Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Engine
FAQ
Rendszerspeci

Játékvilág
Világ
Történet
Witcher
Felszerelés
Fajok
Karakterek
Szörnyek
Pillák

Háttérinfók
Interjuhék
Előzetesek
CommunityQ&A
IGN Blog
Fejlesztői izé
DevDiary

Galéria
Screens
Concepts
Posters
Models
Üdvözlet

A főhősről

Az IGN RPG Vault meglehetősen hosszú szünetet követően folytatja rövid kis írásait a játék háttéranyagának megteremtése céljából. Egy kisebb leírás következik a főhősről, Geraltról...

A The Witcher a hatalmas Riviai Geralt szerepébe helyez bennünket ő a legendás witcher, boszorkányvadász, a sötét mesék mitikus alakja, aki néhány embernek hős és megmentő, míg másoknak bűnöző és gyilkos.

Geralt nem ember. Witcher, egy genetikailag felturbózott mutáns, akit azért hoztak létre és arra képeztek ki, hogy szörnyeket öljön a megélhetésért. Még gyermekként alakították át mágia és alkímia segítségével, s emberfeletti képességekre tett szert - könnyű és gyors reflexek, méregimmunitás, ellenállás a fertőzésekkel szemben, s a macskaszem, mely lehetővé teszi számára, hogy még a sötétben is lásson. Kaer Morhen erődítményében fárasztó gyakorláson keresztül igazi mesterévé vált a kardnak, jártas lett a mágikus jelek használatában, s megismerkedett az alkímia rejtélyeivel.

Geralt mutációja egy nem várt eredménnyel is járt; ahelyett, hogy egy érzéstelen gyilkológéppé vált volna, akiből kigyomlálták a félelmet és a szenvedélyt, még mindig fogékony a magasabb rendű érzelmekre is. Kísérteties fehér haja mellett még ez az érzelmi kapacitás is megkülönbözteti őt a többi witcher közül, aki valaha is a földeket járta. Ugyanakkor ez folyamatosan bajba is keveri, mindig új kalandokba és veszélyekbe hajtja ez a tulajdonsága. Bár jobb szeretne semleges maradni, nem képes ugyanúgy tekinteni a világ szenvedőire és a gonoszaira.

És ez a világ alig-alig barátságos a witcherekkel. Geraltot cserébe, hogy lemészárolja a szörnyeket arannyal, félelemmel és megvetéssel jutalmazzák. A legtöbbeknek ő csak egy mutáns, a természet ellen való élőlény, egy szörnyszülött, semmivel sem jobb, mint azok a lények, melyeket megöl. Minél többet dolgozik a parasztok, királyok és varázslók számára, egyre inkább rájön, hogy a legkegyetlenebb szörnyeket gyakran közöttük találhatja meg. Egy áruló ember keze volt az, mely hátbaszúrta Geraltot, mikor megpróbálta megvédeni a törpéket és az elfeket a feldühödött emberi csőcselékkel szemben, ami el akarta söpörni az összes többi fajt a föld színéről. A legendák szerint ezt követően a Homályon Túli Földre távozott, de sokak számára ennek ellenére halhatatlan, élő legenda maradt.

A The Witcher című játékban Geralt visszatér. Bár elgyengíti az amnézia, szembe kell néznie azokkal, akik megpróbálják eltemetni a witcherek testvériségét, s megpróbálják megszerezni titkaikat és tudásukat.

Forrás: IGN RPGVault - The Witcher Peek #16


Fordította / írta: Kwish
2007.09.01.