Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci

Világ
Mitológia
Gothic I
Gothic II
Területek
Csoportok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Így készült

2006.04.04. - Kwish

FiringSquad mini előzetesecskécske

A FiringSquad lehozott a GDC élményeik alapján egy Spellforce 2 / Gothic 3 előzetest. Természetesen itt csak a Gothic 3 anyag fordítása található, de ez sem túl hosszú, és azt hiszem, nem is túl informatív... és akkor még finom voltam...

A FiringSquad-nak bemutattak egy kis összefoglaló, áttekintő demót a Gothic III-ból, a Piranha Bytes nagyra értékelt fantasy RPG-sorozatának harmadik részéből. A két első rész a nyitott játékmenetével vált ismertté, s ez nem lesz másképp a harmadik részben sem. A nagy különbség, hogy a két első részben Khorinis szigetén harcoltál a rossz fiúk ellen, míg a Gothic III a fantasy világ kontinensén játszódik, ahol egy hatalmas ork invázió indult meg.

Mivel a játékmenet kötetlen, karaktered döntheti el: embertársaidat véded meg az orkokkal szemben, vagy hitszegő leszel, és a rossz fiúk oldalán harcolsz majd?

A rövid GDC betekintés során megmutatták a játék szolid grafikáját, mely - mint említették - töltési idő nélkül jellemzi ezt a hatalmas világot. A játék világa önmagában háromszor akkora lesz, mint a Gothic II esetében, s láthattuk, amint játékos karakterünk a hatalmas területeken és külső helyszíneken vonul. A játékmenet kötetlen volta miatt nagyon magas lesz a játék újrajátszhatósági értéke, és az ESIV: Oblivion-hoz hasonlóan nagyon sok NPC lesz a játékban, akik vagy segítenek neked, vagy nem, attól függően, hogy melyik oldalon harcolsz.

A harcrendszer a játék egyik olyan eleme, mely jelentős módosításokon esett át. A fejlesztők állítása szerint ez az új rendszer lehetővé teszi a közelharc eddig példa nélkül álló irányítását, s bár nem volt lehetőségünk kipróbálni a játékot, az egyértelműen látszott a demóból, hogy a harc átesett némi fejlődésen, s van néhány érdekes, új kombó a fegyverekkel. A végső játékban több mint 50-féle szörny, több mint 100 fegyver, és több mint 50 varázslat várható, így a Gothic III is elég változatos lesz ezeken a területeken. Hatalmas mennyiségű párbeszéd és lenyűgöző AI is várható az ígéretek szerint.

A GDCn látott verzió még egy korai változat volt, de az már most látszik, hogy a Gothic III az egyik legérdekesebb, 2006-ban megjelenő játék lesz, de tekintettel az Oblivion felállította mércére igen nagy elvárásaink vannak a Piranha Bytes játékával kapcsolatban. Várhatólag többet is megtudunk a játékról az idei E3 kiállításon.

Forrás: FiringSquad - SpellForce 2/Gothic 3 Preview




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.06.25. - GameStar infómorzsák, meg képecskék máshonnan
2006.07.03. - Gamestar morzsalék és képecskék
2006.08.20. - Új infómorzsák a PC Action-ből
2006.08.28. - Infó szemezgetés az RPGDot fórumból
2006.09.16. - PC Gamer előzetes

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.03.29. - Rövid beszámoló a bécsi eseményről
2006.03.23. - IGN frissített benyomások
2006.03.23. - 1UP előzetes (haha), de új képekkel!
2006.03.23. - Gothic III - 1UP előzetes (haha), de új képekkel!
2006.03.01. - 1UP előzetes


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása