Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
FAQ
Rendszerspeci

Játékvilág
Bolygók
Társak
Krónikák

Karakterek
Kasztok
Prestige-class
Tulajdonságok
Szakértelmek
Képességek
Erőtrükkök
Formák
Táblázatok

Játékmenet
Végigjátszás
Modok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Development Diary
Infómorzsák

2004.12.01. - Kwish

IGN ismertető néhány csapattagról... (04.11.30)

Az IGN.com ismét (most valószínűleg egy sorozat születik, hype rulZ) írt egy cikket a KotOR2-vel kapcsolatban, ezúttal néhány csapattagról.

Hogy felkészítsünk benneteket a tapasztalatokra, bemutatom néhány csapattagomat. Ezek a karakterek különböző időben csatlakoznak a csapathoz és kritikus szerepet kapnak utazásod során, akár a Sötét, akár a Világos oldalt választod.

VERNITA GREEN
Saját karakterem, Vernita Green nyilvánvalóan a csapat legfontosabb tagja. Vernita nem amnéziás, mint ahogy a korábbi játék főkaraktere volt. Ismeri a múltját, de történetének nagyon sok pontja rejtély maradt. Hogyan veszítette el kapcsolatát az Erővel? Miért üldözi a Sith, ha már nem is Jedi többé? Mi a végső sorsa?
Mivel ő a főkarakter, ő fejlődik leginkább a csapat tagjai közül. Útja során nagyon sok készségre és erőre költheti el pontjait. A KotOR2 már a játék elejétől fogva tartalmazza az összes készséget és erőtrükköt, de persze sokkal jobban élvezi az ember, ha már mélyebbre ásta magát a játékban.
Bár ugyanazok a kezdő karakterosztályok és később ugyanazok a Jedi karakterosztályok lesznek, van azért néhány új dolog. Van 11 fénykard formáció, melyet megtanulhatsz (bár összesen csak hetet választhatsz ezek közül), melyek lehetővé teszik, hogy a helyzetnek megfelelő védelmi, vagy támadó technikát használd. Vannak olyan formák, melyek akkor jók, ha körbe vesznek az ellenfelek, vagy ha blasterrel támadnak rád, vagy ha fénykardos ellenféllel kell megküzdened.
Ha megfelelően magas szintet érsz el, új Jedi/Sith karakterosztályok lesznek hozzáférhetőek. Akarsz például Sith Bérgyilkos lenni? Ezek az új osztályok új, egyedi erőtrükköket adnak. Ez azt jelenti, hogy lehetetlen az összes fénykard formációt, vagy erőtrükköt megismerni csak azzal, hogy egyszer játssza le valaki a játékot. Ami Vernitát illeti, ő most egy Sith Maraduer, a Sötét oldal egy nagy erejű érvényesítője.


KREIA

Klikk!!!
Kreia az egyik első karakter, akivel találkozol. Rejtélyes nőszemély. Valami egyértelműen nincs rendben vele. Akaratlan kötés áll fenn köztetek, de nem tekinti magát sem Jedinek, sem Sithnek. Bár úgy tűnik, sötétek a motivációi, gyakran ő a leghűségesebb védelmezőbb és az igazi őrződ. Vajon a megsemmisülés, vagy az üdvözülés felé vezet?
Kreia néhány igazán fantasztikus párbeszédre ad lehetőséget a KotOR2-ben. Nem csak hogy egyfolytában kötekedik és ingerel szinte az összes kérdésre adott válaszával, de felvet néhány zavarba ejtő filozófiai kérdést is, melyek a Jedik és a Sithek jelenlétének, létezésének érdekes pontjaira mutatnak rá. Gyakorlatilag úgy viselkedik, mint egy tanító, de az rajtad áll, hogy ő lesz-e a mestered, vagy sem.


BAO-DUR
Bao-Dur technika specialista és könnyen lehet, hogy ő a legfontosabb szerelő a csapatodban. Magas intelligenciájával, és számos, magas szintű képességével gyakran a legjobb választás az akció-csapatba. Nagy erejének köszönhetően meglehetősen méretes közelharci fegyverekkel is felszerelhető, aztán máris püfölheti az ellenséget. Ha ezzel végzett, visszahívhatod, hogy feltörje a számítógépes rendszereket, s így új területekhez férj hozzá. Sokoldalú és könnyen használható. Mi kell még egy csapattagnak?
Bao-Durnak nincsenek olyan titkai, nem rendelkezik olyan rejtélyekkel, mint a csapatod többi tagja. Még a mandaloriai háborúkból ismer, bár nem személyesen, és meglehetősen együttérez veled.

Klikk!!!
Természetesen ő a legmegbízhatóbb barátod és a legkönnyebb választás, hogy áttérítsd a Sötét oldalra, ha éppen ez a szánválasztásod.

ATTON

Klikk!!!
Emlékeztek, mennyire utáltátok Carth-ot? Köszönjetek az új Carthnak! Igazából Atton csak a játék elején idegesítő, mikor megpróbál egyfolytában olyan lenni, mint Han Solo. "Rossz érzésem van emiatt." Igen Atton, halljuk. De Atton felszínes lelke valami igen-igen sötét titkot rejteget. Igazából Atton nagy meglepetést nyújt a legtöbb játékosnak a KotOR2 későbbi részében.
Nagyon sok kérdést felvet Atton személye. Problémázik Kreia-val, problémázik veled, gyakorlatilag mindenkivel van valami baja és jó okból. Tűrhető távolsági harcos, és jó választás az akció csapatba, egyszerűen azért, mert van néhány olyan kapcsolata és interakciója, amit nem érdemes kihagyni.
Atton és Kreia sok szempontból egymás ellen játszik, s rendszerint téged tesznek középre, hogy válassz a két oldal között. Atton persze nem szent, mint ahogy Kreia sem az. De melyikük jelenti a kisebb fenyegetést? Ez az, amit saját magadnak kell felfedezned...


Szerző: Hilary Goldstein
Forrás: IGN.com