Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Favored Soul (Isten kegyeltje) MotB

Isten kegyeltje Az isten kegyeltje a papok útját követi, de meglepő könnyűséggel képes irányítani az isteni mágiát. Képes ugyanazon feladatok ellátására, mint a pap isteni varázshasználók, de lényegében nincs szüksége tanulásra.

Az isten kegyeltjei ösztönös természetességgel használják varázslataikat, s a tanulás helyett inkább személyiségük erejére támaszkodnak. Bár olyan rendkívüli isteni képességekkel ruházza fel őket, mellyel egyetlen hétköznapi ember sem versenyezhet, úgy tekintenek erre az ajándékra, mint a harcba hívó szóra, s emiatt aztán bizonyos szempontokból elmaradnak a tanultabb kollégáik mögött.
OSZTÁLY-JELLEMZŐK:
Alapképesség Bölcsesség (WIS), Karizma (CHA)
Életpont d8
Alap tám. bonusz
(BAB)
Közepes
Magas mentők Összes
Fegyver jártasság Egyszerű fegyverek és az istenük kedvenc fegyvere
Páncél használat Mindenféle (könnyű, közepes, nehéz) páncélzat, pajzsok (kivéve toronypajzs)
Skill pontok (2 + INT módosító x 4 az első szinten) 2 + INT módosító
Osztály skillekKoncentráció (Concentration), Alkímia (Craft Alchemy), Páncélkészítés (Craft Armor), Fegyverkészítés (Craft Weapon), Diplomácia (Diplomacy), Heal (Gyógyítás), Műveltség (Lore), Hárítás (Parry), Varázslatismeret (Spellcraft)
Isten fegyverének jártassága Az isten kegyeltje fegyverjártasságot szerez, mely lehetővé teszi számára isten kedvenc fegyverének használatát. (Például Kelemvor kegyeltje elnyeri az egzotikus fegyver jártasságot, ami lehető teszi számukra a pallos használatát).
Varázshasználat Az isten kegyeltje olyan isteni varázslatokat használ, melyeket a papi varázslat-listáról választ ki. Bármilyen varázslatot használhat, melyet ismer, anélkül, hogy már előre fel kellene erre készülnie (mint a papoknak). Egy adott varázslat használatához az isten kegyeltje CHA értékének legalább egyenlőnek kell lennie a (10 + varázslat szintje) értékkel (így pl. 10 CHA elég a 0 szintű varázslatokhoz, a 11 CHA az első szintű varázslatokhoz, ésígytovább). Az isten kegyeltje varázslata elleni mentődobás nehézségi foka megegyezik a (10 + varázslat szintje + az isten kegyeltje WIS módosítója). Szemben egy pap lehetőségeivel, az isten kegyeltje varázslat választéka korlátozott, de a negyedik szinten (majd ezt követően minden e karakterosztályban elért páros számú szinten) az isten kegyeltje elcserélhet egy már ismert varázslatot egy ugyanolyan szintű másik varázslatra. Lényegében ezzel az isten kegyeltje elveszíti a régi varázslatot az újért cserébe.
Isten fegyverének fókusza A harmadik szinten az isten kegyeltje elnyeri a fegyver fókusz harci képességet istene kedvenc fegyverének vonatkozásában.
Energia ellenállás Az ötödik szintet elérő isten kegyeltje kiválaszthat egy energia típust, melyre vonatkozóan 10 értékű ellenállást szerez. A tizedik és tizenötödik szinten másik választott energia típusokkal szemben nyer 10 értékű ellenállást.
Isten fegyverének specializációja A 12. szinten az isten kegyeltje elnyeri a fegyver specializáció harci képességet istene kedvenc fegyverének vonatkozásában.
Gyorsítás A 17. szinten az isten kegyeltje elnyeri azt a képességet, hogy naponta háromszor képes előidézni a gyorsítás (haste) varázst.
Sebzés csökkentés A 20. szintet elérő isten kegyeltje megszerzi a sebzéscsökkentés (damage reduction) képességét. Választhat a 10 / ezüst sebzéscsökkentés és a 10 / hideg acél sebzéscsökkentés között.

Thanx to Ravine!


Fordította / írta: Kwish
2007.09.28.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.09.29. - Spirit Shaman (Szellem sámán) MotB
2007.10.02. - NWN2: MotB - Hiányzó fajok kilőve

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.12.06. - Warlock (Boszorkánymester)
2006.12.02. - Wizard (Varázsló)
2006.12.01. - Sorcerer (Mágus)
2006.11.30. - Rogue (Kalandor)
2006.11.29. - Ranger (Vándor)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása