Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

2006.11.04. - Kwish

Crossroad Keep (061027)

Az IGN helyszín bemutatójának harmadik darabja azt a vadregényes romot mutatja be, mely áldásos tevékenységünk eredményeként végül a strongholdunkká válhat (most egyébként blöffölök, de talán nem túl nagyot)...

Ez a romos, elaggott építmény, mely a Crossroad Keep nevet viselte (valaha), sok-sok évvel az Árnyak Királya elleni háború előtt épült, s ez volt a helyszíne a Neverwinter ellensége ellen vívott egyik legnagyobb csatának... és az egyik legnagyobb vereségnek.

A tájat tarkító romjai haloványan emlékeztetnek arra a szörnyű csatára, mely valaha itt zajlott és arra a seregnyi katonára, aki elesett falai között. A romokat mára már benőtték a növények, a külső fala is leomlott, s így vadvilág és a növényzet szabadon tobzódhat az öreg barakkok és tornyok között.

A Keep ugyanakkor sokkal több annál, mint ami a felszínen látszik. Azt mondják, alagutak futnak alatta, menekülő út az erőd védői számára, ha a csata számukra kedvezőtlenül alakul. Azt senki sem tudja, hogy az Árnyak Királya ellen vívott háborúban kihasználták-e ezt a lehetőséget, de bármi is pusztította el a Keepet, pusztítást hagyott maga után a föld alatt is.

IGN PEEK #3
1600 x 1200
IGN PEEK #3
1600 x 1200
IGN PEEK #3
1600 x 1200
IGN PEEK #3
1600 x 1200
IGN PEEK #3
1600 x 1200

A varázslók és papok gyakran azt állítják, hogy valahol az erőd mélyén még mindig ott van a régi arkane mágia maradványa a háború idejéből, mintha az Árnyak Királyának jelenléte maradandó nyomot hagyott volna a köveken és a citadella alapjain. Néhány bölcs spekulációja szerint ez az energia megcsapolható és használható lehetne, bár semmi jó nem sülne ki abból, ha valaki megpróbálkozna a dologgal.

A Keep romos falain túl néhány régi farm még mindig fennáll. Lehetséges, hogy a megfelelő mennyiségű arannyal és elszántsággal valaki újjáépíthetné a Keepet, de Neverwintert pillanatnyilag más dolgok jobban foglalkoztatják, s ezek között nem szerepel az, hogy békeidőben helyreállítson egy elöregedett erődítményt. Ráadásul egy ilyen erőd működtetése személyzetet és teljes létszámú katonaságot tesz szükségessé, s ez legalább akkora törődést igényelne, mint az épület újjáépítése. Mégis, az öreg alapok még mindig erősek, és a környező hegyek biztosította természetes védelem minden bizonnyal félelmetes épületté tenné az újjáépített Crossroad Keep-et.

Obsidian Entertainment
Neverwinter Nights 2

Forrás: IGN - Neverwinter Nights 2 Peek #3




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.10.03. - The Barrow Of The Bear-God - A Medve-Isten Sírdombja (MotB)
2007.10.08. - Ashenwood (MotB)
2007.10.09. - Thaymount (MotB)

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.10.18. - Arvahn városa (061010)
2006.10.18. - Old Owl Well (061017)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása