Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Engine
FAQ
Rendszerspeci

Játékvilág
Világ
Történet
Witcher
Felszerelés
Fajok
Karakterek
Szörnyek
Pillák

Háttérinfók
Interjuhék
Előzetesek
CommunityQ&A
IGN Blog
Fejlesztői izé
DevDiary

Galéria
Screens
Concepts
Posters
Models
Üdvözlet

The Witcher - Világ


Ezt a fantasy világot emberek, elfek, törpék, gnómok és még sok más faj népesíti be. A történet az Északi Birodalomban játszódik - ahol jelenleg az emberi faj a legerősebb, de ugyanakkor a leginkább megosztott is...

A nem-emberi fajok (elfek, gnómok, törpék) igen gyakran elnyomottak, és üldözöttek. Az elfeknek csak egyetlen szabad királysága van, s néhányan közülük az erdőkben húzzák meg magukat, s onnan folytatják reménytelennek tűnő gerilla-harcukat az emberek ellen, amit kétségtelen, hogy el fognak veszíteni. Az elfek közül néhányan a falvakban, és a városokban telepedtek le, elkülönült közösségeket alakítva ki. A törpék hivatalosan is az emberek alávetettjei, s nagyon sokan az emberi városok gettóiban élnek. Az utak, és az ösvények veszélyesek - telis-teli szörnyekkel, vadállatokkal, banditákkal, tolvajokkal és éhező parasztokkal. Rongyos és bosszúszomjas elf kommandók kószálnak az erdőkben, a kifizetetlen katonák külön államszövetséget hoztak létre, s a hétköznapi embereket támadják.

Ezekben az időkben nagyon sok ember a világ végét jósolja. A próféciák szerint jég kél északról, s elnyeli az északi területeket. Lehet hogy van ezekben némi igazság, mert a telek egy ideje egyre hosszabbak, és a napok egyre hidegebbek. Ugyanakkor, a korábban alapított Lángoló Rózsa Rendje azt állítja, hogy a tűz ereje megvédi majd őket a jégtől. Csak azok élhetik túl a katasztrófát, akik követik a szerzetes-lovagok diktálta ösvényt.

Az Északi Birodalomban viszály és háború dúl, s a területet Nifgaard – egy erős déli császárság is fenyegeti, amely tervei szerint szomszédait akarja meghódítani. Ugyanakkor, az egyszerű parasztoknak, városlakóknak, kereskedőknek, fogadósoknak nem Nilgaard fekete seregei jelentik a legnagyobb veszélyt. Amitől legjobban félnek, azok a szörnyek, melyek pestisként lepik el ezt a földet. Vérfarkasok, strigák, ghoulok, élőholtak, és manticore-ok élnek a sötét erdőkben, barlangokban, a vadonokban, mocsarakban és a kísértetjárta helyeken. Csontfejek, wyvernek, villásfarkúak, és repülő szörnyek szedik áldozatukat a hegyi szakadékok felett, és az emberek gyakran szembekerülnek szellemekkel, lidércekkel, és tündérekkel az erdőkben.

A játékban megjelenő világ a lengyel fantasy szerző, Adrzej Sapkowski regényeiből és rövid történeteiből ismert. A Sapkowski megalkotta világ nagyon sok közös jellemvonással bír más fantasy világokkal. Ugyanakkor épp elég olyan tulajdonsága is van, amely megkülönbözteti a tömegektől. Ez a világ nem fekete és fehér, s nincs egyértelmű különbség a jó és a gonosz között. Éppen ezért hiteles karakterek népesítik be, amelyek épp úgy viselkednek, mint a valódi emberek. Életteli, és színes hely, amely nagyon sok párhuzamot mutat a mi világunkkal, referenciák az olyan dolgokra, mint a pestis, a diktatórikus rendszerek, a rasszizmus. Nyomasztó világ, teli erőszakkal, és otromba viselkedéssel, olyan hely, ahol csak a legerősebb, és a legkegyetlenebb érvényesülhet.

De a játékosok szempontjából e világ legfontosabb jellemvonása a witcherek létezése. Ezek harcos testvériség tagjai, akiket arra képeztek, hogy legyilkolják a szörnyeket, s megvédjék az embereket.. persze nem ingyen. Mostanra már nem sok maradt közülük, és egyikük számára eljött az idő, hogy nagyon fontos szerepet játsszon egy olyan történetben, amely a játékban bontakozik ki.

Forrás: Hivatalos oldal

(Vissza)Fordította / írta: Kwish
2004.08.06.