Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2006.02.06. - Kwish

Gothic III - Fejlesztői válaszok #4


A JoWooD fórumon ismét kikerült néhány válasz, van egy kis filozófia is az egész fejlesztői Q&A-el kapcsolatban... a lényeg, hogy minden napra akarnak valami érdekeset, azért aprózzák így el... A mai adagban kicsit érintik a karakter fejlesztési lehetőségeket, meg a guildekkel való kapcsolatokat...


gv g: Lesznek olyan különleges páncélok, mint például az ún. érc-pácél (ore-armor) volt a Gothic 1-ben, és használhatjuk is ezeket? A második kérdés, hogy lehetséges lesz-e úgy befejezni a játékot, hogy az ember nem tagja egyetlen guildnek sem?
PB|KaiRo: Igen, lesznek különleges páncélok. De ez csak igen kevéssé kapcsolódik ahhoz, hogy vajon be lehet-e fejezni úgy a játékot, hogy az ember nem tagja egyetlen guildnek sem, mivel a játék befejezésekor úgyis guild-nélküli leszel, mivel nincsenek kötöttségek. (???). Néhány esetben van egy bizonyos ruházati előírás, kötelező viselet, más esetekben meg nincs, de általában véve a guild nem köti meg az embert.

gothicfan: Több olyan ellenséggel kell majd küzdenünk, akik mágiahasználók, s akik ráadásul több, eltérő varázslatot használnak? Talán lesznek olyan lények és állatok is, melyek mágiát használnak?
PB|KaiRo: Igen, lesznek varázslatokkal operáló ellenfelek, s igen sokféle módon támadhatnak rád. A mágiát használó szörnyek is bekerülnek a játékba.

Rethon: A Gothic 3 a harcos és varázsló osztályokra koncentrál, vagy lehetőségünk lesz vegyes karakterek kialakítására is, így akár játszhatunk majd egy fegyverhasználó tolvaj varázslóval is? Vagy a frakció választás sokkal érdekesebb lesz a karakter fejlődés szempontjából, mint a karakter osztályok?
Rethon: A játékost kirúghatják majd a frakciójából, ha nem követi a szabályokat (pl. ha fellázadsz és meglopod a guild egy másik tagját)? Ebben az esetben a játékos választhat majd egy új guildet, vagy akár több guildnek is tagja lehet az ember egyszerre?
PB|KaiRo: Az hiszem egy kis szemelvény PB|Mattes tollából tökéletesen ideillik: "...De az a játékos, aki arra vállalakozik, hogy mindent megtanuljon, kénytelen lesz nagyon sok tanulási pontot ("learning points") elkölteni..." Ezt azt jelenti, hogy elméletileg az összes különböző, eltérő terület (harc, mágia, tolvajlás) képességeit vegyítheted, összemixelheted, de igen nagy árat kell fizetned érte. Ekkor kb. a lehetőségeidnek csak a felét érheted el, mivel a tanulási pontok korlátozottak. Így ha egy olyan harcost akarsz kialakítani, aki a kalandjai során varázslatokat is használhat, nyugodtan megteheted. Egy "mindenes" karakter kialakítása is lehetséges, de egyetlen készségben, skillben sem éri el a tökéletességet.
A guildekkel fennálló kapcsolatot mostmár különböző válaszokban érintettük. Röviden: ha egy guild tagjainak tetszel, és te is szimpatizálsz velük, akkor mindkét oldal egy kényelmes szimbiózist képes kialakítani. Különleges küldetéseket, kellemes kis tárgyakat, új skilleket kapsz, de nem válsz olyan értelemben taggá, hogy ez kötöttséget jelentene. Következésképp: ha az emberek nem kedvelnek, például a viselkedésed miatt, akkor vége a kedveskedésnek, ami akár azzal is egyenértékű lehet, hogy kiteszik a szűröd.

Forrás: JoWooD forum - Ask the developers !




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.02.07. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #5
2006.02.08. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #6
2006.02.09. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #7
2006.02.10. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #8
2006.02.11. - Gothic III - Zárul a kérdezz-felelek...

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.02.04. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #3
2006.02.03. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #1
2006.02.03. - Gothic III - Fejlesztői válaszok #2
2006.01.31. - Gothic III - Szőnyegbombázás kérdésekkel...
2006.01.30. - Gothic III - Új képek (?)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása