, és gazfickókkal, és új helyszínek is lesznek. Nagyon sok inspirációt szedtünk a KotOR-ból, lesznek visszatérő arcok, némelyik kisebb, némelyik nagyobb jelentőséggel.

TXB: Hogy mutatjátok be az új karaktert? Mi a története?
Mike Gallo: A kezdésnél a három Jedi osztály valamelyikében kell létrehoznod a karakteredet, s döntened kell a neméről is. Meglehetősen korán rádöbbensz, hogy ezt a karaktert néhány Sith Lord, és Sith bérgyilkosok százai üldözik. Úgy tudják, hogy karaktered az utolsó, ismert Jedi a Galaxisban, s el akarják takarítani az útból.

TXB: Öt év van a két játék között, s számos dolog történt ez idő alatt. A játékos megtudhatja majd a KotOR2 elején, hogy mi is történt ez idő alatt a Jedikkel?
Mike Gallo: Nos, mint mondtam, semmi lényegeset nem árulunk el a történet főbb eseményeiből. E dolgok közül nagyon sok magyarázatra kerül a történet kibontakozása során.

TXB: A játékos első részben elkövetett tettei befolyásolják a KotOR2 kimenetelét?
Chris Avellone: A játék elején a többi karakterrel folytatott párbeszéde eredményeképp a játékos megadhatja, hogyan is végződött az első rész, s ezt követően a második rész ezt figyelembe véve alakul. Ez jelentősen növeli az újrajátszhatósági tényezőt.

TXB: Mit tudtok mondani a KotOR2-ben használt szabályrendszerről?
Mike Gallo: Lényegében ugyanaz, mint a KotOR esetében, bár van jó néhány új dolog, módosítás, változtatás. Az új dolgok leginkább az új képességekben, és új erőtrükkökben jelennek meg.

TXB: Mi változott a kezelőfelületen?
Mike Gallo: Úgy éreztük, hogy az első részben használt harcrendszer nagyszerű volt, és jól működött XBox-on is. Bevezettünk néhány új dolgot, amiről úgy véltük, hasznos lehet a harc során (ilyen például harc közbeni fegyverváltás). Ezt úgy értük el, hogy létrehoztunk még egy fegyver slotot az ”Equip screen” opciónál a pause menüben. Ez lehetővé teszi, hogy a játékos pl. távolsági és közelharci fegyvereket állítson be, vagy lehetőséget ad arra, hogy különleges fegyvert állítson be, pl. valami olyat, ami jó droidok ellen, s így ezt bármikor elő tudja kapni a megfelelő helyzetben.

TXB: Milyen ismert és új helyszínek lesznek a KotOR2-ben?
Mike Gallo: Lesz néhány új bolygó, és egy csomó új helyszín. Peragus bányász kolóniája az egyik olyan új bolygó, melyhez már a játék kezdetén hozzáférést nyertek. A Telos már említésre került az első játék során is, de ott nem lehetett felfedezni, viszont igen jelentős szerepet játszik majd a TSL-ben. Ez csak néhány példa, de a többi csak a későbbiek során lepleznénk le.

TXB: Csatlakozhat hozzánk valamelyik, az első részben megismert karakter?
Mike Gallo: Mindeddig csak T3 szerepét beszéltük meg. Ha többre vagytok kíváncsiak, várnotok kell!

TXB: Mondjatok arról néhány szót, hogy a Sötét és Világos oldal szerepe (a feléjük fordulás), hogy lesz kiterjesztve a második részben.
Mike Gallo: A döntésed most már hatással lesz a csapattagokra is. Mivel karaktered a csapat vezetője, a játékos által meghozott döntések pozitív, vagy negatív hatással lehetnek azokra a karakterekre, akik veled vannak. Ez a dolog azt is befolyásolhatja, hogy bizonyos karakterek hajlandóak lesznek-e egyáltalán csatlakozni hozzád, vagy sem.

TXB: Mikor a KotOR2 nyilvánosságra került arról volt szó, hogy több mint 30 új erőtrükk lesz. Milyen típusú erőtrükköket várhatunk a folytatásban?
Mike Gallo: A Világos, a Sötét oldalhoz, valamint a semleges kategóriához egyaránt lesznek új erőtrükkök. (Itt megemlítik a már unalomig ismert Force Sight, Force Crush, Battle Meditation dolgokat).

TXB: Mennyi játékidő lesz véleményetek szerint?
Mike Gallo: Hasonló, mint az első rész esetében, szóval kb. 40 óra.

TXB: Mit tudtok mondani a grafikus motorról? Milyen fejlesztések várhatóak?
Mike Gallo: Ugyanaz az engine és eszköztár, úgyhogy a legtöbb munka az optimalizálással telik, hogy memóriát szabadítsunk fel, és növeljük a frame rate-et. Ez lehetővé tette a fejlesztők, meg a technikai srácok számára, hogy olyan dolgokat tegyenek be, mint az időjárás, több karakter, és növelte a környezet változékonyságát (textúrák, karakter fejek stb). Nagyon sok kutatást végeztünk ezen a területen, és néhány dolgot már beépítettünk a játékba, de még mindig van egy csomó melónk.

TXB: Pillanatnyilag hogy áll a játék fejlesztése?
Mike Gallo: Már egy év eltelt, és elég jól halad a dolog. Még egy csomó dolog áll előttünk egyébként, de a játék nagyobbik része már megvan, például már a játék összes területe bejárható, és felfedezésre kész.

TXB: Meddig élhet szerintetek ez a sorozat? Lesz esetleg harmadik rész is?
Mike Gallo: Azt hiszem, a KotOR franchise nagy lehetőségeket rejt magában. Ezegy meglehetősen felfedezetlen területe a valaha volt legnagyobb licensznek, és nagyobb szabadságot ad, mint minden más idő ebben az univerzumban. Most a TSL-en dolgozunk, és úgy hiszem, minden jövőbeni folytatás ennek a sikerétől függ majd. Ha csak rajtam múlik, biztos hosszú ideig foglalkozom a dologgal!

Forrás: TeamXBox
Szerző: César A. Berardini "Cesar"

(Vissza)