Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
FAQ
Követelmények
Problémák
Csalások
Patchek

Játékvilág
Világok
Járművek
Tárgyak
Fegyverek
Páncélok

Karakter
Kasztok
Tulajdonságok
Skillek
Képességek
Erőtrükkök

Játékmenet
Végigjátszás
Társak

Háttér info

KotOR - Karakterosztályok

A játékosok összesen hat karakterosztályból választhatnak, amit inkább nevezzünk három-három osztálynak, aszerint, hogy hétköznapi pockokról, vagy kiérdemesült Jedi lovagokról van-e szó..


Hétköznapi karakterosztályok



Jedi karakterosztályok



Hétköznapi karakterosztályok

Három alap karakterosztály található a játékba, melyekből a játék elején kell választani, egyaránt megtalálható a női, illetve férfi verzió is. A Jedi karakter osztályok nem érhetőek el a játék elején, csak akkor, ha a karakter fejlődik, és tapasztalatokat szerez.

Scoundrel - Csirkefogó
A csirkefogó intelligenciájával, és az emberek rászedésével éli túl a helyzeteket, s olyan vonásokkal is rendelkezhet, ami miatt gyakran a törvényszegők oldalán találja magát. A fürgeség (DEX) és a karizma (CHA) a csirkefogók védjegye.
Alap osztályjellemzők: 6 életpont / szint, gyors készség (skill) fejlődés, lassú képesség (feat) fejlődés

Scout - Felderítő
A felderítők felfedezők, arra képezték őket, hogy megismerjék környezetüket, s azt, hogy hogyan éljék túl ezeket. A felderítők legfontosabb képességei a fürgeség (DEX), az intelligencia (INT) és a bölcsesség (WIS).
Alap osztályjellemzők: 8 életpont / szint, átlagos készség (skill) fejlődés, átlagos képesség (feat) fejlődés

Soldier - Katona
A katona a harc minden formájának mestere, aki úgy hiszi, hogy a harc túlélésének legjobb módja, ha azt megnyeri az ember. A hatékony katonának kulcsfontosságú a fürgeség (DEX), az állóképesség (CON) és az erő (STR).
Alap osztályjellemzők: 10 életpont / szint, lassú készség (skill) fejlődés, gyors képesség (feat) fejlődés

Vissza

Jedi karakterosztályok

A Jedi karakterosztályok akkor lesznek elérhetőek a karakter számára, ha már átesett a megfelelő tréningen. Ez idő alatt megismerkedik a Jedi Kód tanaival, a fénykarddal való küzdelem alaptechnikáival, s egy olyan Jedi osztályba lép, egy olyan Jedi rangot adnak neki, amely megfelel tetteinek, és készségeinek.

Jedi Guardian - Jedi Őrző
Ezek a Jedik a gonosz és a sötét oldal erői ellen harcolnak. Elsősorban a harcra és a fénykard mesteri használatára koncentrálnak.
Alap osztályjellemzők: 10 életpont / szint, 4 erőpont (Force point) / szint, lassú készség (skill) fejlődés, gyors képesség (feat) fejlődés

Jedi Consular - Jedi Tanácsadó
Az ilyen Jedi annak keresi a módját, hogyan hozhatná egyensúlyba az univerzumot. Nem annyira a fizikai, mint inkább a mentális ismeretekkel foglalkoznak, hogy ezzel is gyarapítsák mesteri Erő használatukat.
Alap osztályjellemzők: 6 életpont / szint, 4 erőpont (Force point) / szint, lassú készség (skill) fejlődés, lassú képesség (feat) fejlődés

Jedi Sentinel - Jedi Őrszem
Ezek a Jedik kikutatják, levadásszák és felfedik a csalókat, és az igazságtalanságot. Igyekeznek kialakítani a Jedi Rend fizikai és mentális elvei közötti egyensúlyt.
Alap osztályjellemzők: 8 életpont / szint, 6 erőpont (Force point) / szint, átlagos készség (skill) fejlődés, átlagos képesség (feat) fejlődés


A sötét oldal csábítása..

A karakter "sötét oldal" pontokat kap, ha visszaél a Jedi képességeivel, vagy kegyetlen és érzéketlen tetteket hajt végre. Külső megjelenése lassan kezd igazodni viselkedéséhez, baljóslatúvá és vészjóslóvá válik. Ha valaki következetesen jót tesz, ezzel vezekelhet bűneiért, s megfordíthatja ezt a folyamatot. Néhány erőtrükk egyértelműen világos, vagy sötét természetű, s jóval több erőpontba került a használata egy ellentétes jellemű karakternek.


Vissza

Fordította / írta: Kwish
2003.11.29.