Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2005.02.27. - Kwish

Troika - Zárszó interjuhék


A Troika bezárását követően eddig két (mini-)interjuhé jelent meg az alapítókkal, az egyik a Gamespy-on, a másik meg a CGO-n, az alábbiakban a Leonard Boyarskyval készített Gamespy interjuhé fordítását olvashatjátok...


Gamespy: A Troika már jó néhány éve itt van a piacon és három jó játékkal rukkolt elő ez idő alatt. Miért gondoltátok, hogy nem tudjátok biztosítani a következő projectetek finanszírozását?
Boyarsky: Nem tudom biztosan, meg kellene kérdezned a kiadókat. Ha találgatnom kéne, azt mondanám, hogy egy AAA kategóriás játék elkészítése egyre többe és többe kerül, és az emberek inkább olyan játékokat keresnek melyek inkább a fősodor, a tömegáru hallgatóságának szólnak, a mieink pedig hagyományosan nem ezek. Egyszerű angolsággal szólva, azt mondanám, hogy a játékainkat nem adták el elég példányban.

Gamespy: Dolgoztatok valamin? Ha igen, mi lesz most azokkal a projectekkel?
Boyarsky: Néhány projectünk az előgyártás különböző fázisaiban volt, leginkább csak dokumentáción. Elkészítettünk egy saját tech-demót, mint ahogy más demókat is a HL2 enginet felhasználva, de csak ennyi történt. Nem hiszem, hogy bármi is történik majd a beterjesztett javaslatainkkal.

Gamespy: Mi lesz a Bloodlines-al a támogatás terén? Dolgoztatok bármilyen patchen, vagy frissítésen?
Boyarsky: Nem kommentálhatom a Bloodlines támogatást, erről az Activisionnal kellene beszélned. Nem dolgoztunk semmilyen patchen - nem is volt csapatunk már december óta.

Gamespy: Meglehetősen durva lehetett szembenézni a stúdiótok bezárásával. Mikor kezdtétek látni, hogy ez tényleg megtörténhet?
Boyarsky: Még olyan január közepéig azt gondoltam, hogy közbe jöhet valami. Ez volt az az időszak egyébként, amikor már sok alkalmazottunk feladta a várakozást, és elkezdett munkát keresni, így már én is kezdtem elég lehangolt lenni. Végül is az kell mondjam, nem túl szórakoztató a dolog.

Gamespy: Hány ember ment el? Tudsz arról, hogy valaki közülük már munkát kapott, vagy valami ajánlatot máshonnan?
Boyarsky: Az összes alkalmazottunk, beleértve minket is, mind a 32 lelépett. Az első csoportot még novemberben küldtük el, a másodikat pedig decemberben. Csodálkoztam is, hogy nem lett előbb publikus a dolog. Az embereink közül már nagyon sokan új munkát szereztek, és én kezeskedem mindegyikükért - mindannyian nagyszerűek.

Gamespy: Mi a következő lépésed?
Boyarsky: Semmi ötletem sincs. Van valami javaslat?

Szerző: John Keefer
Forrás: Gamespy



A másik interjuhé, melyről a Hardwired is beszámolt, igen hasonló kérdéseket feszeget, azzal a záró poénnal, hogy felvetik a Bethesdával való esetleges alkalmazotti kapcsolat kialakítását... amit az interjuhé alanyok nagy meglepetésemre nem vetettek el. Igazán meg lehetnek szorulva... vagy csak roppant udvariasak, az eddigi beszólások alapján NAGYON meglepő lenne, ha elmennének oda dolgozni. Persze pénz beszél...