Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők

Karakter
Alapstat
Tárgyak

Mastery
Earth

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Blog
IT Preview
IT Interjúk
IT DevD
IT DevG

2005.10.07. - Kwish

Gamebiz összefoglaló

A Gamebiz lehozott egy "lenyűgöző" előzetest a Titan Quest-ről. Lenyűgöző, mert úgy gondolják, ha valamit kétszer elmondanak (rosszul fogott az olló), és túlhalmozzák a jelzős szerkezeteket, akkor ez elég a cikk értékének növeléséhez… ettől függetlenül mivel "jó" áttekintést ad (a szinte nem is létező RPG elemekről is), lássuk.

Az Age of Empires társ-producere, Brian Sullivan egy teljesen új akció-RPGt készít, amely az ősi Görögország és Egyiptom misztikus világában játszódik. A csodálatos látványvilág és gyors léptékű játékmenet egy igazán moziszerű játékélményt biztosít. A buja, ókori világot szinte fotorealisztikus részletezettséggel készítették el, rendkívüli helyszínt biztosítva ezzel a jó és a gonosz végső harca hősies küldetésének. (Azok a jelzők... azok a jelzők...)

A Titan Quest története szerint a Titánok - az istenek előtti istenek - sikeresen megszöktek börtönükből, s miután egy kicsit bosszúsak amiatt, hogy az örökkévalóságot leláncolva töltötték, el akarják pusztítani az egész világot. Az ősi és új istenek között zajló titáni küzdelemben az emberiség hőse lesz az, aki végül meghatározza az összes élőlény sorsát. A játékos küldetése az ősi világban gyakorlatilag egy versenyfutás annak érdekében, hogy minél előbb megtalálja ezen ősi istenek bebörtönzésének titkát.

A Titan Questben a játékos olyan híres helyszíneket keres majd fel, mint például a Panteon, a Knosszoszi Labirintus, a Nagy Piramisok, vagy Babilon függőkertjei. A több ezer egyedi és legendás felszerelési tárgyból álló arzenállal a játékos rémisztő szörnyekkel és misztikus bestiákkal száll majd szembe küldetése során, melynek célja az emberiség megmentése a Titánok haragjától. A játékos karakterét egy rugalmas osztályrendszer és az igen jól állítható skill rendszer segítségével fejlesztheti. A multiplayer üzemmód lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megosszák társaikkal a gazdag, történet-vezette kampány élményét.

A játék kezdetekor a játékos csak nevet adhat hősének, és kiválaszthatja nemét. 25 különböző karakter osztály lesz (nőknek és férfiaknak egyaránt) és a játékosok kombinálhatják az osztályokat. A játék közben az első szint elérésekor lehetőség lesz az egyik mini-osztály kiválasztására, míg a másodikat csak később jelölheti meg a játékos. Kedvelt harci stílusodtól függően karaktered készség pontokat szerez, melyeket aztán tetszőlegesen eloszthatsz. A statisztikák épp úgy emelkednek, mint más RPGkben, és a skill pontokat is úgy szerzi az ember, mint más hasonló játékban.

A rugalmas osztályrendszer gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket biztosít a karakterfejlesztésre. A készségeket nagyon sokféle módon lehet állítgatni, és soha sem válnak elavulttá. Akár azt is választhatod, hogy csak néhány készsége koncentrálsz, s mindig ezek értékét növeled, melynek eredményeképp néhány nagyon erős készséget és varázslatot fejleszthetsz ki. (Ez aztán hihetetlenül újszerű...) A függőséget okozó, gyors játékmenettel és a hatalmas mennyiségű egyedi zsákmánnyal még soha sem volt ilyen jó az epikus játék.

A játékos képes lesz minden olyan holmit felszedni, amit a lemészárolt ellenfélnél látott. No persze a jóval erősebb ellenfelek sokkal értékesebb tárgyakat dobnak el, amiket aztán a játékosok eladhatnak, vagy saját céljaikra használhatnak.

Az ősi Görögország és Egyiptom életteli világa rendkívüli hátteret ad a játéknak, gyönyörű helyszínekkel, lenyűgöző mitikus lényekkel és ősi rejtélyekkel. A játék DX9 technológiát használ, ideértve a villámlás effektet, valamint a jóval fejlettebb valós-idejű fény és árnyékolás rendszert, füst effekteket, ésatöbbi.

A Titan Quest-tel megpróbálkozhattok egyedül, de barátaitokkal is. A játék 2006 egy újabb ígéretes címe...

Szerző/Ollómester: Robert Cumine
Forrás: Gamebiz Preview: Titan Quest