Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
FAQ
Rendszerspeci

Játékvilág
Bolygók
Társak
Krónikák

Karakterek
Kasztok
Prestige-class
Tulajdonságok
Szakértelmek
Képességek
Erőtrükkök
Formák
Táblázatok

Játékmenet
Végigjátszás
Modok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Development Diary
Infómorzsák

KotOR2 - Bolygók


Bár először az IGN.com alapján kezdtem el ez a cuccot, később frissítettem az egészet a Hivatalos oldal infói alapján (bár a korábban megjelenet három bolygó: Dxun - Telos - Korriban) csak a Korriban szövegét kellett átírni. Én is idetettem az Ebon Hawkot, remélem senki nem gondolja, hogy emiatt bolygóként szerepel a játékban ;-)



Peragus II
Amikor az utazók a Peragusról beszélnek, lényegében a Peragus Bányakolóniát értik alatta, egy labirintusjellegű ipartelepet, amit a Peragus II. körüli orbitális pályán keringő aszteroidák egyikében vájtak ki. Évtizedekkel ezelőtt egy bánya-baleset felrobbantotta a bolygó felszínének egy darabját, s kilökte az űrbe. A mélyből gejzírként kitört a megolvadt magma és a bolygó belső anyaga megdermedt az űr vákuumának fagyos hidegében és a láncreakcióban bekövetkező robbanások úgy fűzték fel a törmeléket, mint egy karkötőt, szigetvilágot képezve a bolygó maradéka körül. Az aszteroidák geoszinkron pályára állt keringése miatt a megsebzett bolygó maradéka olyannak tűnik, mintha lebegne valamiféle megszakadt teremtés állapotában. Egyedülálló látvány a világegyetem feltérképezett, megismert részében.
Most úgy tartják, hogy a Köztársasági Űrhöz tartozik. A Peragus II folyó gázbányászati tevékenységeket eredetileg még egy csapat kereskedő alapította, akik a Köztársaság haderejét látták el az Exar Kun ellen folyó Sith Háborúk idejében.
Miután a felszíni létesítmények megsemmisültek, az egészet gondosan újjáépítették az aszteroidákon, és szigorú biztonsági előírásokat vezettek be. A blaster fegyverek és a robbanószerek tiltott holminak számítanak. Mindent száműztek, ami valamilyen robbanást indíthat be. A Peragus az egyetlen, megfelelő minőségű hajó-üzemanyagot biztosító termelőhely a Köztársasági űr peremvidékén. A legkisebb robbanás is láncreakciót indíthat be, ami megsemmisítheti az egész létesítményt, ami halálos következményekkel járna a Köztársaságra nézve.

Forrás: Hivatalos Oldal

(Vissza)



Telos
Videó (~11,2 MB)
Telos nagyon sokat szenvedett a Sithektől a Jedi Polgárháború során, felszíne áldozatul esett a Sith flotta nehézbombázóinak. Az elmúlt években a Köztársaság erőfeszítéseket tett a bolygó felszínének helyreállítására, melynek eredményeképp remélhetőleg egy napon e halott planéta visszatér régi szépségéhez és dicsőségéhez.

A bolygó körüli pályán található a hatalmas Citadella Állomás, ahonnan a bolygó helyreállításáért felelős ithorianok gondosan nyomon követhetik és irányíthatják a planéta ökológiáját. Az állomáson belül oldották meg a menekültek és munkások elszállásolását is, néhány elszórtan található szobában, meglehetősen kevés luxussal. A legtöbb munkás a dokkokban dolgozik, vagy a bentlakó biztonsági erők tagja. A szabadidőt rendszerint a kantinák egyikén töltik - elvegyülve azzal a néhány utazóval, aki megfordul a galaxis e szegletében. Annak a néhány embernek, akik segítenek a helyreállítási munkákban egy űrsikló rendszer teszi lehetővé az utazást a bolygó felszínére.

Egy komplex pajzs hálózat segítségével a bolygó felszíne rehabilitációs területekre van osztva, ahol a galaxis minden részéről származó növény és állatvilág kontrollált környezetben kerül bevezetésre - köztük olyan veszélyes vadállatok is, mint például a Dxun dzsungel holdjáról származó cannok. A buja rehabilitációs zónákon kívül a bolygó felszínének nagyrészét még mindig száraz, életképtelen sivár talaj borítja, hagyatékként abból a fájdalomból és pusztításból, melyet ez a gyönyörű bolygó elszenvedett.

Forrás: Hivatalos Oldal és IGN.com (mozi)
Az IGN.com közel négy perces videója, számomra szinte átláthatatlanul sötét, annyi mindenesetre kiderült, hogy ez szerepelt az egyik trailerben (legalábbis szerintem).
Akari (Obsidian programozó) fűzött ehhez néhány megjegyzést az Obsidian fórumon: A videót a LucasArts készíthette (legalábbis neki nincs tudomása arról, hogy ők követték volna el). A videó észrevehetően sötétebb, mint ahogy a játékban lesz. Bár ezek a helyszínek eleve sötétek, a videót úgy készítették el, hogy néhány helyszínt ne lehessen látni. Készültek "felvételek" olyan szögből is, ahova a játékos soha nem juthat el a két lábán, és ezekben az esetekben a világítás eleve nem lehetett nagyon hatékony. A háttér zenének nincs semmi jelentősége, feltehetőleg csak azért választották azt, mert jól hangzott.


(Vissza)



Dxun
Dxun az Onderon rendszer legnagyobb holdja, sűrű lombozat, és zord időjárás jellemzi. A dzsungelt járó bestiák a legvérszomjasabb ragadozók közé tartoznak a galaxisban, s nagyon sok felfedező eltűnt nem sokkal azután, hogy földet ért a felszínen.

Az ösvények szinte mindegyikét ellepte már a növényzet, de a Mandaloriai háborúból származó roncsok, és kráterek még mindig ott rejtőznek a dzsungel alatt… épp úgy, mint annak a sok ezer katonának a teteme, akik meghaltak a Köztársaság Dxun ellen indított utolsó támadása során.

Bár a Dxun az Onderon holdja, gyakorlatilag testvér bolygójának tekinthető, olyannyira, hogy majdhogynem ugyanolyan atmoszférán osztoznak. Az utazás közöttük csak egy rövid hajóút.

Korábban pletykáltak a Sithek környéken tapasztalható aktivitásáról, s úgy tűnik, hogy ez néhány ősi rom köré összpontosul, amit a dzsungel mélye rejt. A környéket rendkívül veszélyesnek tartják.

Forrás: Hivatalos Oldal

(Vissza)



Dantooine
Darth Malak flottája mély sebeket hagyott Dantooine földjén és az ott élő békés telepesek szívében, mikor elpusztította a Jedi Enklávét a Jedi Polgárháború során. Sokan, akik régen még ünnepelték a Jedi Rendet, most őket hibáztatják a Rend eltűnése óta elszenvedett sérelmeik miatt. A Jedi Enklávé volt az egyetlen dolog, ami miatt a Köztársaság odafigyelt a bolygóra, enélkül gyakorlatilag minden köztársasági támogatást megszüntettek.

A civilizáció egyetlen nyoma az egyik régi épület tetejére épített aprócska létesítmény az Enklávé romjainak közelében a Khoonda Plans-en található. A gazdasági összeomlás veszélyével szembenézve Terena Adare adminisztrátor egy nem sok jóval kecsegtető módszert talált ki a kolónia hulladékának összegyűjtésére. Opportunisták gyűltek össze a Dantooine-on, annak reményében, hogy megtalálják szerencséjüket a törmelékhalmok alatt, s kapzsiságuk miatt összeütközésbe kerültek a telepesekkel is. És ami még rosszabb, ismeretlen okokból egy zsoldos csapat érkezett a bolygóra, így még nagyobb veszélyt jelent, hogy kirobban az erőszak.
Dantooine rongyos milíciája aligha képes megvédeni a telepeseket a portyázó szörnyektől, s még kevésbé a jól-szervezett zsoldos támadásoktól.

Forrás: Hivatalos Oldal

(Vissza)



Korriban (04.10.08)
Videó (~6,82 MB)
Korriban a Sith ősi szülőbolygója, évszázadok óta a bukott Sith Nagyurak szelleme járja be földjét. Miután Revan és Malak felfedezte, ez vált az új Sith Birodalom fő elemévé. A Malak legyőzését követő hatalmi vákuumban a Korribanon maradt Sithek egymás ellen fordultak. Mikor a Köztársaság összegyűjtötte a megfelelő erőket, hogy megvizsgálják a bolygót, csak a mauzóleummá változtatott planétát találták, teleszórva a Sithek holttesteivel.

A Sithek rövid uralmuk alatt kirabolták és az utolsó rögig átforgatták a bolygó sírjait a Sith Birodalom Aranykorából származó relikviák után kutatva. Korribannak már csak néhány titka maradt. A bolygó ereje olyannyira veszélyes és rosszindulatú, hogy bárki aki megpróbált az utolsó rejtélyek végére járni, a felnyitni a maradék sírokat, azt kockáztatja, hogy elragadja a Sötét oldal.

További képek:

Forrás: Hivatalos Oldal és IGN Xbox (mozi, képek)

(Vissza)



Nar Shaddaa
Coruscant világának sötét tükörképe, Nar Shaddaa csempész holdja idegenek, fejvadászok, csempészek és a Mandaloriai Háborúban és a Jedi Polgárháborúban otthontalanokká vált milliók lakhelye. A csillagközi kereskedelem egy fontos megállója, a talajról még mindig felnyúlnak az orbitális pályáig az ősi üzemanyagtöltő tornyok és rakodó dokkok, s közöttük hatalmas függőleges városok töltik ki az űrt. Az alsóbb szintek elhanyagoltak és lepusztultak, és a söpredék legalját az elaggott felszín alatti alsóvárosba kényszerítették.

Minden emberi lény, aki csak a Nar Shaddaa felszínére teszi a lábát, jobban teszi, ha rendelkezik a megfelelő forrásokkal, hogy megvásárolja a belépés jogát, különben az Exchange-ként ismert intergalaktikus bűnszövetkezet és a maffiavezér Goto kegyére bízza magát. A látogatók hamar rájönnek, hogy az Exchange nagyon sok menekültet a bolygó Menekült Szektorába irányított, ahonnan aztán szép lassan eladják őket a Hutt fűszerbolygókra... vagy az Exchange más tagjainak, még sötétebb célokra...
A hold határozottan a galaxis bűnözőinek legalját gyűjti össze, és nincs létezhet olyan sok reform, melynek az eredményeképp ismét a fényre kerülhetne ez a sötét világ. Hajó-tolvajok, rabszolgavadászok, fűszerkereskedők, kalózok, fejvadászok és más gusztustalan típusok gyűltek össze a vacak városokban. A megfelelő árért bármi megvehető és eladható a Nar Shaddaan, s sok fiatal csempész és egyéb söpredék kezdi karrierjét a Csempészek Holdján.

Bár Nar Shaddaa holdján nagyon sok fejvadász nyüzsög, nagyon sokan közülük nem is olyan régen kelletlen fegyverszünetet kötöttek, de csak néhányan tudják, hogy miért. Sokuk elhagyta a bolygót, szétspricceltek a Galaxisban valami fejpénz reményében, de a céljuk... mint ahogy a zsákmányuk is... ismeretlen.

Forrás: Hivatalos Oldal

(Vissza)



Ebon Hawk
Az Ebon Hawk eredete épp olyan rejtély, mint jelenlegi tartózkodási helye. A legmodernebb csillagászati és navigációs számítógéppel, a fejlesztett pilótára-hangolt rendszerrel és az alsó, bevonható lövegtoronnyal, valamint a hihetetlenül erős hiperhajtóművel felszerelt Ebon Hawk az egyik legjobb és legtöbb célra használható hajó a Galaxisban, s képes leelőzni még a Köztársasági és Sith hajókat is.

Ez a legendás hajó elhíresült arról, hogy az Exchange tagok, valamint csempészek használták mindenféle sötét céljaikra. Elátkozott hajónak tartják, ami újra és újra katasztrofális eseményekbe ütközik, s csak a lehető legutolsó pillanatban tépi ki magát a halál szorításából. Az Ebon Hawk az egyetlen ismert hajó, amely sikerrel elmenekült a Taris elpusztításakor. Azt tartották róla, hogy egy maroknyi köztársasági hős tartotta az irányítása alatt nem sokkal azelőtt, hogy eltűnt volna az Ismeretlen Régióban, és a Köztársaság nagy erőkkel kutatta a nyomát a Jedi Polgárháború kezdetekor.
Néhányan azt mondják, hogy visszatérése az Ismeretlen Régióból valami olyasmi előjele lesz, mely sötétbe borítja a Köztársaságot és az egész Galaxist.

Forrás: Hivatalos Oldal

(Vissza)

Fordította / írta: Kwish
2004.06.13.