Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Invisible Blade (Láthatatlan Penge) MotB

A láthatatlan pengék halálos harcosok, akik a harc során leginkább a tőröket és a hasonszőrű fegyvereket részesítik előnyben. E fegyverek használatában szerzett jártasságuk és harci technikáik legalább olyan halálossá teszik őket, mint egy jól fegyverzett harcost.

A láthatatlan pengék remekül elszórakoznak azzal, hogy fenntartják azokat a félreértéseket, téves információkat, melyek harcmodoruk veszélyességére vonatkoznak, s kiélveznek minden pillanatot, mikor esélyük van annak demonstrálására, hogy a leginkább lenézett fegyverek lehetnek a leghalálosabbak.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Készségek Blöff 8 szint
Képességek Színlelés (Feint); Két-kezes fegyverforgatás (Two-Weapon Fighting), Fegyverfókusz: Tőr, vagy kukri (Weapon Focus: Dagger / Kukri)

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d6
BAB Magas
Magas mentők Reflex
Fegyver jártasság Nincs
Páncél használat Nincs
Skill pontok 4 + INT módosító

Osztály skillek Blöff (Bluff), Alkímia (Craft Alchemy), Páncélkészítés (Craft Armor), Csapdakészítés (Craft Trap), Fegyverkészítés (Craft Weapon), Rejtőzködés (Hide), Hallgatózás (Listen), Lopakodás (Move Silently), Hárítás (Parry), Előadás (Perform), Észlelés (Spot), és Elkerülés (Tumble).
Vérző Sebek
Bleeding Wounds
Ha az első szintű láthatatlan penge sikeresen letámadja lesből ellenfelét (sikeres sneak attack), akkor 2 pontnyi sebzést okoz körönként, mely három körön keresztül tart. Ez a sebzés összeadódik a már korábban okozott "vérző sebek" támadással okozott sebzésekkel. A láthatatlan pengének fegyvertelennek kell lennie, vagy csak könnyű fegyvereket viselhet, hogy végrehajthassa ezt a támadási formát. A körönként érvényesülő sebzés mértéke a harmadik szinten 4-re, majd az ötödik szinten 6-ra emelkedik. A karakterosztályok és harci képességek előfeltételeinek megállapítása során a vérző sebekben elért minden egyes szint egy kockadobásnyi lesből való támadásnak (sneak attack) minősül.
Béklyótlan védelem
Unfettered Defense
A harc során a láthatatlan penge előnyöket élvez fejlett túlélő ösztönei miatt. Hatodik érzékének köszönhetően intelligencia bonuszából (már ha rendelkezik ilyennel) +1 értékű AC módosítót, minden egyes szint után, amit elért a láthatatlan penge presztízsosztályban (ez csak ráadás az egyébként is megkapott normál módosítók mellett). Ha a láthatatlan pengét készületlenül éri a támadás ("flat-footed"), vagy valami más okból nem érvényesül a fürgeség (DEX) miatt egyébként járó páncélzatosztály-módosító, akkor ezt a bonuszt is elveszíti. A béklyótlan védelem képesség csak akkor működik, ha a láthatatlan penge nem visel páncélt, és nem használ távolsági fegyvert.
Színlelés mesteri szinten
Feint Mastery
Az ötödik szintet elért, könnyű fegyverrel felfegyverkezett láthatatlan penge már annyira biztos abban a képességében, hogy félrevezetheti ellenfelét, hogy Blöff próba esetén - a Színlelés képesség használata mellett - nem dobhat kevesebbet ötnél.


Brandon Adler, az Obsidian tesztelő csapatának egy tagja, aki részt vett a láthatatlan penge osztály kifejlesztésében az alábbiakat fűzte a presztízs osztály leírásához:
Bár a láthatatlan penge nem a D&D verzió közvetlen átültetése, azért úgy érzem, elég jó munkát végeztünk az osztály NWN2 engire-re történő adaptálásával. A láthatatlan penge egyértelműen megnöveli a Színlelés képesség használhatóságát, s az állandó vérzést okozó sebzés, valamint a lesből történő támadás nagyszerű eszköz arra, hogy fájdalmat okozzunk ellenfeleinknek. A láthatatlan pengének ehhez egyedi érzéke van és - kombinálva ezt a képességet az olyan dolgokkal, mint pl. az epikus pontosság - akár pusztító hatással is járhat az ellenfeleidre.

Forrás: Obsidian Forum - Mask of The Betrayer - Prestige Class Preview: Invisible Blade

Fordította / írta: Kwish
2007.09.04.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.09.09. - Arcane Scholar of Candlekeep (Candlekeepi Arkane Tudós) MotB
2007.09.16. - Sacred Fist (Szent Ököl) MotB
2007.09.27. - Stormlord (Viharlord) MotB
2007.09.28. - Red Wizard (Vörös varázsló) MotB

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.11.18. - Red Dragon Disciple (Vörös Sárkány Tanonc)
2006.11.18. - War Priest (Harci Pap)
2006.11.18. - Neverwinter Nine (Neverwinteri Kilencek)
2006.11.17. - Shadow Thief of Amn (Amn Árnytolvaja)
2006.11.17. - Dwarfen Defender (Törpe védelmező)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása