Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2005.08.31. - Kwish

NWN2 - Hivatalos Fórum szemle


Most csak dolgot találtam a Hivatalos Fórumban, ott se annyira a válasz lényeg, hanem a kérdés. Mára ennyi (tegnapról, vagy ma hajnalról, tudja fene...)

Placeable-k csoportosítása (Adam Brennecke, programozó)
Felvetés: Gyakran dolgozok olyan területeken az NWN-ben, amiben sok a placeable (pl. egy erdő teli fákkal, növényekkel, virágokkal). Ezeket azonban gyakran problémás szerkeszteni. Ha pl. rá akarok klikkelni egy fára, akkor a közelebbi fára klikkelek véletlenül, nem arra, mire szeretnék. Vagy ki akarok jelölni egy növényt, de egy kicsit eltévesztem, és helyette már egy gondosan elhelyezett növényre klikkelek és elmozdítom a helyéről.
No persze mindenki ismeri azokat a kapcsolókat, melyek lehetővé teszik a különféle dolgok elrejtését. Én ezeket nagyon gyakran használom, igazából csak egy, vagy két csoport látható málam. De ezeken a zsúfolt helyeken ez sem megoldás, mert mindig látszódik az összes elhelyezhető tárgy.
Arra gondoltam, hogy nagyon, nagyon nagy segítség lenne, ha csoportosíthatnánk az elhelyezhető tárgyakat és lehetőségünk lenne láthatatlanná tenni az egész csoportot, vagy még inkább ”zárolni” (ami azt jelenti, hogy semmit sem lehet rajtuk változtatni, sőt, lehetőleg ki sem lehet őket jelölni). Ez a zárolás arra is jó lenne, hogy láthatnánk azokat a dolgokat is, amiket már nem akarunk változtatni.
Azt hiszem, ez nagy segítség lenne a területek szerkesztőinek. Különösen mivel az NWN2-ről az hírlik, hogy sokkal több elhelyezhető tárgy lesz benne, mint az NWN-ben.
Kiegészítés: Ez tetszik nekem is. Tegyétek az elhelyezhető tárgyakat statikussá (’static’), míg ki nem választja őket az ember egy gombbal (pl. ez lenne a Select Static Placeable gomb).

Javaslataid többsége már benne van az eszköztárban!






Frissebb kapcsolódó cikkek:

2005.09.01. - NWN2 - Hivatalos Fórum szemle
2005.09.06. - NWN2 - Hivatalos Fórum szemle
2005.09.07. - NWN2 - Hivatalos Fórum szemle
2005.09.08. - NWN2 - Hivatalos Fórum szemle
2005.09.09. - NWN2 - Hivatalos Fórum szemle

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.08.30. - NWN2 - Hivatalos Fórum szemle
2005.08.27. - NWN2 - Hivatalos Fórum szemle
2005.08.25. - NWN2 - Hivatalos Fórum szemle
2005.08.24. - NWN2 - Hivatalos Fórum szemle
2005.08.23. - NWN2 - Hivatalos Fórum szemle


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása