Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci

Világ
Mitológia
Gothic I
Gothic II
Területek
Csoportok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Így készült

2006.04.18. - Kwish

Megjelenéssel, verziókkal kapcsolatos interjuhé...

A World of Gothic oldalon lejött a tennap lefordított interjuhé második része. Ez is amolyan haversrác interjuhé, az igazi infótartalom minimális. Legfőképp arról folyik a szó, miként is adják ki a játékot, mi várható az esetleges Collectors/Special Edition-ba.

World of Gothic: A Spellforce 2-höz hasonlóan a normál megjelenéssel együtt meglesz a Collectors Edition (CE) is (valami extra tartalommal), vagy ezt később tervezitek kiadni?
Stefan: Az biztos, hogy a Gothic rajongói keménymagnak szeretnénk adni egy extra dolgokkal megspékelt Special Edition-t (SE) -> hasonló időpontban, mint a standard kiadás.

World of Gothic: A Gothic 2 esetében a kiadást követően, később jelentek meg a SEk. Van már valami hír pl. KaiRo soundtrack CD-jéről? Lehetséges, hogy esetleg a Collectors Edition-t egy térképpel szállítsátok le? Papíron, vagy akár igazi szöveten?
Stefan: Térképpel? Hé, ez egy naccerű ötlet... :-) De miért a különleges kiadásról beszéltek, miért nem a standard kiadásról? :-) OOOOOPPPSSS Nem kellene ennyit beszélnem...
Soundtrack CD -> Kai olyan kedves zenét hozott össze, hogy annak mindenképp CDn a helye :-) A Gothic kiadást követően megvehetitek majd a normál kiadást, a SE kiadást, és sok, sok egyéb Gothic 3-mal kapcsolatos cuccot -> és az biztos, hogy ezeket nem találjátok meg a helyi kereskedőtöknél -> ezzel mi foglalkozunk majd. De ez még titok *mármeginttúlsokatbeszélek*

World of Gothic: A Spellforce 2 CE változata tartalmazott néhány exkluzív ruhadarabot is a főkarakter számára. Az, hogy kizárólagosan tárgyakat biztosítotok a SE változathoz, talán a kiinduló pontja lehet a játékosok szegmentálásának, két elkülönülő játékos-osztály kialakulásának. Véleményetek szerint milyen messzire lehet elmenni anélkül, hogy ne dühítsétek fel nagyon a normál kiadás játékosait (különösen a multi játékok esetében)? Vagy talán a SE tartalmának olyannak kellene lennie, hogy a cuccokat el lehet távolítani a játékból, s így a valódi játék ugyanolyan mindenki számára?
Johann: Itt azért tisztáznom kell valamit. Az igaz, hogy a Spellforce esetében a játékban megjelenő bonusz tárgyak csodálatosan néznek ki, viszont semmiképp sem tápolják túl a játékosokat, és nem is kritikusak a játék szempontjából. S ezen a szinten a másik dolog is igaz, nagyon sok jobb tárgy hozzáférhető a normál játékosok számára is.

World of Gothic: Milyen lesz a csomagolás?
Stefan: Naccerű :-)

World of Gothic: Talán egy igazi doboz, valami dombornyomással (mint a StarCraft), vagy akár egy fémes lenyomattal (mint a "Return to Castle Wolfenstein")?
Stefan: Talán :-)

World of Gothic: A kézikönyv milyen lesz? Mint valami ponyvaregény, puhafedeles, vagy mint egy igazi, keménykötésű könyv?
Stefan: Az olcsó verzió szóba sem jöhet. :-)

World of Gothic: Van valami részletes ütemterv, "útvonal" a Gothic 3 kiadására? Tudjuk, mint jelent a mérföldkő a fejlesztések során (a fejlesztési folyamat meghatározott pontjait). Van valami ilyesféle jellege a játékkal kapcsolatos anyagok kiadásának is?
Stefan: Mindig vannak terveink, tudjuk, hogy mikor kapunk anyagot a fejlesztőktől... néha a srácok még minket is meglepnek a még jobb és még több anyaggal.

World of Gothic: Tudunk néhány olyan angolul beszélő fickóról, aki egy kicsit beszélt németül, s aki már lejátszotta a Gothic 2-t németül. Ezeknek a srácoknak nagy segítség lenne, ha átkapcsolhatnák a verziójukat angol nyelvűre (ha a fordítás túl nehéznek bizonyul). Hogy lerövidítsem ezt a nyakatekert bevezetést, kérdésem a következő: lesz többnyelvű verzió?
Stefan: Az idő eljő, a Gothic eljő :-) A Gothic a JÖVŐ, még talán többnyelvű verzióval is *gg*

World of Gothic: A Gothic 1 esetében nagyon sok anekdota született a hibákkal és jellemzőkkel kapcsolatban - elég, ha itt KaiRo network kártyáját említjük. Elmesélnél a rajongóknak valami apró történetet, ami a Gothic 3 fejlesztésével kapcsolatos? A GC-n azt mondtátok, hogy kis falovakat használtatok annak ellenőrzésére, hogy lehetséges-e a lovaglás beépítése a játékba, talán mesélhetnél erről valamit!
Stefan: Biztosak lehettek abban, hogy mesélünk majd néhány dolgot a fejlesztésről a játék megjelenését követően. Ez valami olyan dolog, amit a Piranha Bytes-os srácok szívesen megtesznek!

World of Gothic: A közelgő E3-ra terveztek majd valami különleges eseményt? Forradalmian új információk, amit addig visszatartotok, új trailer esetleg, vagy valami hasonló dolog?
Stefan: Egyértelmű, hogy ott leszünk az E3-on, és bemutatjuk a Gothic 3 legutolsó verzióját, de a lipcsei GCn leesik majd az állatok!

World of Gothic: Szervezünk egy közösség találkozót a lipcsei GC-re. Ha meghívunk benneteket, akkor eljöttök? Egy kis hússütögetés a tábortűznél?
Johann: Ha a sör hideg, a sült ízletes és lesz ott néhány jó bige, számíthattok acélos pengémre.
Stefan: És a JooWooD is ott lesz :-)

Forrás: World of Gothic - Interview Part II




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.05.03. - RPG Codex interjuhé #1
2006.05.14. - IGN RPGVault interjuhé
2006.05.20. - RPG Codex interjuhé #2
2006.09.06. - WoG interjuhé
2006.09.15. - Áttekintő interjuhé az Aspyr-tól

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.03.27. - Tavalyi WoG interjuhé összegzés
2006.03.27. - Gothic III - Tavalyi WoG interjuhé összegzés
2005.10.19. - Gamecloud interjuhé
2005.10.19. - Gothic III - Gamecloud interjuhé


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása