Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Genasi (MotB)

A genasik az elemekkel kapcsolatban álló lényektől származnak, olyanoktól, mint pl. az efretek, daok, dzsinnek. A legtöbbjüknek nincs közvetlen kapcsolata elemi ősével, de az örökségük jelei szemmel láthatóak. A genasik igen büszkék egyedi és megkülönböztető tulajdonságaikra és képességeikre.

AIR GENASI (Levegő genasi) MotB
A levegő genasik az ég, a szél és a világ levegőjének szülötteként tekintenek magukra. Többnyire emberinek látszanak, de azért egy-két szokatlan tulajdonság tükrözi félig-elemi természetüket: a hajuk, vagy bőrük világos kék árnyalata; az, hogy mindig hűvösebb a levegő a jelenlétükben és hogy tapintásra hidegnek tetszik a bőrük.

Faji jellemzők
Alaptulajdonság módosítók +2 DEX; +2 INT; -2 WIS; -2 CHA
Éjjellátás
Darkvision
A sötétben is ellátnak 60 láb távolságra.
Szélvihar idézése
Summon Gale
A levegő genasi naponta egyszer megszólíthatja elemi természetét, s megidézhet egy erős széllökést, mely ledönti azokat az ellenfeleket, akiknek sikertelen az állóképesség mentődobása. E képességgel eloszlathat bármilyen ártó, felhő-effektet is, mely az útjába kerül.
Levegő ellenállás
Air Resistance
A levegő genasi 5 értékű elektromos ellenállással rendelkezik.
Kedvenc osztály Harcos . A több-osztályú (multiclass) levegő genasi harcos osztályát nem kell figyelembe venni, mikor meghatározásra kerül, hogy a karakter kap-e tapasztalati pont büntetést a multiclass miatt.
Szint módosítás: +1. A levegő genasik sokkal erősebbek, és sokkal lassabban lépnek szintet más fajoknál. Például sokkal több XP kell ahhoz, hogy a levegő genasi a második szintre, mint más normál fajok esetében.


EARTH GENASI (Föld genasi) MotB
A föld genasik lassan cselekszenek, nehézkesen gondolkoznak és határozzák el magukat. Többnyire emberinek látszanak, de azért egy-két szokatlan tulajdonság tükrözi félig-elemi természetüket: a földszerű, földszínű bőrük, a durva arcvonások, és szemük, mely olyan fekete, mint a földbe ásott verem mélye.

Faji jellemzők
Alaptulajdonság módosítók +2 STR; +2 CON; -2 WIS; -2 CHA
Éjjellátás
Darkvision
A sötétben is ellátnak 60 láb távolságra.
Egyesülés a kővel
Merge with Stone
A föld genasi naponta egyszer megszólíthatja elemi természetét, s bőrét olyan keménnyé változtathatja, mint a kő, s 5 / adamantit nagyságú sebzés ellenállást szerez. A hatás öt körön keresztül tart, vagy addig, amíg 20 pontnyi sebzés elnyelődik (bármelyik is következzen be előbb).
Föld ellenállás
Earth Resistance
A föld genasi 5 értékű sav ellenállással rendelkezik.
Kedvenc osztály Harcos . A több-osztályú (multiclass) föld genasi harcos osztályát nem kell figyelembe venni, mikor meghatározásra kerül, hogy a karakter kap-e tapasztalati pont büntetést a multiclass miatt.
Szint módosítás: +1. A föld genasik sokkal erősebbek, és sokkal lassabban lépnek szintet más fajoknál. Például sokkal több XP kell ahhoz, hogy a föld genasi a második szintre, mint más normál fajok esetében.


FIRE GENASI (Tűz genasi) MotB
A tűz genasik forró fejűek, és nagyon gyorsan dühbe gurulnak, büszkék, s nem haboznak, ha tettekre van szükség. Többnyire emberinek látszanak, de azért egy-két szokatlan tulajdonság tükrözi félig-elemi természetüket: az égett szénhez hasonló színű bőrük; vörös hajuk, mely úgy hullámzik mint a lángok; vagy szemük, mely dühösen izzik, ha megharagszanak valami miatt.

Faji jellemzők
Alaptulajdonság módosítók +2 INT; -2 CHA
Éjjellátás
Darkvision
A sötétben is ellátnak 60 láb távolságra.
Kőbe-olvadás
Reach to the Blaze
A tűz genasi naponta egyszer megszólíthatja elemi természetét, s lángokat sugározhat szerte-szét, melyek megsebzik az öt láb távolságon belül állókat, körönként 2d4 tűzsebzést okozva. (A sikeres reflex mentődobás felezi ezt a sebződést.) A hatás öt körön keresztül tart.
Tűz ellenállás
Fire Resistance
A tűz genasi 5 értékű tűzellenállással rendelkezik.
Kedvenc osztály Harcos . A több-osztályú (multiclass) tűz genasi harcos osztályát nem kell figyelembe venni, mikor meghatározásra kerül, hogy a karakter kap-e tapasztalati pont büntetést a multiclass miatt.
Szint módosítás: +1. A tűz genasik sokkal erősebbek, és sokkal lassabban lépnek szintet más fajoknál. Például sokkal több XP kell ahhoz, hogy a tűz genasi a második szintre, mint más normál fajok esetében.


WATER GENASI (Víz genasi) MotB
A víz genasik türelmesek, csak lassan változtatnak a dolgokon, és inkább arra várnak, hogy az ellenség idővel szép lassan eltűnjön, bár rendkívüli körülmények között igazán erőszakosak is tudnak lenni. Többnyire emberinek látszanak, de azért egy-két szokatlan tulajdonság tükrözi félig-elemi természetüket: finoman pikkelyezett bőrük; nyirkos testük, kékes-zöld bőrük és hajszínük, mely úgy hullámzik, mintha a víz alatt úsznának.

Faji jellemzők
Alaptulajdonság módosítók +2 CON; -2 CHA
Éjjellátás
Darkvision
A sötétben is ellátnak 60 láb távolságra.
Rejtő köd
Shrouding Fog
A víz genasi naponta egyszer megszólíthatja elemi természetét, s sűrű, átláthatatlan ködöt idézhet elő, mely minden ott megbúvó lénynek rejtő bonuszt ad (20% megnő annak esélye, hogy a támadók nem találják el a ködben elrejtőzötteket). A hatás öt körön keresztül tart.
Tűz ellenállás
Fire Resistance
A víz genasi 5 értékű fagy ellenállással rendelkezik.
Kedvenc osztály Harcos . A több-osztályú (multiclass) víz genasi harcos osztályát nem kell figyelembe venni, mikor meghatározásra kerül, hogy a karakter kap-e tapasztalati pont büntetést a multiclass miatt.
Szint módosítás: +1. A víz genasik sokkal erősebbek, és sokkal lassabban lépnek szintet más fajoknál. Például sokkal több XP kell ahhoz, hogy a víz genasi a második szintre, mint más normál fajok esetében.


Fordította / írta: Kwish
2007.10.02.


Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.11.11. - Fél-ork
2006.11.11. - Plane-Touched
2006.11.11. - Fél-Elf
2006.11.11. - Ember
2006.11.09. - Félszerzet


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása