Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2007.04.06. - Kwish

The Broken Hourglass - Nekos...


Egy újabb sajátos karakter bemutató a játék Hivatalos Oldaláról, a "szokásos" kibeszéljük egymást stílusban... Ezúttal Nekosról, rettenthetetlen és szófosó gladiátorról esik néhány szó...


Mal Nassrin régi lakói mind ismerik már az aréna vonzerejét - sokszor alkonyodott be az ég úgy a város felett, hogy a tömeg még mindig egy maratoni összecsapás felett örvendezett. De ez a látványosság még mindig kiállja az idők próbáját, épp úgy, mint az erőszak is... s bár nagyon sok névtelen harcos felemelkedett, majd eltűnt a süllyesztőben, egyetlen név évek óta fennáll - Nekos.

Nekos gladiátorként olyan győzelmi és cím rangsorral büszkélkedhet, mely páratlan az aréna történetében. Eredményei közé tartozik a két legutóbbi Bajnoki Kupa elnyerése is - ezek a díjak nemcsak a legtöbb kupát elnyert bajnok címét hozták el számára, hanem ő lett a legidősebb olyan harcos is, aki méltónak bizonyult erre a kiemelkedő díjra. Ő azonban többnek látja magát egy egyszerű gladiátor bajnoknál. Mikor belép a ringbe, részben harcos, részben szónok - ismert arról, hogy előadásokat tart, s igen változatos témákkal szórakoztatja közönségét, kezdve attól, hogy miként mondjunk esti mesét a nem igazán segítőkész gyermekeknek, azzal bezárólag, hogy milyen fontos is megtakarítani egy kis pénzt a szegényebb évekre.

Teljesítménye vitán felül áll. De vajon mit gondol az utca embere Nekosról, aki "a legismertebb karok büszke tulajdonosa Narimirben"?



Pilipo, aréna szuvenír árus
"Nekos? Naná hogy neki szurkolok. De ki nem? Azóta figyelem a küzdelmeit, hogy... wow, nem is tudom, már gyerekkorom óta. Hmm, azt hiszem erre eddig még soha nem gondoltam korábban, de Nekos már elég idős lehet.
Ugyanakkor nem igazán találkozol más olyan gladiátorral, aki képes felragadni a földről egy barbárt, a feje fölé emelni, majd belevágni a földbe, hogy csak úgy nyekken... bizony-bizony, még az újoncok között sincs ilyen, pedig azok fele annyi idősek, mint ő!"

Persethone, özvegy és professzionális gyászoló
"Mikor tanulja már meg ez a fiatalember, hogy az ember nem szerezhet úgy magának elismerést és tiszteletet, ha csak rohangászik egész életében koszos és kócos fejjel, amiből fröcsög az izzadság? Hát mi jót ad ez nekünk, akik nézzük mit csinál? Igazi munka, erre lenne igazán szükség! Van jó néhány emelet a házamban, amit újra kellene burkolni, mutassa meg ott, hogy milyen izmos!"

Marko, munkás
"Nekos? Bah! Aréna? Inkább olyan, mint egy táncterem. Még akkor se mennék el őt, meg a hölgybarátait nézegetni, ha fizetnétek érte. Nem lehet ott igazán jó, becsületes harcos látni. Keress magadnak egy igazi küzdővermet - persze, tudom hogy ezek illegálisak, de én ismerek ilyen helyet - meg egy olyan fickót, aki igazán csendes mielőtt a harc elkezdődik. Inkább az a gyakori, hogy az igazán csendes harcos rendelkezik igazi gyilkos ösztönnel. Fogadj az ilyen harcosokra.
A sok Nekosról szóló fecsegés ellenére két percig sem húzná egy igazi veremharcban. Ott nem törődnek azzal, hogy ki vagy, vagy hogy milyen tanácstagokat ismersz. Csak a küzdelem számít, és biztos lehetsz benne, azok a harcosok tudják, miként is kell táncolni, ha valóban harcra kerül a sor!"

Kostas, könyvtáros
"Nekos a város egyik legnagyobb problémájának a szimbóluma - a legalizált vérsport csak egy jó ürügy arra, hogy szórakoztassuk a népet és hogy eltereljük a figyelmét - ha az arénára figyelnek, nem foglalkoztatják őket az intellektuális kihívások. Ha az átlagos aréna közönség egy tizede itt tanulna egy hétig a könyvtár csarnokaiban, Mal Nassrin minden bizonnyal iszonyatos fejlődést érne el a tanulás és a kutatás terén!
De - most tegyük fel hipotetikusan - ha én gyakori látogató lennék az Arénában, minden bizonnyal csak azért járnék oda, hogy lássam Nekost. Igazán csodálatra méltó, hogy milyen nagyra értékeli ez az ember a pontos taktikát, bár meglehetősen frusztráló az a hajlama, hogy csak monologizál ahelyett, hogy befejezné a munkát, miközben az ellenfele megsebzetten támolyog. Ezt egyszerűen látni kellene ahhoz, hogy az ember elhiggye, de a benne rejlő pozőr egyszerűen nem hagyja, hogy a harc csak úgy véget érjen.
Ahem, legalábbis... én így hallottam. "

Dionn, varrónő
"Nos... ha tudni akarod - de kérlek ne mondd el Xiltonak, mert olyan félténykeny - az elmúlt éjszaka különös álmom volt. Az óceánon voltam egy kis csónakban néhány barátommal, és a semmiből megtámadott minket egy óriási rák! Azt hittem végünk, de az egyik barátom Nekossá változott, ráugrott a rákra és elkezdett birkózni vele, míg mi többiek egérutat nyertünk! Nem tudom hogy ez mit jelent... de engem bármikor megmenthetne! "

Vulso Ozaliman, fazekas/kereskedő Aemir provinciából, amint megvitatja az Aréna ügyeit segédjével, Khanmival:
Vulso: Nos, ami Nekost illeti, nekem az a fickó túlságosan prédikálós és önelégült. De hogy az Aréna? Ha a városban vagyok, megpróbálok az összes küzdelemre elmenni! Ragyogó esemény. Nemcsak azért küzdenek, hogy betörjék egymás fejét. A büszkeségükért küzdenek! A becsületükért!
Khanmi: Ezt nem gondolhatod komolyan.
Vulso: De bizony! Jómagam is aemiri lennék, és egyszerűen ki nem állom, hogy nem tehetek semmit, miközben Adonix - tudod, ő közvetlenül Ralinartól, Aemir legnagyobb generálisától származik -, szóval miközben Adonix három-az-egy-ellen, meglehetősen hátrányos helyzetben küzd. Ott kell lennem! Ott kell állnom és szurkolnom kell neki, hogy tudja, Aemirben mindenki nagyra értékeli azt amit tesz, hogy életben tartsa nagyszerű örökségünket!
Khanmi: Ezt állította magáról? Hogy Ralinartól származik? És te elhitted?
Vulso: De el ám. Tudod, soha nem találták meg a testét az Overwater eseményei után. Egyáltalán nem ölték meg. Birkapásztor lett belőle, s magával vitte feleségét, s hat erős fiút nevelt - oh, de tudod mit? Gyere velem a legközelebbi műsorra, ahol mindent megmagyaráz a harc előtt.
Khanmi: ...ezt nem mondod komolyan.

Nourhan és Umut, két lármás csibész
Nourhan: Nekos! Nekos!
Umut: Nekos!
Nourhan: Nekos a legjobb!
Umut: Nekos Nekos Nekos!
Nourhan: Nekos a legjobb és én épp ezért vagyok Nekos! (a lány eljátssza, ahogy egy képzeletbeli karddal és pajzzsal harcol, majd védekezik)
Umut: Te nem lehetsz Nekos!
Nourhan: Miért nem?
Umut: Egy lány nem lehet Nekos! Egy lány csak valami olyan buta fickó lehet, mint Mezezius, a pék!
Nourhan: Mikor az én hatalmas Nekos öklöm kiveri a hazug fogadat, ki nem ejted ezt a szádon mégegyszer!
Umut: Rraaah! Én vagyok Nekos!
Nourhan: GRAAAAAH! ÉN HANGOSABBAN VAGYOK NEKOS!

Forrás: Nekos: Hero of the People?




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.04.17. - The Broken Hourglass - A szintlépésről
2007.04.20. - The Broken Hourglass - Fejlesztői napló #1
2007.05.09. - The Broken Hourglass - A halál és ami utána van Tolmirában
2007.05.21. - The Broken Hourglass - Tárgyak és jellemzőik
2007.06.05. - The Broken Hourglass - Halima

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2007.03.19. - The Broken Hourglass - Rejtőzködés és rejtett dolgok...
2007.03.07. - The Broken Hourglass - Sanelon...
2007.02.22. - The Broken Hourglass - Inventory kezelés
2007.01.30. - The Broken Hourglass - Interjuhé Ric Halliwell grafikussal
2007.01.23. - The Broken Hourglass - Mal Nassrin gazdasága


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása