Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Sacred Fist (Szent Ököl) MotB

A szent öklök független szervezetekben működnek, melyek nagyon sok templomban megtalálhatóak. Aszketikus tagjaik az isteni mágiát belül, lélekben teljesítik ki, s ezzel testük és akaratuk harmóniába kerül. A szent öklök esküvel megtagadják a fegyverek és a nehéz páncélzat használatát. Testükre és elméjükre istenüktől kapott ajándékként tekintenek, s úgy vélik, bűnt követnek el, ha nem fejlesztik ki ezeket az ajándékokat teljes potenciájukra. A varázslat sem számukra, sem hitvallásuk számára nem becstelenség. A szent öklök hite, akarata és teste egyaránt erős.

A papok kiváló jelöltek arra, hogy a Szent Öklök rendjének tagjai legyenek. A paladinok szintén dönthetnek úgy, hogy csatlakoznak hozzájuk, de csak ritkán érzik megfelelőnek a rend hívását. A harcosok, kalandorok, bárdok, még akár az ex-szerzetesek is jó jelöltek lehetnek, feltételezve, hogy már elég magas szintet értek el ahhoz, hogy hozzáférjenek az isteni varázslatokhoz is. A druidák esetenként hasznosnak találhatják az osztály harci készségeit, de a sorcererek és a varázslók csak kis mértékben érdeklődnek irántuk.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Alaptámadás bonusz (BAB) +4
Képességek Pusztakezes csapás (Unarmed Strike); Kábító ököl (Stunning Fist), Harci varázslás (Combat Casting)
Készségek Lore 8 szint
Varázshasználat Képes 1-szintű isteni varázslatok használatára


OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d8
BAB Magas
Magas mentők Állóképesség és Reflex
Fegyver jártasság Nincs
Páncél használat Nincs
Skill pontok 4 + INT módosító
Osztály skillek Koncentráció (Concentration), Gyógyítás (Heal), Lore, Mágiaismeret (Spellcraft), Elkerülés (Tumble).
Varázslat / nap vs. ismert varázslatok Amikor a karakter újabb szintet ér el a szent ököl karakterosztályban (kivéve a 4. és 8. szintet), akkor eggyel bővül a naponta használható varázslatai száma - éppen úgy, mintha bármilyen más isteni varázshasználó osztályban lépett volna szintet, mely már hozzáférést ad az 1-szintű isteni varázslatokhoz. Ha a karakter egynél több isteni varázshasználó osztállyal is rendelkezik, akkor ki kell választania egyet, melyet fejleszteni fog.
AC bonusz Ha a karakter nem leterhelt, s nem visel páncélt, vagy csak könnyű páncélt visel, akkor az első szintű szent ököl nyer +1 AC bonuszt. Ez a bonusz +2-re nő az ötödik, majd +3-ra a tizedik szinten.
Pusztakezes sebzés
Unarmed Damage
A szent ököl épp annyi pusztakezes sebzést képes okozni, mint egy azonos szintű szerzetes. A szent ököl szerzetes szintjei (már ha vannak neki) összeadódnak a szent ököl karakter szintekkel a pusztakezes sebzés meghatározásánál.
Gyors mozgás
Fast movement
Ha a szent ököl szerzetes szintekkel is rendelkezik, akkor a szent ököl szintek összeadódnak a szerzetes szintekkel a Szerzetes Sebessége meghatározásakor. Egyéb esetben képessége megegyezik a harmadik szintű szerzetes Szerzetes Sebessége képességével, és e tulajdonsága éppen úgy fejlődik, mint a harmadik szintű szerzetes Szerzetes Sebessége képessége.
Szent lángok
Sacred Flames
A 4. szintet elérő szent ököl képes szent lángokat idézni öklei köré. E lángok sebzése hozzáadódik a pusztakezes sebzéséhez. A lángok okozta sebzés megegyezik a (szent ököl karakterszintje + bölcsesség módosító) értékkel. A képesség 10 harci körön keresztül tart. Ez a tulajdonság kezdetben naponta egyszer használható, majd a 8. szinttől kezdődően naponta kétszer.
Ösztönös kitérés
Uncanny Dodge
A hatodik szinten a szent ököl DEX bonusza hozzáadódik az AC értékéhez, még akkor is, amikor meglepik.
Belső páncél
Inner Armor
A 10. szintet elérő szent ököl naponta egyszer képes magát megvédeni a sérülésektől. Nyer +4 szent AC bonuszt, +4 szent bonuszt minden mentődobásához, s egy 25 értékű varázslat ellenállást. A képesség a bölcsesség módosítóval megegyező körön keresztül tart.

Neverwinter Nights 2 Community Update

Fordította / írta: Kwish
2007.09.16.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.09.27. - Stormlord (Viharlord) MotB
2007.09.28. - Red Wizard (Vörös varázsló) MotB

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2007.09.09. - Arcane Scholar of Candlekeep (Candlekeepi Arkane Tudós) MotB
2007.09.04. - Invisible Blade (Láthatatlan Penge) MotB
2006.11.18. - Red Dragon Disciple (Vörös Sárkány Tanonc)
2006.11.18. - War Priest (Harci Pap)
2006.11.18. - Neverwinter Nine (Neverwinteri Kilencek)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása