Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Arcane Scholar of Candlekeep (Candlekeepi Arkane Tudós) MotB

Az arkane tudósok annak keresik a módját, hogy a mágiával kapcsolatos tanulmányaikat akadémikus szintre emeljék. Nem az iránt érdeklődnek, hogy új varázslatokat kutassanak ki, vagy hogy miként specializálhatnák még jobban fortélyaikat, hanem szeretnék jobban megérteni a mágia alapvető folyamatait és a Szövet belső működését (ez az anyag áll minden mágia hátterében).

Az első arkane tudósok Candlekeep poros könyvtáraiból kerültek elő, ahol ezredévek óta halott mágusok írásaiban merültek el, keresve azt az egyesítő elvet, mely minden mágia alapja. De még Candlekeep archívumainak is megvannak a maguk korlátai, és a mágia használók között voltak olyanok is, akik nem akarták, vagy nem vágytak arra, hogy a Művészettel kapcsolatos összes tapasztalataikat lejegyezzék. Az arkane tudósok így szétszóródtak a széles nagyvilágban, s megfigyelik és feljegyzik a mágia összes, különféle kifejezését, amit csak találnak. Tradíciójuk fokozatosan terjedt el, s néhány olyan mágus is, aki soha nem tette a lábát Candlekeepbe, elfogadta elveiket és a mágiával kapcsolatos szisztematikus megközelítésüket.

Az arkane tudósok a metamágia specialistáivá váltak annak köszönhetően, hogy mélyebben megértik a mágiát és hogy képesek megkülönböztetni az alapjául szolgáló elveket. A varázslataik sokkal erősebbek, tovább tartanak és sokkal gyorsabban használhatóak, mint a velük egyenrangúaké. Az arkane tudósok arra is különösen alkalmassá váltak, hogy a mágia működését elmagyarázzák a hétköznapi embereknek. Azok, akik arkane tudóssal utaznak együtt, előnybe kerülnek társuk számottevő tudásának köszönhetően, és képesek lesznek nagyobb sikerrel elkerülni az ellenséges mágiát.

Az arkane tudósok nem korlátozzák képességeiket azzal, hogy az arkane mágia csak egy meghatározott részét tanulmányozzák. Úgy vélik, hogy a Művészet igaz megismeréséhez meg kell érteni az összes megjelenési formáját. Így minden arkane varázslót egyforma szívélyességgel köszöntenek társaságukban. A sorcererek és a bárdok különösen szívesen látottak az arkane tudósok között, mivel az ilyesféle varázshasználóknak rendszerint nincs türelme megvitatni a mágia mélyebb működéseit.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Készségek Mágiaismeret 8 szint
Képességek Felerősített varázslat (Empower Spell); Készség fókusz: koncentráció (Skill Focus: Concentration), Készség fókusz: mágiahasználat (Skill Focus: Spellcraft)
Varázshasználat Képes 3-szintű arkane varázslatok használatára

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d4
BAB Alacsony
Magas mentők Akaraterő
Fegyver jártasság Nincs
Páncél használat Nincs
Skill pontok 2 + INT módosító
Osztály skillek Értékbecslés (Aprraise), Koncentráció (Concentration), Alkímia (Craft Alchemy), Diplomácia (Diplomacy), Lore, Keresés (Search), Mágiaismeret (Spellcraft).
Varázslat / nap vs. ismert varázslatok Amikor a karakter újabb szintet ér el az arkane tudós karakterosztályban, akkor eggyel bővül a naponta használható varázslatai (illetve ha alkalmazható, akkor az ismert varázslatai) száma. Épp úgy, mintha bármilyen más arkane varázshasználó osztályban lépett volna szintet, mely már hozzáférést ad a 3-szintű arkane varázslatokhoz. Ha a karakter egynél több arkane varázshasználó osztállyal is rendelkezik, akkor ki kell választania egyet, melyet fejleszteni fog.
Bonusz metamágikus képesség Az arkane tudós az első szinten elnyeri a Maximalizált Varázslat (Maximize Spell) képességet, az ötödik szinten pedig a Gyorsított Varázs (Quicken Spell) képességet.
Varázslat ismeret A második szintet elérő arkane tudós (és a csapattársai is) +1 bonusz módosítót nyernek a varázslatok elleni mentődobásukhoz, ez a bonusz +2 értékre nő a 8. szinten.
Fejlesztett felerősített varázslat / Imp.Empowered Spell A harmadik szintet elérő arkane tudós különösen fogékony lesz a felerősített varázslatok használatára. A felerősített varázslatai most már csak egy szinttel magasabb varázslatnak minősülnek, mint a varázslat tényleges szintje.
Fejlesztett maximalizált varázslat / Imp.Maximize Spell A hetedik szintet elérő arkane tudós különösen fogékony lesz a maximalizált varázslatok használatára. A maximalizált varázslatai most már csak két szinttel magasabb varázslatnak minősülnek, mint a varázslat tényleges szintje.
Fejlesztett gyorsított varázslat / Imp.Quicken Spell A tizedik szintet elérő arkane tudós különösen fogékony lesz a gyorsított varázslatok használatára. A gyorsított varázslatai most már csak három szinttel magasabb varázslatnak minősülnek, mint a varázslat tényleges szintje.

Forrás: Obsidian Forum - Neverwinter Nights 2 Community Update, September 7, 2007


Fordította / írta: Kwish
2007.09.09.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.09.16. - Sacred Fist (Szent Ököl) MotB
2007.09.27. - Stormlord (Viharlord) MotB
2007.09.28. - Red Wizard (Vörös varázsló) MotB

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2007.09.04. - Invisible Blade (Láthatatlan Penge) MotB
2006.11.18. - Red Dragon Disciple (Vörös Sárkány Tanonc)
2006.11.18. - War Priest (Harci Pap)
2006.11.18. - Neverwinter Nine (Neverwinteri Kilencek)
2006.11.17. - Shadow Thief of Amn (Amn Árnytolvaja)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása