Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci

Világ
Mitológia
Gothic I
Gothic II
Területek
Csoportok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Így készült

2006.03.23. - Kwish

IGN frissített benyomások

Az IGN felfrissítette a Gothic III-ról szerzett benyomásait. Hogy mivel, azt nem tudom, mert vagy eddig voltak nagyon sötétek a játékkal kapcsolatban, vagy csak most etetik a népet, hogy "frissültek". Blablabla...

Bár valószínűleg az E3-on fog igazán nagyot robbanni a Gothic III, Aspyr - a játék amerikai kiadója - feltűnt San Jose-ban a GDC kiállításon, és megmutatta, hogy miként is halad a játék.

A Gothic III az első két rész történetét követi, de a játékos végre kikerülhet a Gothic II szigetéről és a kontinens felé tart. A területen élő emberek legnagyobb bánatára az orkok úgy döntöttek, hogy abbahagyják a lacafacázát, és egyszerűen rabszolgasorba vetik a kisebb emberi fajt. Mivel te magad is embert játszol, így elég egyértelmű, milyen utat kell választanod, de - mivel a Gothic kedveli a kötetlen játékmenetet - a hősünk akár dönthet úgy is, hogy segít saját fajának elnyomásában.

A Gothic III-nak valóban nagyon kötetlen játékmenetet kell nyújtania, hogy megfeleló választ adjon a játékosok játékban végrehajtott tetteinek. A frakciók mindig sokat jelentettek a sorozatban, és az emberek szeretete vagy gyűlölete a múltbeli tetteken alapszik - ami aztán néhány lehetőséget örökre elzár, míg más ajtókat éppenséggel kinyithat.

A vizualitás terén a Piranha Bytes kiváló munkát végzet a világ megvalósításában (ez egyébként háromszor nagyobb, mint a Gothic II világa). Az Oblivionhoz hasonlóan a világ itt is nagyon organikus (bármit is jelentsen ez trendi kifejezés) és a fejlesztők gondosan ügyeltek arra, hogy minden játékos által bejárható területet életre keltsenek. A városokat teljesen hihető elrendezésben alakították ki, a lakosok végzik a napi munkájukat, söprögetik a tornácot, meglátogatják a szomszédjukat, és minden olyan dologgal foglalkoznak, ami a való életben is előfordulhat.

Ez az életteli háttér csak jobb lett néhány kedves vizuális trükktől. Bár a látottak közül nem minden észbontóan szép, az biztos, hogy minden különösen hatásos. A textúrák nagyon erősek, a fényhatások hitelesek, és a területek elrendezése és tervezése nagyon érdekes. Nehéz megállni, hogy az ember ne gondoljon az Oblivionra, amikor ezt a játékot látja, mivel mindkettő gigantikus RPG, melyekben iszonyatos mennyiségű tartalom van, bár kétségtelen, hogy a stílusukban vannak eltérések. Elég nehéz megmondani, hogy összességében, melyik játék néz ki jobban. Mindegyiknek megvannak a maga vizuális előnyei.

Az egyik dolog, ahol e két játék eltér egymástól a játékmenetben búvik meg. A közelharc a Gothic III-ban sokkal robusztusabb, mint az Oblivionban, a különféle mozgásokkal, kombókkal, és a különféle fegyverekhez kapcsolódó eltérő animációkkal. A Gothic rendelkezik a harmadik személyű nézet előnyeivel is ezen a téren, mert ezzel nem kell számolniuk néhány olyan korláttal, amit az FPS nézet okoz a közelharcban. Abból amit eddig láttunk, úgy tűnik, hogy a harc most sokkal könnyebb lesz. Bár nem tudtuk kipróbálni a játékot, úgy tűnt, hogy a karakterek elég jól megcélozzák automatikusan az ellenfeleket, és az animációk is sokkal egyenletesebbek voltak, és a közvetlen célzás is jobbnak bizonyult.

Meg kell várni az E3-at, hogy többet is lássunk a játékból, de az biztos, hogy a Gothic III igazán ígéretesen néz ki. A frame rate-tel ugyan egyértelműen van egy kis probléma, de ezt remélhetőleg megoldják a játék megjelenéséig (nem bakker, szaggatva adják ki).

Szerző: Dan Adams
Forrás: IGN - GDC 06: Gothic III Updated Impressions




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.03.29. - Rövid beszámoló a bécsi eseményről
2006.04.04. - FiringSquad mini előzetesecskécske
2006.06.25. - GameStar infómorzsák, meg képecskék máshonnan
2006.07.03. - Gamestar morzsalék és képecskék
2006.08.20. - Új infómorzsák a PC Action-ből

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.03.01. - 1UP előzetes
2006.01.01. - ActionTrip előzetes
2005.08.22. - 2005 GC áttekintés a WoG-tól


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása